pirmadienis, balandžio 23, 2007

Skaistyklos nebėra

Tai, neklystate, pranešta, kad skaistyklos nebėra. Šaltu poku katalikų teologai pareiškė, kad atsisako skaistyklos - vietos, kur šimtmečiais buvo mokoma, kad patenka nekrikštytų kūdikių sielos - "skaistykla atspindėjo pernelyg griežtą požiūrį į išganymą". Tiesa, tai dalis skaistyklos, vadinamasis limbas, kur vaikų sielos kalėjo, pasak katalikų, "nesąminingoj būklėj"
Va taip vat, geras smūgis tiems, kurie aklai pasitiki katalikybe, kaip tiesos nešėja. Norėjo, patys įvedė, norėjo, patys atšaukė. Kiek kartų dori katalikai man akis norėjo išlupti už tai, kad sakydavau, kad šis terminas neturi nieko bendro su krikščionybe ir yra tikras išmislas.
Kaip celibatas, mišios, stabų garbinimas, kunigystė, Velykų ir Kalėdų papročiai ir dar daug daug visokių dalykų, kurie yra pramanyti ir nesiremia Biblija.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip skaistyklos nera? Yra... As va siandien galvoju, cia zemej skaistykla ar pragaras... Juokauju. Tempiu laika, nes reik eit i klinika pas pora gydytoju, o as nekenciu. Ir dar laukt reiks tarp ju pusantros val. Nekenciu... Pasiimsiu knyga paskaityt. Ir isivaizduoji, ka tik nudribau nuo kompo kedes, nes ratukas iskrito ir kaliau lupa i stala, net apsiblioviau. Is dantu net kraujas pasipyle. :0)) Nu juokas net is saves, dabar jei dar istins, bus geda gydytojui i akis paziuret... As taip pavargau... Ai, jau reik skubet, uztat kai grysiu, valgysiu daaaaug sokoladiniu saldainiu :0) Jei dar turesiu apetito :0) O siaip viskas gerai, net daina prisiminiau " vsio choroso, prekrasnaja markiza... " Atsimeni tokia ? :0))) Atia! :0)

Linas rašė...

Mamka, mamka, nu kaip tu taip, visai saves nesaugai.ir iš viso, mažiau chaoso, mažiau.:)

Anonimiškas rašė...

Gerai, Linai, dar paskaiciau tavo parasyma. Bet argi tu pats tu kaledu, velyku ir pan. nesventi? As, kaip dora katalike :0) visad maniau, kad vaikai yra sventas reikalas ir net neabejojau, kad jokiu skaistyklu jiems nereik... Tai kad tai aisku ir be svento rasto, is gyvenimo... :0) Bet kaip tu falsyvai paskutinej pastraipoj dar viska, kas tilpo greit suvardinai... Juokauju, zinoma.

O del chaoso, tai ar ne tu kazkada sakei mazdaug, kad pragaras, tai ten, kur nera dievo? Ten turetu but chaosas... Taigi cia baik, su manim Dievas buna ir saugo... Dantu tai neissimusiau :0) O ir gydytojui vakar nepavyko manes pritreksti ( aciu Dievui :0))) Isivaizduoji, dave man siuntima, reik tam tikra tyrima pasidaryt. Nuvaziuoju as i tokia nedidele klinika, nedrasiai ieinu ir skaitineju kabinetus, kurio man reik. Nuejau gal tris zingsnius, kaip issoko is kabineto gydytojas perkreiptu veidu, eme staugti " ko jus cia norit, kur jus cia einat!!!" ir kaip stume mane peciu ( tipo skuba ir as jam po koju maisaus) apstulbau, dievazi! Na gal jam, zmogui, zmona nakti nedave ar ka, bet tikrai ne pas ligoni jis skubejo. As tai net i siena trinktelejau. Dabar prisiminus juokinga, bet vakar tai pralemenau " zinot, tikrai ne jusu man reik" ir pasiklausus registratores ismoviau lauk, nes tas gydytojas atrode tuoj duos man i galva :0) Tai pagalvojau, jau geriau as kitur issitirsiu. Bet kadangi nesu pavyzdinga ligone, tai siandien dvejojau- i kita klinika vaziuot ar i azuolyna... Bet pasirinkau azuolyna :0) Taip fainai pasibuvau, pasiraitojau kelnes, atsisedau sau turkiskai ir pasideginau ( nuosaliau, aisku), o paukstukai ciulba... Ir jegu atsiranda daugiau negu po kai kuriu musu gerbiamu mediku :0)

Anonimiškas rašė...

Labas Linai,
Ne skaistyklos.. Limbo. Juk kalbam apie kudikelius. Gal kartais vakaru teologai ir perlenkdavo lazda.. Bet tai tikrai nera, kad atsikele is ryto pachmelni ir ivede... O poto prablaivejus paaiskejo, kad apsiriko bet buvo nepatogu prisipazinti... Manau aikurie "krikscionys" dar ne taip nusivaziuoja.
Arturas

Linas rašė...

Sutinku, visi nusivažiuoja, pav presbiterionai su vyskupais gejais. Tik tiek, kad kitur nera tokios komandines sistemos, tai nesamones simtmeciu neisilaiko.