antradienis, rugpjūčio 16, 2005

Kaip ėmė ir paėmė į Dangų

Kritika… bet negaliu be jos. Kažkada pasakiau sau, kad geriau žinoti tiesą, o ne gyventi iliuzijų ir saviapgaulės pasaulyje. Yra pasaką apie kvailių miestą, kur visi gyventojai vaikšto užvertę galvas ir žiūri į namų stogus, kurie blizga, o to miesto gatvėse purvas, nešvara, namai sugriuvę ir apleisti, tačiau gyventojai labai didžiuojasi stogais. Tai man labai primena Katalikų bažnyčią. Šį kartą mano kritikos objektas – Žolinė. Dar kitaip vadinama Mergelės Marijos “Dangun ėmimu”.
Lietuvoj nedarbo diena, visiems kaifas, bet niekas nesusimąsto, ar tai tiesa. Žinoma, tai visiškas melas, visiškas. Netikite?
Pradėkim nuo to, kad Mergelė Marija buvo paskelbta gimusi “be nuodėmės”, t.y. be to, su kuo gimsta kiekvienas žmogus. Šią dogmą įtvirtino tik 1853 metais Pijus IX.Taigi, Marija turėjo būti šventa ir mirtis jos negalėjo paliesti, be to, jai nereikėjo ir Gelbėtojo, kad ją išgelbėtų iš nuodėmių. (Pati Marija Biblijoje sako:”Mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju” (Luk.1;47). Taigi Marijai Gelbėtojas buvo reikalingas).
Taigi, kaip nenuodėmingos (pagal katalikus) mirtis negalėjo būti jos dalis.Vatikanas paskelbė, kad 45 metų rugpjūčio 15 dieną Marija BE MIRTIES stebuklingai pakilo į dangų. Va čia tai bent.
Ką sako istorija ir ta pati Biblija?
Nieko nesako. Paulius nemini nieko panašaus, o juk jo laiškai parašyti žymiai vėliau. Nemini šio STULBINANČIO įvykio, tapusio garbinimo objektu, ir Evangelija pagal Joną, parašyta žymiai vėliau.Kodėl? Todėl, kad jo ir nebuvo. Šis įvykis įvyko Vatikano stalčiuose ir nieko daugiau. Vatikanas ją BE MIRTIES paėmė ir perkėlė. Tai begėdiškas melas ir žmonių kvailinimas – jei jau kalbėti atvirai.
Ir nereikia pasakoti apie tūkstančius metų tradiciją – patys katalikai net žagteli, kai sužino, kad ši dogma priimta Vatikane tik 1950 metais.Dogmai nėra nė 100 metų, o dangstymasis tradicijomis - dar viena melo įvilkimo forma ir tiek.
Galite paklausti, o kas blogo, kai šeimos neša šventinti žolynus, meldžiasi, susitinka ir t.t.?
Mano nuomone, viskas, kas yra melas, kartu yra ir blogis.Net jei taip ir neatrodo išoriškai. Sovietų sąjungoje mes gyvenome totalioj melo atmosferoj, aš šituo pasisotinau iki kaklo, o juk ir ten buvo gražių dalykų, gražių švenčių. Bet pagrindas buvo melas. Ar ir Dievas sukūrė tokią organizaciją, kurios pagrindas yra melas? Bent aš negaliu tuo patikėti, todėl ir nebijau Vatikano. Tai žmonių organizacija, kuri veikia savarankiškai nuo Dievo, tiesa, Jo vardu, bet tai dar nedaro Katalikų bažnyčios Dievo bažnyčia. Kas kalba ir palaiko melą, neturi nieko bendro su Dievu, kad ir kuo save laikytų.Žinoma, tai subjektyvi mano nuomonė, bet pagrįsta objektyviais faktais, o ne išmislais. Jei kas žino faktų, mielai išklausysiu, bet niekas jų negali pateikti, todėl, anot Pakso:”esu ramus kak belgiec”;)

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nu negali but kad tas paemimas visiskos pasakos...

Amžina rašė...

:)
idomiai parasei. siaip nelabai megstu kai ant kataliku varo, bet savotiska savikritika. :)

del kelio.. zinau kelia.. ir turiu jegu bei valios juo eit. tik kartais kelyje atsiranda mazu kliuciu, kurios sugadina nuotaika.. :)

Linas rašė...

Tai geros, amzinai(ir amzinai;) tau nuotaikos;)

Anonimiškas rašė...

O as maniau, kad zolines tai zole rukanciu svente, nes pasirodyti, kad Marija eme i dangu galejo tik gerai parukius zoles. :-)

Anonimiškas rašė...

nu vot piktas diedas, nu jau neeeervina :0) neitinka jam mat, kad Marija i dangu nuskrido :0)Nu duok gi nors kam gyvenime paskraidyt, ir taip jau visi tik pazemiui sliauziojam :0) Butinai viska turi sugadint :0) Ant jehovistu varei, dabar ant musu vargsu kataliku persimetei :( Vaiksciojau va iki siandien, i debesis ziurejau, tai butinai turejai atvirksciai parasyt, kad dabar atrodau sau kaip is kvailiu miesto.Nu gerai, nuo ryt pabandysiu po kojom paziuret, kad i koki S... neilipciau :0) Nu bet jau meluot tai tikrai nenustosiu ir sventa, kartais butinai reik :0) Nes melas mano giliu isitikinimu, tikrai ne visada blogis :0)

Linas rašė...

Oi Mamka, as tai stebiuosi tavim, ko dar neisnervinau visai taves, kitus lab greit sugebu is pusiausvyros isvest;)
Ant kataliku tikrai nevarau. Tikrai atskiriu zmones ir sistema, zmoniu uzgaudinet negalima, o va sistema, kuri juos visokio melo primoko ir nuveda ne ten kur reikia, net butina tarkuot;)
Bet koks nukrypimas nuo tiesos yra melas, tai liecia tiek Jahovos Liudytoju organizacija, tiek Vatikana. O organizacijos sirdies neturi, taigi ir skaudet nera kam;)
O Jezus moke labai aiskiai, kodel tikejima reikia paversti visisku jovalu? Tai va, nemegstu organizaciju, kurios gyvena sau, tai faktas. Ir nemegti tikrai turiu pagrindo, nes viena diena emiau ziureti sau po kojom, ir tai, ka pamaciau, nelabai patiko;)

Anonimiškas rašė...

Negi mamka ar kiti katalikai noretumet, nueje pas Viespati, suzinoti, kad labai smarkiai klydote. As, asmeniskai, nenoreciau. Gal paskui teisintumetes, kad jus taip moke kunigai. Manau, kad siais laikais, kai sventa rasta galima tureti net mp3 grotuve, nelabai kuom pateisinsim savo nezinojima.

Anonimiškas rašė...

Robertai, tai as turiu ta sventa rasta ir paskaitineju ji, tik tu suprask, kad as blondine, man per sunku ji visa perskaityt,gi ten 4 tomai, jei turint galvoj ir senaji testamenta :0) Bet tokie dalykai kaip paeme Marija i dangu ar zemej paliko, mano tikejime nieko nekeicia :0)
Linai, tai kad turbut visos organizacijos turi trukumu, kokias bepaimtum. Nu kritikuok sau viska is eiles, dar paskaitinesiu :0)

Anonimiškas rašė...

Na jeigu tai nesudaro tavo, mamka, tikejimo pamatu, tai gal ir nieko. Ziurek nepaklysk.
O, kad esi blondine, tai gerai.
As pasakysiu, kad as buvau kvailiausias, kai Viespats mane pasirinko. Ir aciu Jam, nes jeigu butu kvailesniu, tai gal Jis nebutu manes issirinkes... :-)