trečiadienis, sausio 03, 2007

Testamentas

Prieš pat Naujuosius teko būti pagrabe. Jaunas žmogus užmogo ir nepabudo. Taip būna, nespėji ir atsisveikinti. Kažkaip eidamas į darbą ir surimavau, ką galvoju apie testamentą. Gal išėjo ne visai tai, ką manau, nes žodžius kartais sunku pasukti, bet kodėl negalėtų būti ir toks testamentas?


Patikėk, man tas pats,
Kas lydės ir užkas
Ir visai nesvarbu,
Ar toli nuo namų.

Tik kad žemė lengva
Būtų ten ir kalva
Dar velėna žalia
Ir kad eitum šalia.

Tiek nedaug užrašau
Ir tik vieno prašau -
Būk gera, paklausyk,
Ir anksčiau nepalik.

21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Graziai parasei. Zinai, as tai jau zinau, kur laidosiuos :0) Karta su mama gerai derejomes, gavos, kaip toj rusiskoj dainoj " a ja govoriu, rosa govoriu, ona govorit - mokro " As jai romantiskai aiskinu, kad jei gyvenime taip atsitiktu, kad as pirma numirciau, ir jei jie turetu pakankamai lesu, kad mane sudegintu ir isbarstytu pelenus kaime, i vakarus nuo namo. Ten tokia pieva, sedi verandoj ir matos, kaip leidzias saule... As jai sakau, as toj pievoj tau gelemis zydeciau ir rasa spindeciau. Bet kadangi mano mama visiska realiste, tuoj pareiske: ar tu isprotejai? as ten karve ganau, niekad neleisiu, kad jos siktu( atsiprasau :0) ant mano vaiko! Tai va taip ir nuleidzia ant zemes tokias, kaip as :0)))) O siaip is tikro kartais pagalvoju, kad noreciau, kad mane palaidotu kaimo kapinaitese tik su mediniu kryzium. Man grazu, be to supuna kryzius ir zmogus turbut per panasu laika, taigi, kol uzaugtu kita karta, nieko neliktu. Bet as dar laaaaabai ruosiuos pagyvent! :0)

Linas rašė...

Mamka, gyvensi ilgai ir laimingai:)Žinok ir kaimo kapinės dabar jau ne tokios - visur akmuo akmuo šlifuotas. O aš tai paprasto akmens norėčiau, kur su gysla kokia šviesia per vidurį:)

Anonimiškas rašė...

Pas mus Islauze dar yra visko ir angeliuku nuostabiausiu ir marijeliu, as pafotografavau truputi per velines, bet diena reiketu. Ir nosys kitu graziai nuskile... O akmenys man nepatinka, as kazkaip visada isivaizduoju, kad uzslegia sirdi... Tai realiai paminklai statomi juk gale, bet man vistiek nuo mazens atrodydavo, kad kuo didesni akmeni pastato, tuo labiau uzslegia... :0))) O medis gyvas, ypac padrozinetas grazu. Apskritai noreciau turet koki graziai isdrozineta daikta namuose, bet brangu, be to pas mus labai mazai vietos.
Bet taigi tiesa tiesa, as jau siandien gavau tas savo knygas, atsimeni, kur laimejau! Tai va, 2 gavau: trileri " antrasis gralis" ir romana " treciasis policininkas" .Man atrodo tas romanas, tai bus biski nenormalus, nes ten raso apie suzmogejusius dviracius :0), bent taip apibudina, bet kai turesiu laiko paskaitysiu ir zesim :0) Nes jau kruvele knygu pasidejus, reik pirma skolintas skaityt ir atiduot.

Linas rašė...

Nu Mamka, dovanos be logikos? O kur "pirmas" koks nors daiktas? Nežiūrint įpakavimo gražaus ne visos knygos skaitomos, atrodo vaikams tokią dailią knygą nupirkau - neklauso rupužokai, nors tu ką:)
Beje, Išlauže gyveno gera mano draugė, bendrai ir dabar dar ten gyvena.Erzindavom ją dėl pavadinimo, kad ja tik grubumas iš tokio pavadinimo kilus veikia:)

Anonimiškas rašė...

Tai jau pirmo ner, tikrai :0) O knygu tai aisku buna visokiu, siandien pusvalandi ar daugiau prabuvom knygyne, bet nieko nenorejau nusipirkt. Aisku ten daug geru knygu, tiesiog nelaikas turbut pirkt knygai :0) Jei buciau milijoniere, tureciau toki kabineta, zinai, kaip filmuose, aplink visas sienas butu knygos... Ir stalas riesutmedzio su tokiom isfrezuotom graziai kojom... Bet kadangi knygos gana brangu, tai perku, kai tikrai labai kokios noriu :0)

Linas rašė...

Tu mamka, išsaugojai kažką vaikiško, o va aš net nežinau, kokių knygų noriu. Tiksliai žinau, kad nenoriu kūrybos, bet noriu tik biografinių knygų.Žmonės man įdomesni nei kūryba.

Anonimiškas rašė...

Tai as kai nezinau kokiu knygu noriu, tai irgi neperku. O siandien dar viena drauge atvaziavo pasveikint is uz Kauno, taigi gavau puikia knyga :0) Tuoj as, tuoj, pacituosiu ka nors: " Yra priezodis, kad Dievas saugo vaikus ir kvailius. Tai tikra tiesa. As tai zinau, nes pats patikrinau. " (M. Tvenas) Visai man patiko ta mintis :0), nes mane irgi saugo :0) Taigi gavau puikia aforizmu ir minciu knyga. O is biografiju, tai man Servanteso patiko ir Rembrandto labai. Bet nelabai daug ju skaiciau. Dar labai patiko, kai Ciolkovskis mazas budamas tevui su draugu pasake, kad amzinas variklis neveiks ir vos lupt negavo.

O apskritai tai is mano sunaus mobilu tel. vakar ateme nauja ir tikrai brangu, gerai dar, kad pats per daug negavo i kaili. Nustebino dukra, taip pries mane akis isverte uz broli, kaip muro siena stojo :0) Ji siaip leta, be to su broliu pjaunas kaip suo su kate, tai net nustebino, nes karta su namo bernais susiplieke del brolio (aisku zodziais :0), kad nejo i lauka, kol tie patys neiskente atslinko taikytis :0) Gerai, kai taip. Visada juos mokinau, kad net jei ir labai pykstas tarpusavy, pries visa pasauly turi buti kaip vienas. Juk as kazkada pasensiu, gal ju nebesuprasiu ir jie tures tik vienas kita is artimiausiu zmoniu. Aisku, gerai butu, kad daug artimu butu :0) Na o is geru dalyku, tai tik kad vyras paskambino ir sake myli :0) Prisijuokiau, nes jis pernai man zadejo gimtadieniui nupirkt veidrodi dideli ir pamirso, o as nepriminiau, nes uzpykau labai. Tai dabar ir sako: kadangi pas mus seimoj tampa tradicija pirkti kasmet tau veidrodi... Tai paeme juokas :0)

Linas rašė...

Mamka, viskas, ieškau jūsų šeimai chatos kur kaime, bo jūs ten gyvi neišliksit, darbus susirasit,UAB ikursit ir gyvenkit.
O vaikai tavo maladiec, maniškiai dar pjaunasi, užstot nedaeina vienas kito, imsimės mokyt pagal tavo pavyzdį.

Anonimiškas rašė...

Sveiki visi, o ypac Mamka su Linu :)
Kartais jauciuosi kaip koks tipas pro langus svetimus besidairantis....ale man cia patinka pas jus :)
...tiesiog norejau padekoti, kad jus tokie esate :)
...labanakt, saldziu sapnu :)
Svajunas

Anonimiškas rašė...

Svajunai, o tai tu uzeik, o ne pro langus dairykis :0) Siaip as tai asmeniskai megstu bendrauti, o paslapciu tai cia ner, visi gali papliurpt. Bet, zinok, jei labai noresi pakritikuot arba iskeikt, tai geriau Lina, ne mane :0) Nu as irgi pakesciau, bet paskui dar galiu apsimest, kad uzpykau ar ka. :0) Neidealas irgi turbut vaidina, kad uzpyko, nes neraso, kaip jam jo slepetes nesiojas. :0)

Anonimiškas rašė...

gerai, mamka :)
O tu kazkur labai graziai parasei - "kaip kad gelemis kalbetu".... oho, net kvapa sulaikiau....ar cia pati sugalvojai, ar isskaitei kur? tikrai labai graziai pasakyta.....

O cia is kitos operos - kaip tu cia atsiradai, a? Lyg ir ne visada su Linu sutariat - ypac teologiniuose dalykuose - (o gal taip pasirode?)... Kodel tau cia patinka?
sva

Linas rašė...

Sveikas Svajūnai, beje, kitas mano dienoraščio įrašas turėjo būt apie žmogų už lango, kuris žiuri. Jam patogu, nes jis stebi, bet kartais gyvenime pats atsiduri toje padėtyje, kai tave stebi:0 Aplenkei, nerašysiu:)
Na su manka, mes ne visada viens kitam meile trykstam, bet as labai vertinu, kad jinai mane pakenčia:)

Anonimiškas rašė...

Svajunai, apie geles, tai ka zinau, tiesiog taip tuo metu pasove i galva, bet labai gali but, kad ir kitiems taip atrodo :0) Man patinka eilerasciai grazus, patinka labai ir geles, tai ir susilygino kazkaip :0) Viska galima savotiskai palygint turbut, pav. ar tu niekad negalvojai, koks tu gyvunas butum? Koks paukstis? Koks medis ar gele? I ka tu panasus? Man kartais taip pasigalvoja, pav., jei butu tikra, kad mes atgimsim bet kuo, kuo noretum gimt? Jei ne zmogum? Tiesa, dar kalbant apie eilerascius, vakar kaip tik klausiau Allegrovos dainu, man patinka ji, jei supranti rusiskai ( nezinau, kiek tau metu :0), parasysiu priedaini, o visa ta daina kvepia tiesiog obuoliais:

Po polam kislosladkoje jabloko riezu,
Po polam ja s toboi razdieliu ciem vladieju
Ja vozmu polovinu, kotoraja miense,
Potomu, sto inace liubit nie umieju...

Ten labai grazi daina man :0) Daug jos dainu graziu.

Del Ciapo... Kaip as cia atsiradau... Pabandysiu atgamint. Rasinejausi su vaikais ir vienas parode nuoroda pas Lina. Tai, ka jis rase ta diena buvo nieko gero, bet paknisau, ka jis raso dar ir radau jo eilerastuka apie skruzdeliuka vaikams, man patiko. Dar apie jehovistus gal kazka buvo prirases, pagalvojau, gal reiktu papliurpt :0) Be to, jis aiskiai kartais man nusileidzia ( duoda durnai kelia :0), be to, turbut tiesiog pripranti su zmogum bendraut. O del nuomoniu nesutapimo, tai nera blogai, kaip as kitaip galeciau ji paerzint? Butu neidomu, jei visi zmones butu vienodi, bet... Rasti pasaulyje savo bendraminciu irgi yra nuostabu ( Linai, cia ne apie tave :0) Be to, cia kartais parasau, kas man spontaniskai sauna i galva, nes man nelabai svarbu, kad Linui tai nepatiks ( atsiprasau Lino :0). Taigi viska susumavus, as tiesiog pailsiu ar atsipalaiduoju cia :0) Gal jau gana, daug prirasiau

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
Is eiles - Linui pirma :)
Taip, tu teisus - as stebiu, bet ir pats esu stebimas... Ar einu, ar stoviu, ar gerai darau, ar blogai -Jo akys visada mane stebi... Man tas patinka :) Blogiau butu, jei jau nestebetu :)

O Mamkai aciu labai.... kad nepatingejo nepazistamam zmogui tiek daug parasyti... ir graziai... suprantu as rusu klb, sovietinej armijoj teko tarnaut, taigi nors tiek naudos is to :) grazus eilerastis, nors rusu klb man nelabai prie sirdies... sunkiai skaitosi kazkaip...
O vat pailset man irgi cia patinka...ko gero, man patinka, kad jus tokie tikri atrodot...
Tiek tam kartui, labos nakties,
zwa

Anonimiškas rašė...

Ech, nesimiega :)

Apie stebetojus -

Viešpatie, Tu ištyrei mane ir pažįsti.
Tu žinai, kada keliuosi ir kada atsisėdu, Tu supranti mano mintis.
Matai, kada vaikštau ir kada ilsiuosi; žinai visus mano kelius.
Dar mano liežuvis nepratarė žodžio, Tu, Viešpatie, jau viską žinai.
Apglėbęs laikai iš priekio ir iš užpakalio, uždėjai ant manęs savo ranką.
........
Kur nuo Tavo dvasios aš pasislėpsiu, kur nuo Tavo veido pabėgsiu?
.........

Čia 139 psalme, jei ka, nebeperrasinesiu, bet jei patiko, paskaitykit.... as einu toliau pasiskaitinet......

Linas rašė...

mamka, pasieksiu, atsiskaitysiu, nepaisant mano geros širdies ir begalinės tolerancijos ir didaus proto:)

Anonimiškas rašė...

Be be be :0p~~ As gi atsiprasiau is anksto :0) Taigi man tikrai cia gana smagu :0)

Linas rašė...

Ir man smagu, Mamka, kad užsuki, tikrai nenorėčiau, kad pūstum į vieną dūdą su manim:)

Anonimiškas rašė...

Tai va kaip mes gerai susikalbam. O ryt vis delto mano gimtadienis :0) Prasau greit mane pasveikinti, gerbti, myleti, tik per daug neuzbuciuoti mintyse :0). Cia as del to buciavimo darbe buvau siandien isgasdinta, nes sakiau jiems, kad svesim poryt, nes man ryt pas stomatologe reik, o jie ir sako: " tai gerai, mes ryt tik tave isbuciuosim isbuciuosim, o pasveikinsim poryt" :0) Taigi man jaaaau bus 39-eri. Esu rimta pagyvenus moteriske ir nesuprantu, kodel kiti to nesupranta :0) Pav. mano vaikai... Anadien slepsiu basa i ju kambari jau po dvylikos parekt, kad eitu gult, o sunus nuziurejo taip nuo galvos iki koju mane susivelusia, mano tokius pukuotus naktinius su pingvinukais ant pilvo ir sako sau po nosim " ka cia tas mazas bomziukas veikia?" :0) Man net akys prasimerke, sakau "kaaa?" O jis " tai, sakau, taip, mamyte, mes jau einam miegoti..." Sakau, baisu... :0)

Gerai, gana cia zvingaut, susiimkim draugai pagyvene zmones ir paskaitykim geriau O. Baliukonyte:

...Štai randas, kur paliko baimės ašara slogi,
štai kaktoje raukšlė, atsidusimo laikas slaptas.
pasauli mano mažas, tu labai sergi?-
tu pavargai bekopdamas dulkėtais erų laiptais?

skaitau, ką siunčia jūra ir likimas iš toli,
ką debesys padangių knygoje kasdien įrašo...
dar kartą klausiu savo širdį: ar gali
tikėti- iki paskutinio kraujo lašo?...

Linas rašė...

Mamka, ar būtina primint? Atsimenu ir taip, kad gimtadienis, jau ruošiaus sveikint. Taigi kaip pagyvenusiai moteriai, nors iki mano amžiaus jai toloka, galiu palinkėt tik to, ko tavo širdis geidžia.
Matai, jokia dovana mūsų negali pradžiuginti, jei jos nėra mūsų viduje. Tik kai sutampa šitie daiktai, tai ir būna dovana.

Anonimiškas rašė...

Aciu :0) Jo, as nuo kuklumo numirt nezadu, o nepriminsi, tai zek dar ir pamirsi pasveikint :0) Geriau apsidraust is anksto. Dabar prisiminiau, kai vyras su broliu buvo mazi, turejo ten kaime eit pas kaimynu mergaite i gimtadieni, bet apsirgo. Tai ta mergaiciuke ateina pas juos ir sako: ateisit vaikai? Tie atsako, kad ne, nes serga. Tada ta mergaite: O tai gal dovanas galit is anksto atiduot? :0) Bet ten ne as buvau :0)