antradienis, liepos 19, 2005

Apie laikus ir ideologijas

Kai kurie reiškiniai paaiškėja tik laikui bėgant. Štai pavyzdžiui, visi smerkė žydus, kad jie taip skriaudžia vargšus palestiniečius, jog šie sprogdinasi. Agresoriai, spaudžiantys dorus musulmonus, daveda juos iki desperacijos… taigi, tada tai daug kam atrodė logiška ir pateisinama. Bet dabar kai savižudžių sprogimai aidi visame pasaulyje, aišku, kad ne žydai buvo kalti iš esmės. Islamas. Gera pamoka visiems, kurie linkę pateisinti nežmoniškumą ir sužvėrėjimą, kad ir kokia ideologija tai besidangstytų. Manau, tik laiko klausimas, kol tylus ir išoriškai ramus ir tylus valstybės pripažistamas, kaip tradicinis, šachidas susisprogdins kur nors Lietuvoje. Galit pasakyti, jog mes nekalti, bet mes kalti, nes esame ne musulmonai, o kitų sąvokų tiesiog nėra. Nebijau pasakyti, kad islamas iš esmės yra savotiška nacizmo atmaina, suskirsčiusi žmones į tikratikius ir netikėlius. Jūs galit niekuo netikėti, vis tiek būsit tik “netikėlis” ir "kryžiuotis", kurį galima arba atversti, arba palaužti, arba sunaikinti. Leisti jums gyventi tik šiaip savo malonumui - per didelė prabanga, kai vyksta džihadas už pasaulinį islamo viešpatavimą ir islamo supervalstybės sukūrimą. Esat ne žmogus, ne kaimynas, ne draugas, o tik netikėlis… Tą aš patyriau tarnaudamas armijoje, kur pamačiau, kaip skiriasi musulmonų pasaulio suvokimas. Taigi ir tie vaikinai, kurie susisprogdino Londone, visai negalvoja kad žudo – jie kovoja su blogiu – Vakarų civilizacija – šėtono įsikūnijimu, jie griauna blogį, o tie, kuriuos susprogdina, jie ne nužudo, o išgelbėja ir kartu nusiveda pas Alachą. Koks kilnus tikslas… Nesiūlau smerkti šių vaikų,kaip ir visų kitų žmonių, - ne jie kalti, o ideologija, kuri juos apmulkino ir apkvailino.
Mane stebina tik tai, kad patys Vakarai kaip stručiai nenori pripažinti akivaizdžių faktų ir vis dar flirtuoja su šia ideologija, nors iš kitos pusės, kas ir belieka – bekraujė Europa viską stato ant laisvo žmonių pasirinkimo ir demokratijos.Ir tai yra teisinga, tačiau islamistai yra tie, kurie patys net negalvoja apie jokias žmonių teises – jie garsiai rėkia ir reikalauja Vakaruose pašalinti net Kalėdų eglutes, nes tai “žeidžia jų jausmus”, o islamo šalyse užsieniečiui net rengtis privaloma pagal tų šalių papročius, o jie patys baudžiami jei ką suvalgo per ramadaną ir t.t.
Ar yra išeitis? Manau, kad yra. Pirma, patys musulmonai pavargs nuo tokių sprogdintojų ir paties islamo, kaip pavargome nuo komunizmo, – kad ir kokia yra ideologija, žmogus yra žmogus, vis dėlto tikiu, kad žmoguje gėrio yra daugiau.
Aišku, kartu su sprogdintojais pakyla ir aiškintojų gausa, kuri net apsiputojusi tvirtina, kad "islamas -ne toks". Toks, tik ne visi išreiškia tai, ko mokomi.
Kitas dalykas, kuris neatrodo labai svarbus – už brutalią jėgą yra stipresnių ginklų – meilė nugali viską.
Taigi, geriausias vaistas nuo šitų baisybių yra Jėzaus Kristaus Taikos Evangelija. Kaip liudija buvę musulmonai, Dievo meilė niekais paverčia visą jų karingumą ir neapykantą kitatikiams. Tik abejoju ar mūsų išsilavinę katechetai sugebėtų ją perteikti. Taigi, manau, laikas parodys, kaip pakryps įvykiai. Kol kas tik aiškėja kontūrai.Nemanau, kad nuo šitos kovos mums pavyks pasislėpti ir pralaukti - ji būtinai ateis.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Taip, zmones visada geriau ir svarbiau negu ideologijos.