penktadienis, liepos 14, 2006

Gal vyšnių kam?


Tiesa, turiu perspėti, kad šiemet jos mažos, nesultingos ir rūgščios. Brrrrr..... dėl to ir negaila:)

19 komentarų:

Anonimiškas rašė...

nelabai tos vysnios i vysnias panasios :0) Gal cia tos skanios pukuotukes? As taip kaime jas vadinu :0)

Linas rašė...

cia pukuotos vysnios:)

Beje, Mamka, mars atostogu, ko dabar darbe triniesi? Juk zadejai pernai eiti:) Imi knyga ir guli sau po vysnia :)

Anonimiškas rašė...

Atsiprasau, jus cia apie kokias vysnias kalbat? Taigi mane mokykloj ir dar studijuojant visi vysnia vadindavo:)))

Linas rašė...

Nemeluok Neidealas, tave ne vyšnia, o Vyšniuku vadino:)

Anonimiškas rašė...

Cia tik zemesnese klasese taip, studijuojant tai tik vysnia. Grupiokes juokdavos, kad ju tevai galvodavo, jog tai mano pavarde ir rimtais veidais klausinedavo, kaip ten vysnia (kirtis ant i)gyvena. Geri buvo laikai, kai prisimeni, daug smagiu nuotykiu.
Jei uogos ir rugscios, uogienei visvien tiks. Dar geriau, jei kontrabandiniu spirituku uzpiltum:) Tada gal ir Mamka po medeliu pailset su knyga atvaziuotu:)

Anonimiškas rašė...

Cha cha cha!!! vysniukas! Ar buvai(esi) aukstas kudas ir ackarikas? Ir dar moksliukas? :0))) As cia nenoriu izeist, as irgi su akiniais, o mane antoskyte vadindavo :0). Dar vienas grupiokas antoska buvo :0), tai daug kas galvodavo, kad mes brolis su sese :0)

Atostogu negaliu eit, reik pinigu, nes sildymo tinklu pikta boba sake, jei nesumokesim skolos per du men. paduos isieskot :0) O knyga imu i darba :0) Ten turiu slapta vietele, nusprunku ir vis paskaitau pasislepus :0) Va neseniai perskaiciau "geisos ispazinti", mergaite buvo prasius nupirkt :0) Faina... Daug visokiu minciu sukele, bet ne jusu reikalas, kokiu :0) O dar daug galvojau apie dabartines geisos (tikros) ispazinti :0), kuria ji man pasakojo... Ne velnio nieks toj Japonijoj nepasikeite, tik ju geisas pakeicia tailandietes, lietuves, ukrainietes... Visai idomu buvo palygint... Ta jauna moteriskute 2k. buvo Japonijoj, idomiai pripasakojo, net buvo man makiaza padarius tailandietiskai, kaip ten jos dazosi. Buvau pasidarius mazom pustom lupytem, apvaliom akytem... Mes visai kitaip dazomes :0)))) Juokinga. Be to ten vis dar yra tikru jakudzu tatuiruotais antakiais! Isvis idomu buvo isgirst daug dalyku, apie kuriuos nepasakosiu, net apie kai kuriuos sekso reikmenis, kuriu turi tailandietes ir kuriu viena gavau dovanu :0))) kaip gyva nemaniau, kad tokiu dalyku yra :0) Iki dabar neistudijuoju is ko tas daikciukas padarytas :0) Tik tai ne vibratorius, nepagalvokit nieko blogo... :0)))

Linas rašė...

Nu Mamka, tu i pavarai:) As pasakyciau paprasciau - gyvenimo purvynas dar nera gyvenimas. Jei kazkas ikrito i narkotikus, tai nereiskia, kad "pazino" gyvenima, greiciau pazino purva, jei kazkas ikrito i prostitucija - irgi tas pats.
Seksas svarbu zmogui, bet ne ant tiek, kad visi del sekso turetu viska pamint ir barskintis kur papuola ir su kuo papuola. rrrrrrr......(urzgiu)
Kuo pasaulis seksualesnis, tuo vienisesnis. tai taisykle, beje.Orgazmas vidines tustumos neuzpildys, kad ir kiek meiluziu nusikabins jis ar ji.O taip uzdirbineti pinigus tas pats, kas ir narkotikais prekiauti ar pilstuku. Net sakyciau blogiau - prekyba nepaliecia zmogaus kuno, kai prekiaujama kunu - zmogus susizaloja pats. Taskas:)

Ko zmogus iesko, tas ir ateina. Jezus sake:"Kas iesko tas randa". Zinau ir as tokiu damu, kur laisvalaikiu geisom dirba ir ne is blogo gyvenimo. Nu ir kas? cia ka normalu?
As nenoriu nieko bendro turet su tokiu "realistisku pasauliu". Realybe gali but ir visai kitokia.
Mano realybe - normalios seimos, geri santykiai, geri draugai ir t.t.

Klausyk, Mamka, nu ka nors sugalvok, jums ten ka 100 000 skolos? Sugalvokit su vyru, kaip papildomai uzsidirbt.Tai nera jau taip sunku, kaip atrodo.
Lyginant su tavim, as esu visiskas letas memelis(Vysniukas gali paliudyt:) ir tai, kai atsirado butinybe, sugalvojau.
Tiesiog viena diena supratau, kad is tiesioginio darbo, aprupinimo gero neturesiu, ir emiau galvoti.

Anonimiškas rašė...

Tu truputi mesupratai, viskas, eisiu, sumus klaviatura apipyle, raidziu megaliu parasyt. O geisos me prostitutes, jeigu ka, joms draudziama miegot su kliemtais

Linas rašė...

Kaip sake viena bobutė "Niekad su vyru nemiegojau, argi su jais uzmigsi:)".

Anonimiškas rašė...

Mamka,esu 178 cm ugio, sverdavau 73 kg, bet pastaraisiais 5 m. svoris laikosi ties 83. Akiniu nenesioju, pries metus tikrinausi akis kazkokiu kompiuteriu, prognozavo, kad 7-8 m. akiniu nereiks. Pravarde kilusi nuo pavardes. Tiek biometriniu ir biografiniu duomenu.
Linai, jau apie tuos seksus ir geisas rasai, kaip pats turedamas 5 metu patirti:) Jo, alkoholio ir narkotiku nepadauginus, galima savo elgesi kontroliuot, ir mintys skaidrios buna. Tik nesakyk, kad su sapnais ir uzklystanciom fantazijom irgi viskas taip korekt ( o gal?). Manau, kad kipsiukas ir prie biblijos zinovo kartais priselina. Vis tas materialus fiziologinis kunas, kuri ir i ana pasauli ruosiesi nestis...
Kaip profesionalai, paaiskinkit man, iskrypusiam svajotojui, ar geisa ir prostitute tas pats. Pirma skaiciau, kad geisa panasi i konsurmante, dabar rasoma, kad jau visai kitaip.
Moterys darbe norejo perskaityt Ivanauskaites Drugelius, tai man gimtadienio proga ta knyga ir padovanojo. Pries perduodamas joms, perskaiciau pats. Pasiurpes buvau biski - itaigiai parasyta. Gal skaitet ir jus? Ten ir apie kuna, ir apie suzalota siela. Atkreipiau, Linai, demesi, kad savanoriu tos srities biteliu darbininkiu siela islieka kur kas maziau pazeista. Bent zmogiskumas lieka nepasmaugtas. Siaip ta knyga niekam nepakenktu paskaityt.
Su pilstuko prkiautojais pats turedavau, kad ir neakivaizdiniu, reikalu. Darbui reikia nemazai spirito. Institutas pinigu neturi. Jei suzinodavau kur papigiaja parduoda spirita kontrabandini, tai ir pirkdavau uz savus pinigus po 3-5 litrus, tempdavau i darba. Dar ir darbininkams, jei labai rankos drebedavo, atpildavau po truputi sveikatai pataisyt (pinigu neimdavau). Kriminalas, bet toks gyvenimas.
Zinai, Linai, niekas per dvi savaites pinigu uzsidirbt neismoks. As tai tikriausia ir per visa likusi gyvenima. Mamka iki vasaros pabaigos tai jau tikrai nepralobs, kad galetu neapmokamu atostogu iseit, darba neseniai pakeitus. Tau, krebzda man tokia mintis, matomai pats Dievas ir jo ispazintojai gal kiek padeda verslo srityje (daznai gaunu velniu uz tai, kad sakau , ka pagalvoju, bet vis nepasimokau). Mamkos klaidingas ir netikes tikejimas vargiai ar jai pades. Pazystamos geisos ptirtimi irgi vargiai ar pasinaudos (nu bjaurus tas mano liezuvelis). Manau visi, kas skaite Mamka, noretume palinket jai nors geru atostogu, bet bus kaip bus. Mane irgi sefas is antraeiliu pareigu nenori rugpjuciui atostogu paleist. Pasidarysiu pats, jei reiks, su bendradarbiais susikeisiu neoficialiai, kol sefas atostogaus.

Linas rašė...

NU apie geisas tau Mamka papasakos ji viska zino, o liezuvis tavo tikrai bjaurus kartais, jei paguodziau:) Nieko, as kantrus, palauksiu, kol atvaziuosi:)

Anonimiškas rašė...

Na va, jau galiu parasyt :0) Ir kur dedas tie mamkos pinigai? Ogi eina vejais, pav. perkant klaviaturas :0) Tik nezvenkit labai... Vakar sunus uzverte saltibarscius ant klaviaturos, tai tie barsciai palindo po mygtukais :0) Tada mes genialiai sugalvojom fenu ja isdziovint :0) Tai dar ir islydem tuos mygtukus :0) Paskui jau aisku vaziavom pirkt naujos... O kartu dar prireike rasalu, popieriaus ir blabla bla, tai 100lt. ir isleidom :0) Paskui sugebejau durnai nusilauzti dancio kamputi (ir kiek sakiau vaikams nelukstent semkiu priekiniais dantimis!), tai su didziausia baime varysiu pirmadieni pas dantista - stomatologa - odontologa :0) Ot graziai jie visaip vadinas, o is tikro tai sadistai ir tiek! As tai ju bijau. Tai va, ten dar ras skyluciu, vel paliksiu kokius 300lt. :0) Dirbi ir kaip i pekla :0)

Linai, yra daug budu papildomai uzsidirbt, bet augant uzdarbiui dideja poreikiai, tai pirma. Antra, as nesiruosiu art del skanesnio kasnio per tris darbus ir pavirsti sutezusia pikta boba. Trecia, as dirbu be atostogu savo noru, tai siek tiek paguodzia, nes mano virsininkas leistu man bet kada pasiimt kiek reik laisvu, jei pati palieku vietoj saves darbininka, taigi galiu dukra palikt, ji ten viska zino :0) ketvirta, dar turiu vyra, taigi pas mus ekonomika tokia: jo pinigai musu, o mano tai mano :0) Bet as aisku tuo nepiktnaudziauju ir savo alga isleidziu seimai (dazniausiai). Penkta, darbas man nera vertybe, nebent tada, kai dirbi sau ( o savo seimynine imonele, deja, turejom uzdaryt :0). Taigi save prievartauti dirbant be galo nezadu. Patiktu dirbt tam tikroj srity, bet tam neturiu issilavinimo, aisku, tada darbas butu dar ir malonumas :0) Taigi laviruojant tarp butinybes uzsidirbt pinigu ir malonumo gyventi :0) renkuosi taip, kaip man geriausia :0) Be to dar yra begale dalyku, apie kuriuos nenoriu pasakoti, taigi aciu, bet tavo patarimo nereik :0)

Neidealui :0) Nu jau aciu uz duomenis, tik amziu dar pamirsai parasyt :0)))) O del geisu, as visiskai nelaikau ju prostitutemis, gal zemiausio lygio ir parsidavineja, bet bent kiek normalesnio - ne. Kadangi japonai moka uz buvimo laika tose kavinese sakykim, tai merginu tikslas juos aptarnaut, pagundyt, kad jie noretu but ten tankiau ir ilgiau. Jei mergina pradetu parsidavinet, japonas noretu susitikt kitur, moketu merginai, o ta motinele :0) negautu pelno. Be to, jei kiti japonai suzinotu, kad mergina su kazkuo miega, jie jos nekviestu aptarnaut, automatiskai krenta jos atlyginimas, auga skolos. Ai, tingiu cia pasakot. Jos susiranda dazniausia patinkanti viena remeja, kuris joms padeda, tai normalu. Bet man tai nepanasu i prostitucija, nes tas vienas draugas, nemoka tiesiogiai sutartos sumos uz santykiavima, o gali padovanot dovanu. Tai man daugiau primintu meiluze. Be to, kai kur apskritai draudziama iseit is namu nakti. Bet as zinau apie dvieju nedideliu miestu merginas, o kas dedas kokiam Tokijuj nezinau. Be to, merginos turi savo programas, soka, dainuoja ir pan. Aisku, jei kurios nori parsiduot, visur ras kam :0) Bet musu merginos vis tik zavios, jei net po metu jos japonas buvo i Lietuva atskrides susitikt :0))

Linui dar. Cituoju tave "realybe gali but ir visai kitokia..." Palauk palauk, tai kaip cia mes vietom apsikeitem :0) Siaip tai cia as buvau matanti ta rozine pasaulio puse, o tu ta realiaja :0) O dabar "nenoriu nieko bendro turet su tokiu pasauliu" :0))) As ir su daug kuo "realiu" nenoriu turet reikalu, bet deja, kartais neiseina nesikist :0) Nes negaliu nematyt, kaip pas kaimynuka vagiuka ateina "razborkes" daryt ir ji dauzo be galo. Ir negaliu nesikist, kai isgirstu " duok plyta, pribaigsim" O kai iskvieciu policija, nieks neturi pretenziju... Tik paskui tas berniukas tyliai pasnibzdedavo " aciu" O jis negalejo nevogt, nes du mazesni broliukai neturejo ko valgyt. Taip, labai noreciau nematyt be galo daug realybes, bet nemoku. O ta vaikinuka, beje, paskui uzmuse, bet ne Kaune. Bet broliukai spejo paaugt. O jis labai norejo gyvent kaip visi, mes pasikalbedavom.

Taigi, tiesiog pripratau nieko nesmerkt ir neteist. As gyvenu kaip as suprantu, o jei kokia hiper seksuali mergina dirba prostitute ir tai jai teikia malonuma, prasau. Jei prostitute per prievarta, labai skaudu. Ir apskritai, atia, uzsipliurpiau :0)))

Linas rašė...

Nu Mamaka, man labaiusiai patiko tavo ekonomika, tikiuos mano zmona nepaskaitys dienorascio komentarų, bo labai darbais uzsiemus:) Kitaip ir jai kiltu pagunda taikyt toki ekonomini modeli:)))
Neturiu priekaistui tavo gyvenimo teorijai - jei tai taves nekankina - liux.Tada viskas gerai, bet jei kankina, reikia stengtis pabegt.

Mamaka, tu tikrai geresnis ir platesnes sirdies zmogus negu as, kai paskaitai, pav kaip tu rasai apie ta berniuka.

Zinai, as tik nepakenciu to, kad tokia "Gyvenimo realybe" legalizuot - mazdaug na ir ka padarysi.
Tokia realybe reikalauja sprendimo, kurio nei tu nei as neturim jegu pakelt ir pakeist situacijos.
Dėl to as ir rasau, kaip sakė vienas žmogus nuėjęs pas karalių Biblijoj:"Žinok, karaliau , kad danguje yra Dievas".
todel darysiu viska, kad nors vieno žmogaus gyvenimas pasikeistų. Nenoriu girtis, bet neseniai buvo toks atvejis - vyras ismete moterį su dviem vaikais(beje, kaip sugyventine ja atsiveze is kito miesto, taip jau buvo, kad jos buves vyras ikalbejo viska parduot, o paskui ja mete su vaikais ir be pinigu ir pats isdume uzsienin, ji net issiskirt negali), as ja i savo sodyba isveziau, nuejau daiktus parvest, zmona prigrase tik nieko jam nesakyk, o anas zino, kas as toks, ta prasme, kad evangelikas. Tai va, nuejau ir vis tik jam paskiau:"Kaip tu elgiesi, taip ir su tavim ir t.t."
Ai paskui da buvo visokiu judesiu, betfinale jis vistik atvaziavo, atsiprase ir ja isisveze atgal isvaziuojant mes uz juos pasimeldem ji perspejau, kad jei kas mes jos nepaliksim, padesim isitvirtint, o jai pasakem, kad nebutina viska pakest ir but labai nuolankiai. Atrodo, dabr kaip ir nieko.
Taigi visaip buna gyvenime, bet as niekuomet nesutinku su blogiausiu variantu.
Ir esu giliai isitikines, kad visi raktai - Dievo rankose, kaip galvoji, ar Dievui butu sunku pasirupinti tais tavo minimais broliukais? As manau, kad ne - Dievas neturi neigiamo atsakymo, as tai zinau. Tik nebuvo, kas pasako jiems ir parodo, kaip is to iseinama.
As matau, kaip keiciami zmoniu gyvenimai - irtai yra nuostabu, atvirai sakant daugiau nieko vertingo ir nera, kaip sake berods Dostojevskis"Visas pasaulis nevertas vaiko ašaros". Taigi didelis mano tikslas gyvenimui - nuvalyti vieno vaiko ašarą.Ir ne daugiau. Net mano dukra, dabar stovykloj krikscioniu pirma karta isvaziavo pas visai nepazistamus zmones, paklausiau žinai, ko vaziuoji. Pasake, kad zinau, ne pramogu, o kitiems tarnauti.
Zinai, Mamka, tai nera lengvas kelias, bet jis niekada nenuvilia, siandien dukra turejau parsivesti namo, o ji paskambino ir paprase dar kad ja paliktume.

Kodėl taip kraupu Lietuvoj, tiek purvo? Busiu nepopuliarus, bet pasakysiu - todel kad nėra Dievo Lietuvoj, kryžiu kaip pri..., baznyciu irgi, bet Dievo nera tarp zmoniu, nera ju santykiuose ir t.t.
Biblija apie zmogu sako:"Gelmė šaukia gelmę"
Žmogus yra gelmė ir jis šaukia kitą gelmę - Dievą.
taigi, kol neatskrido Vyšniukas:) pasakau, kaip aš suvokiu realybę - realybę man ne pasekmės ir purvas, realybė yra Jėzus Kristus iš Nazareto, kuris pasakė "Aš esu tiesa". Ir ta realybė ateina į gyvenimą, o kur ateina tiesa, išnyksta tai, ką gyvenimas, kiti žmonės ar mūsų durnumas sudarkė.

Anonimiškas rašė...

Tai va, Lineli, tu man paaiskink, ka reiskia "tarnauti"? Nes tu sakei tavo dukra tarnauja. Man kvailai skamba, bet tam tikrose bendruomenese aisku ir kalbos ypatumai kitokie :0) Pav. as darbe tai ryskiai vergauju :0) Ir seimininkui taip pasakau. Kai jis uznervina, as mostelnu placiai ranka ir pareiskiu: " as jum nevergausiu, jei nervinsit, pats dirbsites tuos suknistus darbus!" Bet jam kazkodel tai labai juokinga atrodo :0) O jei bendravime, as niekam netarnauju, net dievui :0) O siaip matau tavo seima visa tokia tikinti. As tai savo vaikus mieliau i skautu stovykla isleisdavau. Ten tokios nuostabios dainos, net as megstu padainuot :0) Pav. skrido uodas per upeli ir pamate jis zuvele. Ta zuvele maskatuoja, maza uoda ji vilioja. "as tris dienas esu nevalges, nesilaiko mano kelnes, kaip grazu grazu grazu, silkes kvapa as jauciu..." :0) O del tikejimo, tai as net vaikam nekalbu per daug apie dieva. Privedziau pirmos komunijos, kaip pas mus priimta, o paskui pasirinks patys kuo gyvenime ir kaip tiket. Jei jie nori, pasikalbam apie tai, bet niekad to neakcentuoju gyvenime.

Nepyk, bet tavo poziuris, kad ir del tu broliuku, kad mazdaug dievas jiems nepadeda, nes jie juo netiki, yra kvailas. Dievas butu paskutinis asilas, jeigu nepadetu jiems tik del to, kad jie jo nepazysta. :0) O as ji laikau protingesniu :0)

Linas rašė...

Nu mamka, buvo musu kaime luzes internetas:)

Ne biski ne taip. Tu gali tureti pinigu banke, bet jei nezinai, kad turi, negali nueiti ju pasiimti. Tai nieko bendro su "tikru" ar "netikru" tikejimu neturi.Taip yra ne tik su broliukais bet ir su daugeliu kitu zmoniu, kuriems jau pasakyta - viskas su jumis gerais.
Lietuvoj zmones absoliuciai nezino, kaip rasti, kaip prieiti prie Dievo. paklausinek, na tau pasakys, kad i misias reikia, kad sventas vietas reikia aplankyt ir t.t. Visockis dainavo"No i v cekvi vsio nitak, vsio ni tak kak nada":)
Beje, tikybos visi beveik mokyklose mokosi, o mokyklose padėtis - kraupi. jei pakaktu tiek, kiek Lietuvoj yra vadinamo dievotumo, kiek jo mokoma, aš raščiau geresnių užsiėmimų. Bet nepakanka - katalikybė bejėgė, kai nebereikia vaidint, o reikia spręst realias problemas. Neturiu omenyje kad esu geresnis, tiesiog daugiau esu patyręs ir daugiau žinau. Esmė ta, kad katalikybė ir neleidžia žmogui patirt to, ką jis, būdamas krikščionis, turėtų patirt, neprileidžia prie banko ir nepasako, kad pinigai tavo. Kunigai sako - mes valdom, biški duodam, bet nedaug, tik tiek, kiek mes norim. Tai yra neteisinga ir nemanau, kad reiktu tylėti.
Nes, jei kaip rasai "Dievas protingesnis", - galiu mest negrazu klausima:"Kodėl tavo Dievas beširdis ir bejėgis, kodėl tie vaikai kenčia ir vienas žuvo, kodėl tavo protingas Dievas nieko nepadarė"?


Beje, tu neteisingai rasai, kad vaikai patys pasirinks, tu jau pasirinkai uz juos religija - jie irasyti visuose cirkuriaruose Vatikano - praėjo visas apeigas pasižadėjimo ir gavo visus sakramentus:) Beje, tai megstamas katalikybes fintas - kol zmogus susigaudo, jau seniai supanciotas, beje, visu pirma -dvasiškai:)O jei jau tu parinkai, tai koks cia gali but laisvas pasirinkimas?

O tarnauti reiskia kita statyti siek tiek auksciau uz save, na mazdaug kaip svecias ateina ir tu pasirupini, kad jis kavos isgertu, atsisestu, tai paprasta:)
Beje, nera jau ta mano seima tokia religinga, mes tuo gyvenam, net mano Mykolas kaimynėm aiskina, kaip dvasiu ir velnių kviestis (ten kažkoks vaikiškas žaidimas, kai kviečiasi dvasias)negalima, nes iš tikro prisišauksi."kaip sekasi",- klausiu.
"Jos manęs vis tiek neklauso ir toliau velnius šaukia",-sako jis.
tai va - mūsų nieks neklauso ir mumis netiki, bet mes vis tiek kalbam, čia, matyt, šeimos bruožas:)))

Anonimiškas rašė...

valio valio, as vel galiu sypsotis!!!! gryzau is stomatologo :0)))) Sakiau jam, kad bijau, tai kaip uzsalde, dar dabar nosis net kaip bulbike :0) Ir dar issilazdavojo " cia jus taip prakaituojate ar is baimes?" Norejau sakyt " nuo jusu susijaudinau, blyn", bet negalejau issiziojus :0) Fuuuuu, net sirdis atlego, jau kita kart taip nebijosiu :0) Kartais pati stebiuos, kad as tokia baile. Ir dar pasinaudojau "tarnybine padetim" :0), kai pasakiau, kas rekomendavo, tai net pigiau paeme, vat, faina :0)

Del vaiku pasirinkimo, tai juk tu irgi buvai krikstytas, o persikrikstinai? Tai va. Nors visai nenoreciau, kad jie susidometu kokiu Munu , tpfu tpfu, kad neprikarkseciau :0) Noreciau is savo vaiku tik vieno, kad jie butu nebuki ir sugebetu samoningai gyvenime viska pasirinkt, o ne kazkieno itikinti :0)

Del vaiku :0) Ne mano dievas, jei ka :0), o vienas dievas yr :0) Cia neseniai pats taip man sakei :0) Ne dievas kaltas, o ju motina pijoke. Tevas nusizudes. O yra daug puikiausiu zmoniu ir netikinciu :0)

O del to tarnavimo, vistiek bjauriai skamba, net labai. Man. Galima but paslaugiu, draugisku, supratingu... Tarnavimas sukelia mintis apie nusizeminima, o tai negerai. O kam toj stovykloj tarnaut, jei ten vaikai linksmai leist laika turetu? :0)

Linas rašė...

Gerai, Mamka, pries besisypsancia moteri jauciuosi bejegis:)daugiau del vaiku nediuskutuokim, nes jauciu kad suriesi mane i ozio raga.
Del kriksto, tai as ne persikrikstijau, opasikrikstijau, nes ir Jezus liepe patiems pasikrikstyti, o vandeniu ir meska gali aptaskyt:) Taigi nieko neprasiau ir net nepamenu, kad buciau krikstytas.
O jei, jau kaip tu sakai, Dievas protingesnis, nei man atrodo, tai ariseis ji apgaut, jei pasakyciau, kad mane pakrikstijo. Jis atsakytu:"Ne, as liepiau paciam samoningai krikstytis, kodel neklausei?". "Supranti, Dieve, cia pas mus tokios tradicijos, labai senos beje, ne taip ir svarbu, kad tu ne taip liepei":) vargu ar toks dialogas butu mano naudai.

Teisingai pasakaei - bjauriai skamba, tarnauti tai daugiau negalvoti tik apie save, zinoma, kad reikia nusizemint ir nerodyt i kitus pirstais - o tas, o anas... Ir tiketi, kad tavo darbdavys - Dievas. Gal visko ir nesuprasi, tik pasakysiu, kad nusizeminime yra jega. O dukra zino, kad tvarkyti, kai pasauks, plauti indus ir t.t. Mums sunku neatsikalbineti, jau nekalbu apie paaugli. Bet jei ismoks - tures jegos saltini.

Anonimiškas rašė...

Paaiskink man, kame nusizeminime jega? Kuo tai vertybe? Nuolankumas prakeiksmas moteru, o ne vertybe! :0) Dar dabar vyras kartais spirtelna man i kauliuka, kai su jo draugais kartais susiginciju, mazdaug " cic, boba, nusileisk!" O kodel neatsikalbineti??? Mes su dukra kai gincijames, visi namai skamba, bet uztat mes visada randam protingiausia sprendima. Zmonems kalbetis reik ir suprast, kaip teisinga, o ne nusizemint, kaip avelei. Nu tu man paaiskink placiau ir protingai pageidautina, as jau kaip nors suprasiu :0) Arba geriau pavaryk vel ten koki pamoksla apie nuolankuma ir nusizeminima :0)

Linas rašė...

Nu mamka, cia as radikalas a tu:)? Sakiau ka nesuprasi - nuolankumas be Dievo ir neimanomas ir "neskanus":)Beje, as ne apie tai ir kalbejau, kad klausyt visu ir visko. Kartais buti nuolankiam - nesutikti su blogiu ar net kovoti su tuo, kas nera teisinga. Biski kitoks turinys.