ketvirtadienis, vasario 24, 2005

Pranašauti? Prašau, juokų darbas

Visi galvoja, kad pranašauti gali tik Dievo išrinktieji, ypatingieji. Nieko panašaus. Aš jau seniai pranašas. O ypač, kaip ir beveik kiekvienas lietuvis, esu blogas pranašas. Ne ta prasme, kad netinkamai “pranašauju”, bet kad tvirtinu, kad ateitis bus bloga.
Tiesa, reikia pasakyti, kad Lietuvoje būti blogu pranašu – juokų darbas. Gal todėl taip mielai skrenda iš įvairių šalių ekstrasensai pas mus, kad viskas išsipildo iš pirmo karto. Netikite? Aš jus pamokysiu – sakykim, imam kokią nors situaciją, kas gali įvykti, išrenkam patį blogiausią variantą – pranašystė jau ir garuoja ant stalo. Nebijokite, tikrai neprašausite, jei pasirinkote patį blogiausią, kas gali nutikti, tai išsipildys. Būkite tvirtas kaip uola ir nepajudinamas kaip Lenino mauzoliejus – jūsų žodis turi jėgą ir tai būtinai įvyks. Beje, kokioje sferoje bepranašautumėte, tai vis tiek pasitvirtina. Štai paimkime mediciną – jei po reformos pranašausite, kad patekti pas daktarą bus dvigubai sunkiau, kad vaistai pabrangs ir t.t.- neapsiriksite. Imkim atlyginimus – jei po atlyginimo pakėlimo neteks dirbti viršvalandžių arba tik puse etato, tai jūs naivuolis, todėl rėžkite iš peties. Pranašaujant kuklintis nereikia, nes Lietuva – klasikinių Merfio dėsnių šalis ir busite toks pat populiarus kaip Lolišvili.
Prieš kurį laiką aš taip pat pasakiau, kad bus įvestas nekilnojamojo turto mokestis, bet tuo laiku tai atrodė nerealu, juo labiau, kad kalbama buvo tik puse lūpų, o žadama apmokestinti tik pačius prabangiausius namus, tačiau jau dabar sakoma visai kitaip.
Beje, pateikiama ši žinia ne kaip naujo mokesčio įvedimas, o kaip gera žinia – mokesčio mažinimas – “Valdančiosios koalicijos politinė taryba nutarė nuo 2006-ųjų trejus metus po 3 proc. mažinti gyventojų pajamų mokestį nuo esamų 33 proc. iki 24 proc. Taip pat buvo sutarta, kad nuo kitų metų fiziniams asmenims bus įvestas nekilnojamo turto mokestis, o juridiniams asmenims jis gali būti padidintas keliais procentais.”.
Taigi, brangieji, nesidžiaukite mokesčių mažinimu, nes patys už tą mažinimą ir sumokėsite. Vis dar netikite?
Dabar patys pabandykite pranašauti, kas atsitiks, kai mokestis bus įvestas ir pasirodys, kad jo nežtenka visoms politikų idėjoms realizuoti. Jau išsirinkote? Tada eikite pas kaimyną ir pasakykite jam – pranašo šlovė ir jums garantuota. Amen.

Komentarų nėra: