trečiadienis, gruodžio 19, 2007

Išvadų belaukiant

Afrikos krikščionys įsitikinę, kad tikėjimas - jų gyvenimas, o ne kažkuri gyvenimo sritis. Taip teigia Pasaulinės bažnyčių tarybos vadovas Samuelis Kobija, praneša Christian Today.Taigi, tai yra atsakymas, kodėl Afrikoje krikščionybė išgyvena sprogimą, tuo tarpu kai Vakaruose mažėja krikščionių.Planuojama, kad 2025 metais bus apie 700 milijonų Afrikos krikščionių.Tai fenomenalu, nes 20 amžiaus pradžioje jų tebuvo apie 10 milijonų."Afrikiečiai žino, kad niekas be Evangelijos neduos jiems vilties. Daugelis nustojo klausyti politikų ir valdininkų, tačiau klauso tų, kurie sako, kad tikėjimas Jėzumi suteiks jiems viltį",- sako S.Kobija.
Na ką perskaičius šią naujieną smagu dėl kelių dalykų. Pirma, kad sekuliariame pasaulyje krikščionybė auga. Kiek kartų jau buvo beveik paskelbta apie krikščionybės mirtį - viduramžiais beveik nugalėjo prietarai, vėliau - kapitalizmas, paskui komunizmas ir fašizmas. Kiekviena formacija pakildavo su atviru arba užslėptu šūkiu "Mums nereikia Jėzaus, mes viską padarysime patys". O krikščionys niekada nebuvo modernūs ir trukdė progresui.
Antra, Vakaruose likusi institucinė ir hierarchinė krikščionybė yra sustabarėjusi ir tesirūpinanti savo pačios gerove virtusi dar viena valdžios ir politikos forma. Tuo tarpu Afrikos krikščionybė yra kitokia - pavojinga ir sekuliarizmui, ir islamui ir pačiai europinei krikščionybei. Neilgai truks, kol jų misionieriai atvyks į Lietuvą. Kuo greičiau, mano galva, tuo geriau.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Krikscionybes mirtis neisvengiama, isivysciusiose rastingose salyse zmones jau suprato religijos spastus, o afrikoj intelektinis lygis zemesnis, todel dundukai tiki propogandine hipnoze