ketvirtadienis, gegužės 03, 2007

Apie motyvaciją

Vargsta net ir mūsų prezidentas, netikusi mūsų tauta, neabejoju, jog po dviejų kadencijų jam teks uždėti šventojo aureolę. Kadangi kadencija eina į pabaigą, tai ir prezidento kantrybė senka. O kaip neseks, kai aplink vien tinginiai, amoralūs ir alkoholikai. Štai ir paskelbė prezidentas, kad reikia peržiūrėti socialinę paramą... daugiavaikėms šeimoms, kad jos būtų motyvuotos dirbti, o ne gyventi tik iš pašalpų.
Teisingas požiūris, vertas pagarbos, tegu daugiavaikės mamos nesėdi namuose su savo 4 ar 8 vaikais, o eina dirbti 10 valandų pas kokį ūkininką, gal minimumą užsidibs, bulvikę kokią gaus, kaip Žemaitės laikais.
Būtų teisinga, bet kartu ir juokinga - daugiavaikė, tai nebūtinai asociali, o asociali nebūtinai daugiavaikė. Beje, jokių spec. išmokų daugiavaikės šeimos negauna, o lengvatos už butą ar kitos, tokios pat kaip ir kitų piliečių, pavyzdžiui, pensininkų, jei nepakanka pajamų.
Žiūriu, politikai vis prikiša tiems, kurie augina daugiau vaikų, kad “reikėjo galvoti prieš “pasidarant”. O tai kaip išėjo, kad tie galvoti politikai, prezidentui irgi dalyvaujant, “padarė” Mažeikius, Telekomą, prichvatizavimą ir krūvą kitų nesąmonių?Gal irgi buvo girti kaip kokia asociali moteriškė, kad sugulė su kuo papuola ir bet kokiom sąlygom?
Tai gal reikėtų motyvuoti mūsų politikus, kurie niekuo nesiskiria nuo asocialių šeimų, beje, mano nuomone, tik labiau kenksmingi? Girtuokliai daro žalą sau, na dar kaimynams, o politikai – visai šaliai. Aš, kaip daugiavaikis, sutinku, kad būtų sumažintos išmokos(jų vis tiek nėra), bet kartu siūlyčiau peržiūrėti politikų socialinę politiką, kad jie irgi būtų motyvuoti dirbti tautai – apkarpyti signatarų rentas, seimūnų privilegijas, prezidento atlyginimą. Tegu visiems atsakomybė tenka, juk kaip smagu būtų susitikti prezidentą bulvių vagoj petys petin.

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tikra. Tiketi!!! :)
Arturas

Linas rašė...

Jo, problema dar giliau - verslininkai skundžiasi, kad trūksta darbo jėgos - prezidentas rado ką įdarbinti:)

Mindaugas rašė...

sveikas Linai, patinka tamostos tiesumas, paskaitau cia kartas nuo karto ir pasijuokti kartais galima tarsi Mauzeri ir Surski ziurint. Tad idejau tamstos blogerio nuoroda i savo bloga. Tikiuosi nepriestarausi.

Anonimiškas rašė...

Zinai, pas mus valstybej problema ta, kad vaikai nelaikoma turtu... Valstybes, visuomenes turtu! O juk tik jie ir yra visu ateitis. Zmones taip susirupine savimi, savo materialine gerove, kad vaiku dar mazes. Klaiku ziurinet zmoniu nuomones apie poziuri i motinyste, i vaikus, i daugiavaikius zmones. Viena ponia raso: " dabar vyras uzdirba 4500 lt., as 4000 lt. gana normaliai gyvenam, bet kaip as galiu gimdyti, juk tada liks tik vyro atlyginimas trims?" Man tada taip iseina apskritai nereikejo gimdyt :0) Su savo pajamom net suniuko turetume nelaikyt. Tik as daug turtingesne uz tokias moteris, nes butent as turiu vaikus. Niekada gyvenime ne minutes nesigailejau, kad turiu juos, niekada gyvenime man jie nemaise... Man gaila zmoniu, kurie nesuvokia motinystes ir tevystes dziaugsmo, tai negali but skaiciuojama pinigais, kuriuos vaikai is ju " atima". Zinot, kas gali ismatuot laime, kai gauni is savo vaiko piesini mamos dienos proga, o ten... nupiesta mama, o ant jos galvos- karuna, kurioje telpa visas pasaulis- pilys su bokstais ir medziai, sodai, geles, saule, paukstis... Kazkada gavau toki piesini :0)

Kazkaip dar apie mamas pagalvojau. Maniske tokia uzsispyrus ir isdidi, sako, nevaziuokit, nevarkit... O pati laukia vis vien... Zinai, ji net ziuronus ant palanges laiko, kad toli matytu ar ne musiskiai (mes ar anukai) ateina... Nuvaziavom, o ji pasipuosus, vaisiu pasidarius, o juk nezinojo tiksliai ar atvaziuosim...

Kita diena vaziavom pas anyta. Ji irgi sako nevaziuokit, kelias tolimas, darbu nera ( ot, suvalkiete!), mums neliudna, nevaziuokit... O nuvaziavom ir apsiverke apsikabinus, nes is 4-iu vaiku atvaziavom tik mes... Irgi prisidarius vaisiu, o tarsi nelaukia...

Tai va. Jei gyvenciau geriau, tikrai tureciau daugiau vaiku ko gero :0) Bet... praejo mamu diena, eisiu toliau kariaut su mamom ir vaikais. Juokauju juokauju.
O siaip per sias dienas labiausiai mane prajuokino kai kas, nes mane pavadino hemotogenu?! :0) Sako:" zinai, tu kaip hemotogenas- is isores tarsi kaip saldainis, saldumo net per daug... O viduj nieks nezino kokio jukso prikista, tarsi vaistai, tarsi vitaminai, o gal is tiesu nekalto versiuko kraujas?..." Joooo, kai kuriu zmoniu fantazija net mane nustebina :0)))) Taip ir liko man neaisku, kokia as, ar ta, nuo kurios dantis uzgelia, ar ta, kuri gydo... :0) Tik zinau, kad labai megstu hemotogena :0)

Anonimiškas rašė...

Man atrodo, Mamka, kad tu gydai.

Linas rašė...

Malonu, Mindaugai, aš neprieštarauju, gali įdėti:)

Na o Mamka savo stichijoj po mamos dienos, gematogenas tu, mamka, gematogenas, tiksliai pasakyta, niekada nežinai, kuria puse pasisuksi.Bet tai ir šaunu.:)

Anonimiškas rašė...

Na, aciu Robertai ir Linai :0) nezinau nezinau, kaip ten su tuo gematogenu :0) bet buvo labai juokinga :0) Na, o Mindaugui sakau " labas! " :0) Eisiu pasnipinet, ka jis ten raso :0)

Unknown rašė...

Ar ieškote privataus skolintojo? Ar skubiai reikia paskolos? Ar turite blogą kreditą? Aš galiu padėti jums užtikrinti paskolą, kurios palūkanų norma yra tik 2%. 100% finansavimas su minimaliais dokumentais.
Prašome grąžinti mus elektroniniu paštu: (lendersuccess@gmail.com), jei jus domina paskola, kad galėtume suteikti daugiau informacijos apie mūsų paskolos sąlygas ir sąlygas.
Dėkoju