penktadienis, liepos 21, 2006

Posvesčiajietsia Mamke

Kadangi paskutiniu metu beveik nieks be Mamkos man komentarų nerašo, manaukad ji nusipelnė atskiro įrašo.
O kadangi ji dar ir poezijos sugadinta, bei nemėgsta veidmainystės, tai jai - eilėraštis iš pometies - viskas gali būt sumaišyta ir dar nepilnas, bet nors esmę perteikiu:)Parašė Šekspyras berods(anksčiau maniau, kad jis tik dramas rašė:).

Geriau netekti sąžinės visai
Negu atrodyt, kad esi netekęs
Ir vargas man, jei svetimi balsai
Užstos jausmus kurių nemato akys.

Ar apgaulingi žvilgsniai veidmainių
Nutildyt gali mano karštą kraują?
Aš ne patsai švenčiausias tarp žmonių
Bet ir ne toks kaip jūs, teisiųjų gauja.

Aš jau toksai esu, bet aš teisus,
Ne apsimetėlis, o jūs, šventeivos,
Pagal save matuojate visus
Pamiršdami, kad jūsų matas kreivas.

11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Aciu aciu, jau dabar kad uzriesiu nosi! :0) Zinai, net nebusiu kritiska, jei jau " mamke posvesciajietsia" :0)))

Linas rašė...

Geriau buk kritiska, man nekritiski nepatinka, itartini atrodo:)
Siandien paskambinau pazistamam verslininkui, kalbejau, jauciu anas isitempes kazkoks. Sakau atsipalaiduok, man is taves nieko nereikia:))) Tada anas uzpyko - tai ko cia skambini, taip nebuna:)))
Zodziu, man labai patiko:))))

Anonimiškas rašė...

Visiems mums kazko is kazko reikia... :0) Tik tie norai gauti skirtingi :0)Paprastam bendravime juk visada kazka gaunam arba atiduodam: sypsena ar supratima, pykti ar geranoriskuma. Nekalbu apie nauda negera prasme :0) As, pav.bendraudama su zmonemis, visada ko nors gaunu: ju poziurio dalele, kartais ju svajoniu vizijas, ju klaidas, is kuriu galiu pasidaryt savo isvadas ir ju nekartoti ir begale kitu dalyku... Kartais paskambini draugams ir net neuzsimeni apie savo problemas, bet kazkaip savaime gauni tos stiprybes, nes tiesiog zinai, kad jie tau linki gera... Ir zinai, kad jie visad tau padetu :0), tik kartais nesinori, kaip sako viena psichologe "ispilti savo siuksliu kibiro ant svetimos galvos" (cia ji taip savo darba apibudina, to pas ja ateina zmones :0) Karta kalbejom su ja apie viena moteriskute, klausiau, kiek jos konsultacija kainuoja, o ji taip gerai pasake: "zmones isivaizduoja, kad kuo brangesne konsultacija, tuo gaus geresne pagalba... Jei tu jos drauge ir rasi jai laiko, tai as nieko daugiau uz tave jai duot ir negaleciau..." Taigi, visi mes turim daug naudos vieni is kitu. Net jei stengies tik duot,o ne gaut, irgi gauni nauda sau, nes jautiesi gerai (jei duodi is sirdies :0) Tai va, ir to neismatuosi jokiais pinigais ar kitom vertybem, tai daug brangiau :0) O kartais bendravimas truputi nudegina, bet ka jau padarysi... Nereik kist nagu per arti ugnies :0) Seniai sau sita kartoju :0) , bet ne visada noriu ta isgirst (juokinga, bet kartais viena musu puse visai nenori girdet, ka jai sako kita, pav. sveikas protas :0))) Tai va, jei kartais sunku susikalbet patiem su savimi, tai ner ko noret, kad kiti i mus itariai neziuretu... :0)

Anonimiškas rašė...

Geresnis yra Šekspyro 66-tas sonetas...

Linas rašė...

NU Anonimui pasakysiu, del skonio nesigincijama, su poezija kaip ir su moterim - vienam grazesnė Onutė, o kitam -Danute:)

Mamka
Net jei stengies tik duot,o ne gaut, irgi gauni nauda sau, nes jautiesi gerai (jei duodi is sirdies :0)
Vo tai ir yra tarnavimas - duot is sirdies i nereikalaut atgal, nieko cia antgamtisko nera.

O dėl psichologų, tai mano nuomonė apie juos lab nekokia dar nuo mokymosi laikų. Pav Navaitis patarinėja šeimos klausimais, o pats ar tik ne 5 kartus vedes:)))
Kokiam naiviam reikia būt, kad eiti pas tokį žmogų konsultuotis?
Mano pozicija griežta - jei pats sau nesugebėjo, tai... Bendrai, kiek mačiau psichologų, tai man įspūdžio nepaliko, kaip ir jų "technikos"
Bet šiaip žmones suprantu - o kur jiems daugiau eiti?

Taigi Mamka, kiekvienas kitam galim būt psichologas, jei tik biski biški praveriam kitam žmogui širdį ir išklausom.Vadinasi, tau savo tarnavimą reikia plėst:)

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia- anonimui :0) Neblogas tas 66 sonetas... Jeigu jis butu skirtas man :0)))), as jam atsakyciau 30- uoju :0). O siaip, man labai daug graziu, nors ir ne i tema, nes dauguma ju apie meile, pav.sitas:
-43-

Matau aiskiau, kai sudedu akis,
O diena as jauciuosi lyg apakes.
Tave sapnuos regiu as kas naktis,
Ir nusiblaivo drumstos mano akys.

Bet jei gudi vidurnakcio tamsa
Vien nuo seselio tavo issisklaido,-
Kokia turetu spinduliuot sviesa
Dienos metu nuo tavo mielo veido!

O, pasakyk, kada man lemta bus
Tave sauleta ryta pamatyti
Ir kunu taps paveikslas nebylus,
Kuris pro miega man neaiskiai svyti?

Tamsi man be taves giedra diena,
Naktis su tavimi- sviesos pilna!

Nu va, koks grazus, ane? Linai, dabar tau pakalbesiu :0) Man vistiek bjauriai skamba "tarnavimas" :0) O del psichologu, tai juk ju ivairiu yra. Pav. ta, apie kuria kalbejau, yra be galo puiki psichologe ir puikus zmogus (mano nuomone). Bet ji savu zmoniu nekonsultuoja, nes jie neturi but saliski :0) As nors ne sava, bet manes irgi nekonsultuoja. Norejau karta savo viena vaika nusiust pas ja, tai neprieme... Sako ner ko, sedek ir pati kalbek be galo daug...klausyk... O zinai, kokia kartais baisi ta paaugliu teisybe? Kartais atrodo ner jegu tiesiog girdet apie kai kuriuos dalykus, ypac apie savo vaikus. Kai matai, kad jie tavo jaunystes klaidas kai kurias kartoja... Labai siaip reikalingi geri psichologai kai kuriems zmonems :0)))) Pav., kai mano vyrui karta cia jau atrode, kad jis su manim negali istvert daugiau ne dienos :0))), tai visai truputi padejo apsilankymas pas psichologe... :0) Blemba, kaip cia negraziai nuskambejo, lyg as kokia bjaurybe buciau :0) Tiesiog buna visokiu laikotarpiu :0))))

Linas rašė...

Oi, Mamka, negaliu, tik nesakyk, kad jis savo noru nuejo:)))
Isivaizduoju kaip jam psichologo reikia, kai po namus toks uraganas skraido:)Mes zverelaiai jautrūs ir ramybės norim - ar žinai, kad vyrų pirmas poreikis šeimoj yra ne seksas, o ramybė:)?
Aisku, psichologų nelyginu pagal vieną kurpalių, bet tiesiog jiems patiems praverstų psichologas, kai kuriems:)

Anonimiškas rašė...

tu mane visiskai neteisingai isivaizduoji. As ir esu visiska ramybe. Dazniausiai... Mano vyrui daugiau reik lekt per laukus :0) Man tai atrodo, kad as tik taip ir gyvenu: darbas, namai, valgis... :0) As neisivaizduoju, ko tam mano vyrui pav. kai valanda uztrunku, atrodo, kad as jau negrysiu visa nakti... Nu gerai, pagasdinu kartais, bet tai gi as pajuokauju :0)))) As jam niekad nedraudziu nakti negryzt :0) As esu rami, leta, flegmatiska ir daug ko bijanti moteriske, pradedant vorais, vandeniu, bijau vairuot masina ir dar visokiu dalyku... Netgi savo jausmu kartais bijau :0)))) Man tai as tokia atrodau, tik aisku nereik manes uzspeist i kampa arba bandyt priversti ka nors daryt ne savo noru... :0) Esu ir busiu tik laisvas zmogus :0)

Linas rašė...

As ir esu visiska ramybe:0 Nu i patikejau:)
Na o vyrui jai jau taip atrodo, vadinas myli tave, kitaip nekreiptu demesio:)
Nors buna variantu, kai savinasasi kita zmogu, nu bet nepanasu, kad leistum net ir vyrui save pasisavinti:)
o bijot yra naturalu, ypac saves.

Anonimiškas rašė...

" Vienas nemuose tu darai ka nori..." Taip ane ta dzordana dainuoja? :0) Siaubinga daina, bet as viena, visi issilakste: vyras i komandiruote, vaikai kas i kaima, kas pas pussesere, o as karaliauju :0) Eisiu knyga skaityt, kur Neidealas sake Ivanauskaites apie drugelius :0) Paskui susitvarkysiu ir bus nors pora dienu namai kaip pas zmones... :0) Ir dar eisiu pasivaiksciot ir dar visko visko veiksiu, la la la...

Linas rašė...

Nu sekmess tau Mamka, as antra diena negaliu atostogu iseit, reikia uzbaig du tekstus, bet neturiu moralines jegooooooossss:)