trečiadienis, birželio 17, 2009

Mūšio laukas -Afrika (2)

Čia antra Reinhardo Bonnkės pamokslo dalis. Visoj šitoj istorijoj įdomu tai, kad didžiausi Dievo darbo priešai tampa krikščionimis save laikantys piliečiai. praktiškai kiekvienas žymesnis pamokslininkas, toks kaip Bonnke, turi krūvas "kompromitatorių", yra net specializuotų tinklalapių, kurie registruoja kiekvieną netinkamai pasakytą jų žodį, teologines klaidas, skaičiuoja turtą, net ir aprangą aptarinėja. Galiausiai kritikų nuosprendis būna tas pats... demaskuojantis.

Tai nieko naujo - visada taikomasi nukirsti "galvą". O tokie kaip R.Bonnkė yra labai gerai matomos tam tikrų reiškinių ir judėjimų "galvos", todėl tampa taikiniu. Viskas būtų suprantama, jei jų užkapoti kaip žalčio pasakoje netrauktų ginkluoti dalgiais broliai. Va taip - kartais kaip gali būti apmulkintas, galvoji, kad kovoji "už tiesą", o iš tiesų tarnauji pasaulį valdančiam piliečiui. Pirmas požymis to - pyktis ir neapykanta. Ir nesvarbu kaip vadiniesi ar save laikai, svarbu kokios dvasios esi.

2 komentarai:

Zita rašė...

Nu, negaliu nepasakyt, kad esu sužavėta palyginimo: "ginkluoti dalgiais broliai". Sužavėta paties palyginimo tikslumo, o ne to ką jie daro.
O pamokslas ir mane labai sukrėtė. Ačiū, kad surandi ir parodai visiems (visiems kas nori :)

Linas rašė...

tu neklausk, kam aš nešioju
plieno dalgį ant peties:)
Baigsiu pjauti ir padėsiu, kad kokių pagundų nekiltų.
taigi, labai gerai pasakyta apie kelius - yra daugybė kelių, kuriai mus gali pasiekti numatyti dalykai.