antradienis, lapkričio 04, 2008

Apie šokius

Laivai yra toks daiktas, kuris skirtas plaukti. Be abejo, garsiausias iš jų yra “Titanikas”. Britų imperijos pasididžiavimas, jų įsitikinimu, neskęstantis laivas, net neaprūpintas reikiamomis gelbėjimo priemonėmis ir t.t. Tikras žmogaus puikybės simbolis. Įdomu tai, kad net gavę signalą, jog įplaukė į ledkalnių lauką, jūrininkai nekreipė į tai jokio dėmesio, net ir po susidūrimo su ledkalniu jie vis dar buvo įsitikinę, kad nepaskęs. Ne geresni buvo ir keleiviai – po susidūrimo jie toliau tęsė savo linksmybes ir nenorėjo patikėti, kad kažkas rimto atsitiko. Pirmosios gelbėjimo valtys nusileido pustuštės – keleiviai tiesiog nenorėjo palikti laivo ir plaukti į šaltį ir tamsą.
Pagalvoju, kad kiekvieni rinkimai Lietuvoje primena “Titaniko” likimą. Tiek valdžia, tiek ir piliečiai elgiasi taip, tarsi būtų puikybės apimti “Titaniko” jūrininkai ir keleiviai – juk laivas tiesiog negali nuskęsti. Bet “Titanikas nuskendo”, neabejoju, kad nuskęsime ir męs – per daug puikybės, kvailybės ir aklo pasitikėjimo savimi. Ar gali išsilaikyti toks laivas, kur teisininkai ir įstatymų kūrėjai tautos valia pakeičiami tokiais šou pasaulio atstovais kaip Antanas Nedzinskas ar Inga Valinskienė? Kur profesionalūs politikai nesilaiko jokių taisyklių, o rinkėjai nekreipia jokio dėmesio į politikų darbus. Na, taps Arūnas Valinskas Seimo pirmininku, galėsim pasauliui pasigirti, kad esam vieninteliai, kurie į tokį postą paskyrė žmogų, baustą už tai, kad skambino policijai ir melagingai pranešė apie padėtą sprogmenį.
Ar gali išsilaikyti toks laivas nepaskendęs, kuriam sėdi teismo “abonentu” pripažintas liberalcentristas Artūras Zuokas, girtas už vairo sulaikytas konservatorius Egidijus Vareikis ir kiti panašaus plauko politikai?Manau, būtų naivu tikėtis, kad plauksim visą amžinybę ir nieko neatsitiks. Anksčiau ar vėliau vis tiek paskęsim. Šiuo atveju kalti būsim tik patys. Stuktelėjimas jau buvo ne vienas, bet mes toliau žaidžiam, toliau šokam kaip tie “Titaniko” keleiviai – juk su mumis nieko atsitikti negali iš principo.

6 komentarai:

Linas rašė...

kai ka pamiršau, bet tiek to:)

Anonimiškas rašė...

Šiandien buvau nusprendusi paskirti dieną sau- nuėjau į kirpyklą (gerą!), atsigavau :0).Nuvažiavau pas draugę su jos lėliuku pasidžiaugt. Ji sako, kad aš jį per daug lepinu, nes visad nešioju ir mes labai pasišnekam su juo. Paskui nuėjau dar antakių pasidažyt į prastesnę kirpyklą.
Va ten politikuoja :0) Net susiginčijau. Dėl leliukų seime :0)Pagalvojau sau visko. Išvada: "glušiems žmonėms gluša valdžia..." Nėra ko stebėtis...

Anonimiškas rašė...

Nu jo, Mamka, ir as taip sakau.
Smagu kad nepaisant valdzios rupiniesi savo isvaizda, o as tik blogiau ir blogiau rengiuosi, ruosiauosi krizei:)

Anonimiškas rašė...

Bet varge tu varge už ką tiems keliems protingiems belikusiems tokia valdžia?
Jeigu jau man, irgi glušai, pikta, tai kaip turėtų būti skausminga gyventi tokioj šaly tikrai protingiems žmonėms!

Anonimiškas rašė...

Mamka, kad vietine nenervuotų, turi turėti patį protingiausia Karalių, kuris bus su tavim ir varge ir turte. Kai Jis arti, supranti kaip viskas cia laikina.

Anonimiškas rašė...

Nepaisant to, kad i seima pateko daug saumenu, manau kad si valdzia bus kur kas geresne nei buvo socdemu, Andrius Kubilius jau ne pirma karta susiduria su krize, praita karta is beviltiskos situacijos istrauke Lietuva, tikiuosi kad ir si karta jam pavyks..

Kęstutis