penktadienis, sausio 26, 2007

Šalčio pamokos

Net gražu,
Kaip bus slidu,
Kai išeisiu rytą
Ant langų
Gražių laiškų
Šalčio prirašyta.

Paskaitau:
“Tik nevėluok,
Mokykis, sūneli,
Sniegas, ledas
Ir pūga
Tau padėt negali.

Kol eini, pasižiūrėk -
Pripėdavo zuikiai.
Širdį didelę turėk
Ir gyvensi
Puikiai”.

14 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Zinot, ka jums pasakysiu? Ogi nieko, apgavau :0) Visai nieko neturiu ko pasakyt, tik tai, kad siandien labai grazi diena ir man teko truputi sniego pakast, ko gero pirma kart gyvenime :0) Be to maciau labai grazia apnigta egle, o po apatinem sakom neprisnigta ir ten pilna zvirbliuku laksto :0) Man tai labai grazu pasirode, toks tikras zvirbliu pobuvis :0)

Anonimiškas rašė...

Liux. Faina. o cia dar apie mus: http://www.delfi.lt/news/daily/Health/article.php?id=11935407

Anonimiškas rašė...

Puiku Robertai :0) Dziaugiuos uz jus, kad taip prasmingai dirbate, kad galite kazkam padeti.

Anonimiškas rašė...

Linai, ar internetas uzluzo ar uzejo " Lino tylejimo metas"? Gal jau susalai negyvai, jei kalconu isigyt nespejai? Pas jus turbut salciau. O pas mus siandien puste ir puste, viska apipuste, ir mane, kol gryzau :0) Jauciaus kaip sniego bobute, bet smagu.

Anonimiškas rašė...

Linas tikriausiai stringus matuojasi :-)

Anonimiškas rašė...

O man piktoka :0) Noriu issisneket, taigi pasiruoskit klausyt :0)Zinot praeita savaitgali tiek daug suzinojau apie tobula pasauli... Taip jau isejo, kad teko pabendraut su daug issilavinusiu inteligentisku zmoniu. Pasidalinsiu kai kuriais perliukais ir su jumis. "Dieve, taip seniai nebendravau su kito visuomenes sluoksnio atstovais. Tai taip bjauru, apie ka galima su jais kalbetis? Jie tokie purvini ir nesvankus, kaip tu gali su jais dirbti?" (ji nezinojo, kad esu is tu purvinuju :0)" Viskas turi buti tobula ir grazu, turi buti profesionalu, viska turi daryti profesionalai..." Sita ir pan. frazes isgirdau tiek kartu, kad bet kuri zmogu supykintu. I tai ieina pav. tai, kad parasyti ranka ar graziai tusu yra kvaila, viskas turi buti padaryta "tobulai" kompiuteriu. I tai ieina tai, kad kvaila pasakyti patiems gera zodi, jei galima nupirkti aktoriu, kuris uz tave padekotu profesionaliai! ( paskui persigalvojo, nes vis tik is 130 atsirado " beveik" profesionaliu oratoriu :0). Arba " ar galima dovanoti zmogui baliona? O jei jis susprogs? Juk tai simbolizuoja, kad jis yra oro balionas, muilo burbulas, tuscia vieta...";" kaip gali ko nors neleisti, juk mes mokam pinigus?";" galima nupirkti"; "galima nupirkti"; "galima nupirkti". Klausiau klausiau, nustojau kisti savo trigrasi ir prisiminiau multika "Apsidairyk aplinkui, paziurek i save- tu jau drakonas" Ten, kur viskas tobula, bet nupirkta, nuosirdumui vietos nera. Zinai, tik dabar supratau, kiek stiprybes turejo tureti Paksiene, kad galetu iseiti sokti :0) Laukiau tos sventes, nes nesitikejau, kad ji buna tokia. Gerai, kad ne visi musu aukstuomenes zmones tokie. Kai gryzau i "savo" aplinka, viena drauge turtinga pasake" jei nori atrodyt tobulai, ateik, turiu begale puikiu drabuziu, galesi issirinkt ka nori, atrodysi pritrenkianti...", mano direktoryte pasiule " zinai, kad mano mama puiki siuveja, turiu keleta elegantisku kostiumeliu, galiu atvezt" Tik as supratau, kad nieko nenoriu, kad busiu tokia, kokia esu, su tais drabuziais, kuriuos taip nuosirdziai ruosiausi, ai... nusviro rankos is tikruju, jei galeciau, ten neiciau. Vis tik dziaugiuosi, kad aplink mane daug kitokiu zmoniu. Stai kad ir musu stomatologas ( jis toks mielai juokingas :0), jis amzinai stovedamas uz nugaros ( o jis aukstas) seka, kai as traukiu is pinigines pinigus ir ziuri, kiek man lieka... Kai uzvakar issitraukiau visus popierinius, jis pareiske " jei tai tavo paskutiniai pinigai, as neimsiu, atiduosi veliau", net prajuokina :0) Arba mano direktore, nuolat klausianti " Tai is ko jus gyvenat, jei vis dar niekam nereik pinigu? Juk iki algos tik trys dienos belike! Galit pasiimt bet kada!" :0) Zinai, gal kai kam atrodau naivi idiote, gal tokia ir esu, tik yra vienas "bet". As suvokiu savo ribotuma daugelyje dalyku taip aiskiai, kad duok Dieve ir kai kuriems kitiems zmonems tokio suvokimo :0)

Va kokia buvau pikta, atsiprasau, kad tiek daug pripliurpiau :0)

Linas rašė...

pmazfNa Linas atsigavo šiek tiek, stringai užspaudę buvo:)daugiau niekad niekad gyvenime...

Jo Mamka, suprantu tave, kad kartais papuolam ten, kur nenorėtume. Šiandien pagalvojau, kad gyvenimo purvas turi visokių atspalvių, jis ne tik juodas, bet matyt būna ir baltas, nepastebimas. Jei juodąjį iš karto pastebim, tai kai aplimpam baltuoju net nesimato.
Žinau, kad turtingi žmonės dažnai užsikrečia savo padėtim, bet ką padarysi, turtais žmogus irgi išbandomas. neduok man turtų nė skurdo, maitink mane tuo, ko man reikia,Todėl Biblijoje parašyta:"neduok man turtų nė skurdo, maitink mane tuo, ko man reikia, kad pasisotinęs neišsiginčiau Tavęs ir nesakyčiau: ‘Kas yra Viešpats?’ arba nuskurdęs nevogčiau ir be reikalo neminėčiau Dievo vardo".
Patarlių 30;9
Abu dalykai gali būti pražūtingi.
mamka, klausyk, tu ką į šokių 10 tuką susiruošei? kai rodys per teliką pranešk:)

Anonimiškas rašė...

Ne, bet buvo netoli to beveik :0) Norejosi ka nors juokingai nuosirdaus padaryt, ka nors grazaus, bet... Kadangi viskas turi buti tobula ir as nesu profesionale, kaip ir daugelis kitu, tai nieko nedarysiu, tik nueisiu i svente :0) Juk "jokiu budu negalima suaugusiems zmonems istatyti save pajuokai..." :0)

Linas rašė...

Na tik kvailys iš savęs pasijuokti negali

Anonimiškas rašė...

Kaip tai kvailys is saves pasijuokti negali? Paziurek, tik tai puse laiko ir darau :0) O siaip net nezinau ar pinigai gadina zmones, nors ir jie kai kada. Esu tikrai ir pati netobula. Dabar juokingai apie kvailuma prisiminiau :0) Zinai, kazkuria diena padejau vaikui vienam ruost lietuviu k. Na, nagrinejam novele, as isijautus aiskinu, kaip as tai suprantu, kaip gyvenimo poezija tampa gyvenimo proza ir t.t., o dukra aiskina, kad mokytojai tokie dalykeliai nesamoningi netiks apie poezijas. As jai sakau, kad juk labai aiskiai ir paprastai pasakiau, o ji paziurejo paziurejo i mane ir sako " tu ka tik padarei klinkt klinkt" Klausiu, ka tai reiskia, o ji ir sako " na kai kalbi tokius dalykelius ir kaip tos blondines dvi is televizoriaus, tik klinkt klinkt blakstienom tokiom nustebusiom akim..." Jooo, net zodziu pritruko, va ir padek ruost pamokas, tai dar savo prastais pazymiais apkaltins :0) O is tikruju tai prisijuokem :0)

Linas rašė...

Na, Mamka, pagalvojau, kad niekada nemačiau tavęs taip įsiskaudinusios, kaip tam įraše apie tobulumą.
O su lietuvių kalba, kaip lietuvių mokytojas, pasakysiu, fui, jokios fantazijos ten nebeliko, beveik kaip matematika dalykas paverstas ir visokie vingiai niekam neidomus, yra trafaretas į kurį reikia įgrūst ir ištemt pagal jį vaiką, fui kaip neįdomu:)

Anonimiškas rašė...

As jau nepikta :0) Tik vis tik gyvenu kitam pasauly, negu kai kurie. Gal ju geresnis ir tobulesnis, ne man sprest, tik nenoreciau but "tokia" protinga :0). Tegul sau gyvena laimingai. Tik kartais stebina, kai protingi zmones gali buti tokie kvaili :0) Iki valdzios ir pinigu irgi reik priaugt ir subrest pakankamai, kad galetum tinkamai jais naudotis. O tai prisiminiau viena labai garsu musu krepsininka. Moteriske vale kavinuke, o jis atkiso koja ir pareiske " nuvalyk man batus"

Linas rašė...

O ką ji nenuvalė? :0 Reikėjo nuvalyt ir paklaust, ar gerai suneli, įdomu, kaip jis būtų pasijautęs:)

Anonimiškas rašė...

O tu zinai, kiek as ji zinau, tai jis tikrai nebutu blogai pasijautes :0) Cia is tu senesniuju kartos, jau net ne sunelis :0), is tu, kai dar ir as kase ziurejau :0) Zinai, pas viena ju truputi dirbau. Jis buvo puikuolis, tik va jis iki dabar tik treneriu ir dirba :0), bet dauguma siaubingi. Bet tiek to, nebusiu pletkininke.
Ai, zinai, dabar pagalvojau, gal ir susirinkime buvo neblogu zmoniu, tik turbut jie buvo visi tie, kur tylejo :0)