trečiadienis, rugpjūčio 17, 2005

Gandas? Ar tiesa?

Labai neoficialiomis žiniomis, Taizė bendruomenė patyrė didelį smūgį - nužudytas brolis Roger (Rožė) protestantas, įkūręs ekumeninę Taizé bendruomenę. Kol kas viskas tik gandų lygyje, nėra oficialių pranešimų, bet panašu, kad taip ir yra.
Tai būtų didelis smūgis ekumeniniam judėjimui, kuris vyksta ne "iš viršaus".
Kas nežino, priminsiu, kad brolis Roger (Rožė) įkūrė Taizé bendruomenę, ieškodamas būdų įveikti krikščionių susiskaidymą ir per jų susitaikymą nugalėti konfliktus žmonijoje.
Atvykęs į Taizé kaimelį 1940-ųjų metų rugpjūtį, būdamas 25-erių metų, jis siekė įkurti vienuolišką bendruomenę, kurioje kasdienis susitaikymas taptų realybe. Ši svajonė tapo tikrove antrojo pasaulinio karo sūkuryje, kai savo bendruomenėje jis priglaudė pabėgėlius - daugiausia žydus.
Metams bėgant prie Taizé įkūrėjo ėmė jungtis kiti broliai. Pradžioje bendruomenę sudarė skirtingos kilmės protestantiškų konfesijų broliai, tačiau netrukus prie jų prisijungė ir katalikai. Šiandien bendruomenė vienija daugiau nei dvidešimt penkių skirtingų tautybių brolius iš visų pasaulio žemynų. Kai kurie iš jų gyvena mažomis bendruomenėmis Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje, dalindamiesi savo gyvenimu su pasaulio vargingaisiais.

Jei yra kitaip, gal kas žinote, ar tai išties tiesa, ar tik kažkieno paleistas gandas?

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jo, jau pranesimai pasirode, tai tiesa, ji peiliu uzbade per pamaldas.

Anonimiškas rašė...

http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/afp/20050817/wl_afp/francereligiontaize

Anonimiškas rašė...

Emm... nuoroda į Yahoo news

Kristina rašė...

... Man truksta zodziu...

Anonimiškas rašė...

joooo