trečiadienis, rugpjūčio 20, 2008

Šeimyniškiai, Raseinių rajonas












Aplankiau tėviškę, pažiūrėjau - dangus toks pats kaip vaikystėj, nusiploviau rankas Apusino upelyje ir pastovėjau prie kaimo kryžiaus. Daugiau ten nieko nebėra.



3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gaila, kad iš tavo tėviškės tiek teliko... O aš irgi savaitgalį važiuosiu į Raseinių raj. Bet ten, kur visko yra: didelė sodyba, arklių, upė ir t.t. Būsiu kaubojė... :0) Gal reikėtų rašyti Cowgirl? :0) Žodžiu, laukia sąskrydis su didele programa.

Žiauriai įtempta savaitė. Šiandien išbėgau anksčiau iš šventės (laimėjom nuoširdžiausios komandos titulą boulingiadoje-olimpiadoje!) ir lėkiau namo, nes svečiai iš Anglijos atvažiavo trumpam netikėtai.
Man atrodo tuoj užversiu kanopas, kaip nuvarytas senas kaubojaus kuinas... :0) Pavargau...
Iš kitos pusės, kai labai daug veiklos ir darbo, kai ryte išleki, o vakare grįžti prieš pat miegą, dar paskalbi, pasitvarkai, persimeti su vaikais žodeliu ir velkies į lovą, tada nieko nieko nebenori, nebepajėgi galvoti... Kartais gerai nieko negalvoti... Nieko nebenorėti... Turbūt niekas nesuprastų, jei kam nors pasakyčiau, kad net man būna beprotiškai vieniša ir ilgu... Beveik nepakeliamai... Nesvarbu, kad pilna žmonių ir veiklos. Ai, tiek to... Nevirkausiu, nevirkausiu :0)
Darbininkai mes visi. Vakar dukra guodėsi, maniau į kelnes prileisiu, kaip juokiaus. Ji bando dirbti labai jai sudėtingą ir atsakingą darbą. Sugadino vieną dokumentą ir išmetė. Ir, kvaišiukė, pasisakė gamybos vadovui. Tai tas vyriškis aprėkė ir lipo į konteinerį ieškoti to šiukšlių maišo! Komedijos. Įsivaizduoji, koks vaizdelis turėjo būt! :0))))
Viskas, sustojo mano "skalbiankė". Einu džiaustyt skalbinius ir liuliuką (čia miegot, ne liūlį turiu galvoj)... Ryt anksti į darbą, gero ir jums darbelio!

Anonimiškas rašė...

Tai vat, praėjo sąskrydis, baigiasi vasara, laukia tik darbas :0) Šventė buvo fantastiška, su ugnies fakyrais ir fejerverkais, daug rungčių beprotiškiausių ir labai fainų. Labai labai smagu buvo... Tik galvą truputį skauda :0)
Gavau dovanų, nes laimėjom tokiam konkurse, kuris tęsėsi pora mėnesių. Ne pagrindinį prizą, bet vis tiek... :0)
ATEINA RUDUO... Baigiasi vasara, dabar gyvensiu ramiai, kaip pelė po šluota... Dirbsiu, skaitysiu, na gal tik dar boulingo varysiu pažaist, nes irgi dar turim laimėtą 100-o lt. sąskaitą :0)
ATEINA RUDUO... Ir turės visiems metams užtekti to, ko spėjom prisisemti per vasarą- saulės, nupjautos žolės kvapo, nuskintos uogos aromato, rasos žibėjimo prieš saulę...

Brėkšta. Pieva sklidina rasos-
Per kraštus lyg ims ir pasilies.
Kažin kas čia po kruopelę spindinčios šviesos
Uždegė ant kiekvienos žolės.

Pieva šilkine basa brendu.
Ir jaučiu- į kraują suteka rasa.
Ir iškart užgyja daug žaizdų...
Lyg ta pieva- žemė man visa.

...Rodosi, keliaujanti, basa,
Žemėje bekraštėj aš- rasa...
(J. Degutytė)

Iki...

Anonimiškas rašė...

Nu Mamka, matai, koks šlovingas Raseinių rajonas:) Jokio rudens dar, dar vasaros normaliai nebuvo:)