sekmadienis, balandžio 15, 2007

Kaip žudo internetas

Pastarąją savaitę "Vakaro žinios" , "Respublika" užsipuolė "Delfi" rėkdami - internetas žudo. Visuomenės apklausos, žurnalistų moralizavimai, rimti veidai, aimanos dėl baisių komentarų, ir t.t. Galima būtų pasidžiaugti tik tokiu pilietiškumo ir doros demonstravimu iš "O- lia -lia" leidinių grupės. Turbūt taip ir pamanė dauguma skaitytojų.
deja, tiesa paaiškėjo tik savaitės pabaigoje, kai tas pats spaudos konglomeratas, kuriam priklauso jau ir alaus daryklos, pranešė, kad pardavė akcijas, irgi Delfio, tiesa, domene yra viena papildoma raidė - ne Delfi, o DELFIS. Va ir visa "moralumo" esmė - akcijas reikėjo parduoti. Tokiais metodais veikia Lietuvoje spauda. Pasakysite blogoji žiniasklaida - ne, tik tokia, kokią turime ir kokią toleruojame.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Delfi kaip delfi, nors pasijuokt galima, tame tarpe ir is komentaru :0) O tai va kauno diena siandien atsiverciau, aktualijose kas nors blogo, zurnalistu akiratyje kas nors blogo, juodojoj kronikoj... politikoj... Gaila virviu reklamos ner, puse skaitovu nueitu, gave su NUOLAIDA :0) nusipirktu ir beliktu pasikart :0) Nors gal ir ne, gal kai kuriems lietuviams ir paglosto sirdi, kaip tam anekdote, kur dega namas " nei draugo, nei kaimyno, bet vis tiek smagu... " :0) Gal as jau visai debileju, bet net ziniu nesinori ziuret, tik darbe, kai radija klausau, tai dar pasiklausau trumpai :0) Mano sunus anadien ir klausia: " dar ilgai mus kesi ar prismaugsi kuria diena? " Na toks juodas jumoras, bet taigi visur girdi- mama pasmauge, mama subade ( cia Kaune irgi neseniai) Mano tai dickiai, bet ir pirmokiukai pav. gi nuklauso, vaikams gali pasidaryt baisu net savuose namuose... Del gerosios ziniasklaidos, tai net nera beveik noro apskritai ka nors pirkt, na sunui ir mums, aisku, nuperku apie kompiuterius, apie sveikata pasiskaitau internete, daugiau beveik ner ka ... Bobiski zurnalai tragiski, gal dar koks "psichologija tau" nieko. Kas dar buna- tie magiski visokie, buvo kazkada idomu :0) O jau panelems!!! Vakar varciau. Skaito tai mergaites nuo kokiu 12-os iki 2... O ten klausimeliai "prarijau prezervatyva, ka daryt?" " ar galima pastoti uzsiiminejant oraliniu" ir pan. Vargelis musu beveik visa ziniasklaida... :0) Bet ir skaitytojai... Pas paneles darbe radau vieninteli nebloga zurnala kruvoj, ten tokia tautosakininke idomiai rase, dar visko, o panos sako, tai jus to neziurekit, tas neidomus, beveik nera jame paveiksliuku... :0)

Viena paguoda - i gamta... Ka mes vakar sekmingai ir padarem... Dukra pasake " bus tu bernu..." sunus pasake " bus tu kompu..." tetis su mama pasake " bus tu pinigu..." ir ismovem visi i Trakus :0) Nuostabi diena buvo! taip seniai buvau nebuvus, o dar tie karaimu kibinai! Prisifotkinom milijona, o dar pusbroliuka is Vilniaus susitikau, tikros pusdienio atostogos gavos :0))))

Linas rašė...

Na, Mamka, kad tu jauna vidumi tikiu, bet abejoju, ar tau dar reikia skaityti žurnalus panelėms:)
Šiaip tu teisi, nelabai žavus vaizdas, o kad kultūrintis sugebi - liuks, man taip neišeina, nemoku.Kada nors pamokysi, nuo ko pradėti ilsėtis gamtoj.

Anonimiškas rašė...

Zurnala panelems, tai pavartau :0) nes man labai juokinga buna. Arba zurnalai moterims... Pav. ilgiausias straipsnis, kaip myletis toms, kuriu figura netobula... ( aisku, ne su nuosavu...) Ten jei pilvas atsikises ar slaunyse celiulitas, tai ant kurio sono gult, is kurios puses sviesa turi krist...:0) Geriau beveik, negu Erlickas :0) Isivaizduoji, parsivedi ikaites moteri, o ji ima ten apsvietima ziurinet ir taikytis ant kurio sono gultis :0) Ir, svarbiausia, tai ne juokais parasyta, rimti patarimai! Paskaiciau ir pagalvojau, kad ko gero buciau pasmerkta su savo netobula figura visiskam krachui, nes nemoku pasirodo elementariausiu dalyku... :0)

Del isvaziavimu, tai visi tie vyrai nieko nemoka! Bet maniskis tai sako, kad jam smagu, nes man smagu :0) O ilsetis gamtoj reik pradet nuo geros nuotaikos :0) Tada viskas ir smagu, be to nereik nuolat vepsot i kitus, as tai va visur noriu uzlipti, gaila labai baile esu. Vaikai is vienos nuotraukos labai juokes- lipau prie tokios sienos akmeniniais laiptais, o labai aukscio bijau ir laiptai pradeda atrodyt vis siauresni ir man kordinacija ima sutrikti, o ten tureklu ner, turbut ten net nereiketu lipt :0) tai nuotraukoj gerai sonu prilipus prie tos sienos gavausi :0) Tai paskui ir vaikai lipo iki virsaus, o tai jie siaip visko gedinasi :0)

Anonimiškas rašė...

Gal pasiulyciau mamkai toki zurnala moterims "Ta pati" Tik nezinau kur nusipirkti. Lyg ir Lietuvos spaudos kioskuose, bet negarantuoju. Pas mus tai i bažnę atneša. Jeigu ką, tai atsiūsčiau.

Anonimiškas rašė...

Aciu, Robertai, paziuresiu kioskuose :0) Nors siaip as juokauju, aisku truputi, yra tu neblogu zurnalu, tik as nelabai skaitau, nes daugiau megstu knygas :0) Bet, kai sedi kokioj kirpykloj ar dar kur lauki kokiu nors paslaugu, buna padeta visokiu " paneliu" ir pan., tai prisiskaitau, be to darbe paneles prisinesa visokiu juokingu (man) :0)

Linas rašė...

Gerb skaitytojų klube, malonu, kad žmonės iš viso dar skaito ką nors. Mamka, Nelipk į medžius tik, ten net laiptų nėra:)