sekmadienis, sausio 07, 2007

Kas pakreips vandenį

Prisiminiau vaikystę, tai šiandien sinagogoj kalbėjom apie vandenį. Esmė ta, kad pro namus tekėjo toks mažas upeliukas kuršišku pavadinimu Apusinas. Kai dar man buvo įdomus ne žmonės, o medžiai ir gamtos reiškiniai, dažnai nubėgdavau prie jo, tuo labaiu, kad pas mus ir vaikų daug nebuvo, taigi vienatvėj tekdavo prisigalvot, kuo užsiimt. Mėgdavau įkišti rankas į vandenį ir žiūrėti, kaip pro pirštus veržiasi srovė, mėgdavau tiesiog pakreipt delną ir nukreipti srovę kur pageidauju. Todėl gerai suprantu, kai Biblija sako "Karaliaus širdis Viešpaties rankoje kaip vandens srovės; Jis ją pasuka, kur nori".Patarlių 21-1
Vanduo yra toks daiktas kurį gali lengvai pasukti, jis minkštas, plastiškas, tą net vaikas gali padaryt.Žmogaus širdis Dievo rankose dar minkštesnis daiktas. Čia kalbama apie karalius, tuos, kurie turi valdžią kitiems. O Biblija sako, kad virš to, kuris turi valdžią, yra tas, kuris turi valdžią net karaliams, Jėzus taip ir tituluojams Biblijoje - Karalių karalius.Ant Jo drabužio ir ant strėnų užrašytas vardas: “Karalių Karalius ir viešpačių Viešpats”.Apreiškimo 19-16

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

A kodel "sinagogoj"? kazkaip neatradau niekur...

Anonimiškas rašė...

dar kitur, diskusijose berods, esi kazkaip "grauzikais" pavadines ta bureli... kas cia dabar? :)

Anonimiškas rašė...

Pas mus netoli seno darbo yra sinagoga, tai ten tokiu prisiziuri barzdotu, su juodom skrybelem ir ilgais juodais paltais. Ir tom vos ne garbanelem is plauku sonuose. Kodel jie tokie? Ar jie privalo taip rengtis, ar tradiciju laikosi? Nes is Anglijos, kai parveze nufilmave, tai ju visas rajonas tokiu :0) O tu tiki kaip jie ( cia LInui) ar kodel jus sinagogoj? Tu lyg ir be skrybeles :0) Be to juk zydai turbut netiki Kristum, kaip jau atejusiu? Tu viska dabar, Linai, ir paaiskink.

Linas rašė...

Na sinagoga žydai skiria nuo šventyklos. Šventykla - kur yra Dievas Jahvė savo dvasia, o sinagoga - Rašto, Biblijos, skaitymo vieta. taigi ir mūsų "būrelis" neturi didelių pretenzijų, todėl ir vadinamės tik "sinagoga", kur žmonės ateina skaityti ir aptarti Biblijos, kur sunešamos problemos ir džiaugsmai.Be abejo, mes išpažįstam, kad Kristus - mūsų Viešpats, Dievas, atėjęs kūne.
O pamokslauti kviečiamės įvairiausius žmones, buvo pas mus ir sekmininkai, ir adventistai, kalbėjo ir dalinosi katalikai, iš nepriklausomų protestantiškų bažnyčių buvo žmonių tarnauti,žodžiu, esam atviri visiems, kurie turi tą patį pagrindą kaip ir mes - Kristų.

O dėl žydų su kasytėm tai chasidai, viena iš religinių ir ortodoksalių pakraipų, kurie suformavo savo apsirengimo ir elgesio stilių kaip griežtai konservatyvų.