penktadienis, sausio 30, 2009

Atstatymas

Pažvelkite į savo tėvą Abraomą ir į Sarą, kuri jus pagimdė. Aš pašaukiau jį vieną, palaiminau ir padauginau.
Viešpats paguos Sioną ir atgaivins visus jo griuvėsius, Jis padarys jo tyrus kaip Edeną, dykumas kaip Viešpaties sodą.
Izaijo 51;2-3

Tai Dievo žodžiai Izraeliui, kai jis sakė:"Nėra vilties, viskas sugriauta, žmonės sunaikinti, šalis suniokota, mes pavergti".
Ataskas paprastas - "Pažvelkite į savo tėvą Abraomą ir į Sarą". Galima buvo tikėtis, kad Dievas puls užjausti ir guosti, tačiau Dievas sako"pažvelk".
Abraomas ir Sara buvo amžini keliautojai, kurie neturėjo nieko - nei tėvynės, nei šeimos, nei tautos. Visa ką jie turėjo, tai Dievo žodį - eiti į pažadėtą žemę. Esantiems pažadėtoje žemėje Dievas vėl liepia žiūrėti į juos, nes
1.Abraomas buvo pašauktas vienas.
2.Jis buvo palaimintas vienas.
3. Jis buvo padaugintas.

Nėra jokio skirtumo, kur tu esi ir kas esi, nėra jokio skirtumo, kiek sugriuvęs ir nieko vertas tavo gyvenimas - gali būti palaimintas kaip Abraomas. Tai kas visiškai neįmanoma tau, įmanoma antgamtinei Dievo jėgai. Gali būti atstatytas ir tapti palaiminimu visai savo giminei.
Ar įmanoma Dievui atstatyti gyvenimą krizei atėjus, kai visur visko trūksta, nedarbas ir t.t.?
Priminsiu, kad Abraomas ne tik darbo, bet ir namų neturėjo.

14 komentarų:

Anonimiškas rašė...

geras pastebejimas

Anonimiškas rašė...

Linai, kas atsitiko? Gal galima kuo pagelbėt, na bent malda?

Aš irgi dabar panašioj situacijoj: be namų, lėšų ir su daugybe bėdų ir spręstinų problemų. Bet žiūriu į savo vaikus: smagūs jie. Jiem nei galvon, kad būstas nuomojamas (užtat kieme supynės!) ir apskritai neateina į galvą tokia mintis, kad vieną dieną gali nebūti ko užkąst. Reik tik mamytės paprašyt, nu vistiek mamyte pašers. :)

Pasimokyt man iš jų tokio tikėjimo... Va, klausimas man - jei vaikai tikrai žino, kad mamytė jais pasirūpins, tai kodėl mes, suaugę kūnu, vis abejojam savo Tėvu. :) O mūsų tėvynė - danguje, o tikrieji namai - Viešpaties namai, į kuriuos ir reik investuoti. [Čia musėt save guodžiu].

Desertui - jau reklamuotoji "It is Well with my Soul"

It Is Well With My Soul


When peace like a river, attendeth my way,
When sorrows like sea billows roll;
Whatever my lot, Thou hast taught me to say,
It is well, it is well, with my soul.


Refrain:
It is well, with my soul,
It is well, with my soul,
It is well, it is well, with my soul.


Though Satan should buffet, though trials should come,
Let this blest assurance control,
That Christ has regarded my helpless estate,
And hath shed His own blood for my soul.


My sin, oh, the bliss of this glorious thought!
My sin, not in part but the whole,
Is nailed to the cross, and I bear it no more,
Praise the Lord, praise the Lord, O my soul!


And Lord, haste the day when my faith shall be sight,
The clouds be rolled back as a scroll;
The trump shall resound, and the Lord shall descend,
Even so, it is well with my soul.


Horatio Spafford

Anonimiškas rašė...

Linai, tikrai jau gąsdini.
Jei gali žmogus padėti... Jei galiu aš padėti, tik sakyk.
Ryte pirmiausiai prisimenu Dievą. Juk Jis viską mato, viską jaučia. Manau, kad Jam net labiau skauda nei mums. Kai mums sunku Jis visada būna šalia ir kartais lieka ta vienintelė ir tvirčiausia atrama.
Tikrai, Linai, jei tik galiu padėt, sakyk.
Zita

Unknown rašė...

Ačiū Linai. Tai tikras žodis. Tai žodis iš DIEVO. Labai jau mes pasitikom Dievu kai visko turim užsidirbę (arba prisidirbę, prisiikolinę) Pagaliau išmoksim pakelt akis į Dangų.

Linas rašė...

Aciu brangieji,uz jusu geras sirdis, man tikrai viskas gerai ir nieko netruksta -seima, darbas, pinigai, draugai, tikslas, viltis ir t.t. Tiesiog man tenka kalbeti zmonems kuriems ne taip gerai viskas susikloste ir daznai tenka pradėti keltis griuvesiuose. Tai vieno is mano sakytu pamokslu dalis.
Kalbant apie mano gyvenima tai as butent taip pradejau kaip Abraomas - be nieko ir niekur, todėl žinau, koks yra šaltis ir kas yra nežinomybė. Bet Dievas kuriam tarnauju, yra antgamtinis Dievas, visada pralįsdavau per adatos skylute ten, kur kiti ir per duris nepataiko. Todėl ir kitiems sakau - jie tikėsi, pamatysi Dievo šlovę.
Ir tai vyksta kasdien.Šią savaitę trys žmonės pas mus pasirinko sekti paskui Jėzų, esu pats apstulbęs, ju gyvenimai suniokoti, kiek žinau save, man ką nors padėti atstatyt jų gyvenimuose jokių šansu, bet tik ne Dievui.
Galiu pasidžiaugti, kad pavyzdžiui, viena moteris pas mus kai atėjo, jos gyveniams buvo toks - gerianti, be namų, be darbo, be profesijos, vaikai 2 kartus teismo atimti ir gyveno vaikų namuos,vyras seniai ją metęs ir nežinia kur.
Šiandien, spėkit kas darosi jos gyvenime? Dirba, turi kur gyvent, vaikus susigrąžino, vyras ne tik atsirado, bet ir atidavė gyvenimą Dievui. Nesakau, kad neliko problemų pas ją, bet viskas pasikeitė iš esmės. Toks yra mano Dievas, tarnauti mažesniam aš nesutinku.
Todėl kai susiduri su tokia realybe, neišeina žaisti intelektualinių žaidimų ar sakyti - taika, ramybė, balalaika - kai kada kalbėti tenka iš esmės.
Aciu dar karta jums visiems

Anonimiškas rašė...

Žinai, Linai, gal ir gražiai parašei :)))) bet vis vien gražiausia buvo moteriškių reakcija... :) Visada pasirengę padėt... :0)

Anonimiškas rašė...

Pagalvojau, gal nelabai gražiai nuskambėjo mano komentaras, dar ne taip suprasit :0) Aš nesišaipau iš Dalios ir Zitos, man tikrai gražu. Nes aš kur kas savanaudiškesnė, padedu tik tada, kai jau mane prispiria į kampą ir tiesiai prašo padėti :0)
Daliai: "Gal galima kuo pagelbėt, na bent malda?" Malda ne "bent", malda- "net" :0)
Puikūs jūs žmonės.

Anonimiškas rašė...

Nu, mamka, ką jūs čia dabar. :) Man net galvon neatėjo įsižeist. Ir ačiū už geruz žodžius.

O... gal jūs irgi Dalia vardu?

Anonimiškas rašė...

Oi,Linai,kaip matau esi labai populiarus moteriskiu tarpe.O jei dar patimpcioji jausmines virvutes...

Linas rašė...

Nu Ramaske jauciu kad tavo tai ne virvelos o tiesiog plieniniai trosai,kap tikro vyro, turbut tik pats sau pajegi pasitempti:) Beje, nezinau kaip te zagranicoj, bet cia zmoniu i vyrus ir moteris neskirstau:)

Anonimiškas rašė...

Va,koks tu,Linai,siuolaikinis!Gerai darai,kad neskirstai,nes zmones tuoj bus ono(rus).Taigi neatsilik nuo modernizmo lyciu plotmeje.O zagranicoj,tai yr atvirksciai - moteriskes tampo uz trosu vyrukus,nes dar skirtumas tarp lyciu yra sioks toks islikes.
P.s - o kaip i tave reiks kreiptis po keliu metu?Tikriausiai "gerb.asmenie"?(juokauju)

Anonimiškas rašė...

Ne Ramaske butai, kad ko nors untriap nepasakytai:)
Linas

Anonimiškas rašė...

Daliai: spėju iš vieno karto, kad mano vardas toks, kaip Lino žmonos :0)

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.