ketvirtadienis, balandžio 14, 2005

Tinginiai pradeda… ir laimi

Esame įpratę, kad dažną kartą su mumis valdžia elgiasi taip, kaip jai patinka. Paskutinis to įrodymas, ko gero, yra komedija su vairuotojų pažymėjimų keitimu.
Nuo pat metų pradžios vairuotojai užkimšo vietas, kur keičiami šie pažymėjimai. Kažkas vis dėlto susiprotėjo, kad šis keitimas yra visiškai tuščias, nes Europos Sąjunga kaip tik turi tartis dėl vieningo povyzdžio vairuotojų pažymėjimo. Vadinasi, teks keisti juos dar kartą …
Anot Seimo nario Vytauto Bogušio, dabartinis Vyriausybės elgesys vairuotojų atžvilgiu yra dar vienas spjūvis į žmonių pasitikėjimo valstybe likučius. Manau, kad jis pasakė gana taikliai, juk vėl nukentėjo ne tokie tinginiai kaip aš, o patys stropiausi piliečiai, kurie sumokėjo pinigus, stumdėsi eilėse, o dar kartą pasirodė, kad visada laimi tie, kurie neklauso valdžios. Va dabar po kilusio triukšmo jau skelbiama, kad terminas bus pratęstas, taigi, ko gero, užuot mokėjęs du kartus už tą patį daiktą, sumokėsiu tik kartą, nes nepuoliau vykdyti to, ką liepė valdininkai.
O kad į žmonių pasitikėjimas valstybe ir taip negali būti aukštas, liudija Statistikos departamento pranešimas, kuris sako, kad santykinis skurdo lygis Lietuvoje pernai liko nepakitęs - 16 proc. šalies gyventojų gyveno žemiau skurdo ribos.
Statistikos departamento duomenimis, žemiau santykinio skurdo ribos pernai gyveno 26 proc. kaimo gyventojų, 9 proc. didžiųjų miestų ir 15 proc. kitų miestų gyventojų.
Išeitų, kad kas 4 - 5 šalies gyventojas gyvena žemiau skurdo ribos, tai iš kur gali kilti pasitikėjimas valstybe? Paradoksas ir tas, kad jau antrą kadenciją valdančiojoje daugumoje yra socialdemokratų partija, kuri turėtų rūpintis, kad būtų šioks toks socialinis teisingumas. Ir ko verta ta pati jų dainuojama dainele:”Pragyvenimo lygis kyla, bendrasis vidaus produktas auga”? Manau, nieko verta, kaip ir juokingas Darbo biržos specialisto patarimas, kaip sumažinti nedarbą kaime:”Užsiimkit braškininkyste, sugalvokit atrakcijų”.
Ačiū. Patarimas kvailas. Atrakcijų mums valdžia sugalvoja, niekada jai neprilygsime, kad ir su vairuotojų pažymėjimų keitimu. Laimei, kad kol kas viskas kaip Lietuvoje – tinginiai pradeda, ir laimi.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Kaip Lietuvoj...