šeštadienis, vasario 20, 2010

Antikristas. Antgamtinė karalystė - netikras pranašas


Buvo siūlymas stebėt dangų ir tyrinėt antrąjį Jėzaus atėjimą, tada nesuklysi.
Priminsiu, kad ne taip viskas paprasta, kaip atrodo. Biblija sako 2 Kor15; 14 "Ir nenuostabu. Juk pats šėtonas apsimeta šviesos angelu".
Liuteris sakydavo, kad šėtonas yra Dievo bezdžionė, todėl nesugalvoja nieko naujo, tik kartoja tuos pačius veiksmus.
Reikia stebėti dangų? Jonas žiūrėjo ir pamatė:"štai milžiniškas ugniaspalvis slibinas su septyniomis galvomis, su dešimčia ragų ir su septyniomis diademomis ant galvų.Jo uodega nušlavė trečdalį dangaus žvaigždžių ir nužėrė jas žemėnApreiškimo 12;34
Sutikite, tokio ženklo bus sunku nepastebėti:) Skirtingai nuo Jono mes nematysim fizinėm akim, šėtono esmės.
Norėtume, kad pranašystės Biblijoje būtų viennmatės,trimatės bet jos yra daugiamatės, todėl neužtenka paviršutinių žinių. Svarbu atsiminti, kad šėtonas visada apsimeta Dievu, apsimeta šviesa, imituoja Dievo darbą.
Taigi, antikristas, kūne atėjęs šėtonas, turės savo karalystę, tačiau veiks ne vienas, jam padės žmogus, kuris vadinamas netikru pranašu.Štai kaip jis aprašomas:"Ir aš pamačiau kitą žvėrį, ateinantį iš žemės. Jis turėjo du ragus, panašius į Avinėlio, ir kalbėjo kaip slibinas. Jis naudojasi visa pirmojo žvėries valdžia jo akivaizdoje ir verčia žemę bei jos gyventojus garbinti pirmąjį žvėrį, kurio mirštama žaizda užgijo. Jis daro didžius ženklus, netgi, žmonėms matant, nuleidžia ugnį iš dangaus į žemę. Jis suvedžioja žemės gyventojus tais ženklais, kuriuos jam buvo duota daryti žvėries akyse, sakydamas žemės gyventojams padaryti žvėries atvaizdą, kuris gavo žaizdą nuo kalavijo ir išgijo. Jam buvo duota suteikti žvėries atvaizdui dvasią, kad žvėries atvaizdas imtų kalbėti, ir padaryti taip, kad visi, kurie atsisakys garbinti žvėries atvaizdą, būtų nužudyti. Jis vertė visus, mažus ir didelius, turtuolius ir vargšus, laisvuosius ir vergus, pasidaryti ženklą ant dešinės rankos arba ant kaktos, kad nė vienas negalėtų nei pirkti, nei parduoti, jei neturės to ženklo ar žvėries vardo, ar jo vardo skaičiaus".Apreiškimo 13;11-17


Pirma, žvėris ateina iš žemės - Izraelio, kitaip negu antikristas.
Priminsiu, kad nesuprasime visko, jei nesuprasime triasmenio Dievo ir atpirkimo darbo, kurio atspindys yra triasmenis šėtonas ir pražūties darbas.
Dievas Tėvas - nusprendžiantis Šėtonas - nusprendžiantis
Dievas Sūnus - vykdantis Antikristas - vykdantis
Dievas Šventoji Dvasia - veikiantis Netikras pranašas - veikiantis.


Antikristas apsimes Kristumi,Netikras pranašas - atliks Šventosios Dvasios vaidmenį.
Galime palyginti, kad įsivaizduotume pražūties darbą.
Šventoji Dvasia - nužengia kaip ugnis iš dangaus(Apd 2,14)
Netikras pranašas - nuleidžia ugnį iš dangaus.
Šventoji Dvasia - aukština Jėzų (Jono 16)
Netikras pranašas - aukština antikristą.
Šventoji Dvasia - veda žmones garbinti Tėvą ir Sūnų.
Netikras pranašas - veda žmones garbinti antikristą ir šėtoną.
Šventoji Dvasia - daro ženklus ir stebuklus per bažnyčią, per žmones.
Netikras pranašas - daro ženklus ir stebuklus prieš žmones.
Šventoji Dvasia - užantspauduoja tikinčius kristumi(2Kor1;22)
Netikras pranašas - verčia dėti antspaudą ant rankos arba ant kaktos.
Šventoji Dvasia - aukština išgelbėjimo darbą, atliktą ant Golgotos ir Jėzaus Kristaus prisikėlimą.
Netikras pranašas - aukštiną mirtiną antikristo žaizdą ir jo prisikėlimą.
Šventoji Dvasia - keičia tikinčius į Jėzaus Kristaus atvaizdą.
Netikras pranašas - veda žmones garbinti antikristo atvaizdą.

Taip aprašomas jo galas:"Žvėris buvo sugautas, o kartu su juo netikrasis pranašas, jo akyse daręs ženklus ir jais klaidinęs žmones, kurie buvo priėmę žvėries ženklą ir garbino jo atvaizdą". Apreiškimo 19;20

Manau, kad išvadų čia kaip ir nereikia, Apreiškimo knyga aiškiai parodo triasmenį šėtoną veikiantį. Kas abejojo Dievo trejybe, galbūt lengviau patikės šėtono trelybe:) Pražūties darbas nebus toks paprastas, kaip manome. Be Dievo apsaugos ir Šventosios Dvasios vedimo minios žmonių bus apgautos

29 komentarai:

Judas rašė...

Siulymas stebeti dangu buvo Rabinams,nes ten,visu pirma pasirodys ju Mesijas.Mums,baznyciai,reikia tyrineti antraji Jezaus atejima.Taip pat sekti ivykius pasaulyje,bei zydu tauta,nes ten greitu laiku turi buti atstatyta sventykla.
Negi tikintieji liks abejingi,kai isgirs,kad pradedama Jaruzaleje statyti sventykla?Tikiu,kad tokia zinia pazadins daugeli mieganciu tikinciuju maldai,jie neliks abejingi,ir tinkamai ruosis Viespaties atejimui.
Mus neturi tie ivykiai uzklupti netiketai,nes tikrai,mes turime nemazai sviesos apie busimus dalykus.Daugelis Biblijos tyrinetoju mini Setoniska trejybe,bet tai ne svarbiausia,ka mes turetume zinoti.Mes zinome,ka darys netikrasis pranasas,-visas jo darbas bus del Antikristo.Jis vers visus garbinti pirmaji zveri,lieps darytis zveries atvaizda,jis vers darytis zveries zenkla ant rankos arba kaktos.
Kaip zinome is Evangeliju,Jezus niekieno neverte garbinti Ji,ar Teva...Jis atejo su meiles Evangelija,netikras pranasas ateis su prievartos evangelija,jis prievarta vers zemes gyventojus garbinti Setona,ir jo evangelija bus stipriai paremta antgamtiniais stebuklais.
Jeigu visiskai nekreipti demesio i stebuklus,tai labai lengva bus atpazinti netikraji pranasa pagal jo asmenybe,bet jei susikoncentruoti i stebuklus ir pagal stebuklus bandyti atskirti tikrus pranasus nuo netikro,-zmones tai bus beveik neimanoma.
Jezus yra pasakes,kad jei nepamatysit zenklu ir stebuklu,niekaip neitikesite (Jon.4:48).Setonas tai zino,todel jis ir darys daug zenklu ir stebuklu,kad suklaidinti daugeli...
Todel su stebuklais bei ju ieskojimais turetume buti atsargus,net pats Jezus nepasitiki stebuklu ieskotojais (Jon.2:23,24)

Linas rašė...

Nu va, po biški prieinam bendro supratimo, kad net "evangeliją" savo antikristas turės, kitaip sakant, darys absoliučiai tą patį ką Kristus. Beje, kiek žinau viena iš reikšmių "anti" yra "vietoj". O dėl stebūklų tai irgi verda ištisas mūšis:) Žinoma, kad reikia pasverti, tačiau Paulius perspėjo"Negesinkite Dvasios"

Judas rašė...

"Anti"-tai reiskia pries.Kaip ANTIvirusine-yra pries virusus,o ne vietoj virusu,taip ir ANTIkristas bus pries Kristu.Antikristo "programa" bus pries Kristaus "programa":)
APR.2:13 Pergamo baznycioje buvo istikimas liudytojas ANTIpas,kuris buvo pries Setoniska mokyma ir praktika,kurie pradejo reikstis supasaulejusioje baznycioje.Taigi,manau,kad "anti" reiksme "pries"-yra teisingesne ir tikslesne,negu "vietoj".

Kas kovoja uz stebuklus,-tas stebuklu puseje.Bet jie atsiduria labai pavojingoje pozicijoje.is vienos puses yra didele tikimybe buti apgautais stebuklais is prieso puses,o ir Viespaties puses-buti atmestiems (Mat.7:22,23).
O del "negesinkite Dvasios",-tai Ja galima uzgesinti net savo uolumu del stebuklu.

Linas rašė...

Jo, Judai, mes savo rankom mokam daug ką užgesinti ir sunaikinti:) Skaičiau istoriją apie tai, kad SSSR laikais buvo vienas žmogus,besirūpinęs pogrindinėmis neregistruotomis bažnyčiomis, kurį Dievas antgamtišku būdu perkeldavo arba paslėpdavo nuo persekiojimų. Kadangi tą faktą žinojo daugelis, sumanė nupirkti jam mašiną. Nupirko, jis priėmė, ir viskas baigėsi, toliau teko verstis savo jėgom:)

remis rašė...

Dan 7:23kalbama kad zveris Biblijje simbolizuoja Karalyste.
Apr 17:11 kalbama apie astuonis zveris.Biblijoje aptinkame aprasyma siu zveriu:
1.Dan7:4-Liutas- Babilonas
2.Dan7:5-Meska- Mido-Persija
3.Dan7:6Leopardas- Graikija
4.Dan7:7ketvirtasis zver-pagoniskoji Roma
5.Apr11:7-zver.is bedugnes-Prancuzu revoliucija(ateizmas)
6.Apr 13:1,2- zveris su 7galvom-Popieziskoji Roma
7.Apr13:11- zveris su dviem ragais-JAV
8.Apr17:8,11-Popiezija apsivienijusi su Nauja Pasauline Valdzia.
placiau apie tai:

http://www.adventusvideo.com/378-valter-vajs-zazhigaya-ogon-reformacii.html

Linas rašė...

Ogo,Remi, tikras kauno zoologijos sodo žvėrinčius:) Prašymas, nuorodų čia nekelti jokių.
Dėl pirmų 4 žvėrių viskas taip, o toliau - Prancūzijos revoliucija, JAV, tai kelia nemažų abejonių. Jeigu emociniu lygmeniu tai kažkaip galime susieti, tai Biblijos požiūriu nėra kaip pririšti to, pav prie JAV. Tai jau interpretacija.

Arunas rašė...

Kaip suprantu, Linai, rasai, kad zveris is juros- tai Antikristas, zveris is sausumos- netikras pranasas. Ar ne taip?
Zverys Biblijoje simbolizuoja politines-religines valdzias.
Taigi, antikristas, turės savo karalystę. Butu idomu suzinoti kokia?:)
O gal ji jau egzistuoja? Gal tai Vatikanas?
Del netikro pranaso, zveries is sausumos, nesutinku. Tai turi buti, kaip minejau kazkokia politine- religine valdzia, o ne atskiras zmogus.
Taip pat butu idomu suzinoti apie vienos zveries galvos, Antikristo, mirtina suzeidima

Arunas rašė...

Pranasystes yra sudetingas dalykas. Jonas mus ispejo Apr.22,10 neslepti pranasisku sios knygos zodziu ir duodamas palaiminimas Apr.22,7 "Stai as veikiai ateinu! Palaimintas, kas laikosi sios knygos pranasystes zodziu!"
Todel as matau dideli potenciala cia aiskintis, kas nesuprantama , o ypac , kad esame mes is skirtingu denominaciju. O Jezus Kristus ragina priklausyti JAM, o ne Petrui, Apolui, katalikams, liuteronams, sekmininkams, adventistams...
Raginu, BROLIAI, su meile diskutuokim ir nesipiktinkim ant tu, kurie raso, nes tokia dvasia ne is Dievo.

As uz atvira, grazu Dievo Zodzio studijavima:*

Linas rašė...

Na, Arūnai, apie antikristą ir jo karalystę jau rašiau. Kadangi Kristus buvo realus asmuo, antikristas irgi bus asmuo, kadangi Šventoji Dvasia asmuo, netikras pranašas bus realus asmuo, juk ir veiksmai yra asmenims priskiriami, o ne valdžioms.
Nedegu meile vatikanui, bet nemanau, kad jį reikėtų aklai demonizuoti. Jis turės savo vaidmenį vaidmenį,gal būt dalį ateinančioje karalystėje, apie tai gal vėliau.
Mano galva, klaidos pasipila tada, kai stengiamasi pranašystę prisegti prie konkretaus šių dienų įvykio, sakykim, skaičiau Jehovos liudytojų Apreiškimo aiškinimą, ten toks absurdas, kad oiii. Pav, sako, tais ir tais metais buvo išspausdinta tiek ir tiek leidinių - tai yra "miriadas miriadų", save jie lygina skėriais iš bedugnės ir t.t.:)
Manau, kad kiekvienas, kuris prisiriša prie kažkokios datos įvykio, stoja į pavojingą poziciją.
Jei Biblija nemini "mirtinos žaizdos" niekaip, tada gal ir nereikia spėlioti, nes tai nebus tiesa.
Sakykim, jei vesti teorija apie Vatikaną kaip apie antikristą, tada aišku, kad reformacija galėtų būti "mirtina žaizda". Bet tai lyrika ir tiek, mano galva. Biblija kalba apie asmenį, o ne apie instituciją, todėl nereikėtų to, kas įvyks, aiškinti taip, tarsi tai jau įvyko.
Arba kaip rašė "žvėris iš bedugnės" - Prancūzijos revoliucija. Ir kuo pagrįsti tokį aiškinimą? Noras geras, bet gerais norais ir viena vieta grįsta:) Pagrindinis principas - Bibliją aiškina Biblija, o ne istorija.
O šiaip Arūnai, visiškai esi teisus, diskutuoti reikia maksimaliai pagarbiai, kiek mes galim, išties svarbiau kieno mes, o ne kokias teorijas sekam. Ateis laikas, Dievas teorijas sudėlios kaip reikia.

Olgerdas rašė...

Uj kokis fainos abezjanos:).Ihr ash nohriu viena:)

Arunas rašė...

Antikristas- galvoju yra platesne savoka. Tai pirmoj eilej mes patys kartais tampame juo. Po to galime ji sutapatinti su zverim is juros ir galiausiai trecia, paskutinis setono "pasispardymas", norint kuo daugiau suklaidinti zmoniu.
As taip pat manau, kad galutinis Antikristas turetu buti asmuo ir jo "grandiozinis pasirodymo sou". Todel kazkaip nematau galutinio Antikristo zveries (politines valdzios) simbolyje. (Atminkim, kad dar yra moteris ant zveries)
Jei tu, Linai, skaitai, kad setonas- antikristas- netikras pranasas triasmenis, tai netinka Apr.19,20 "...Juodu gyvi buvo imesti i ugnies ezera..." Negalime atskirti Logos (Zodzio) su Dvasia nuo Tevo. Taip ir iseina tada negalime atskirti antikristo su netikru pranasu nuo setono. Negalima du setono asmenis imesti i ugni, o viena palikti.

1798m. popiezius buvo suimtas ir ikalintas Prancuzijoje. Jo valdzia atkure ir Vatikana atidave Musolinis 1929m. Siame tarpe zveries,t.y. politines valdzios, nebuvo.
Ir ko ne zaizda, bet uzgijo.
Mano nuomone zveris is juros jau egzistuoja. Tai- popiezija. Jis jau dabar sedasi vietoj Jezaus Kristaus. Jis yra tarpininkas tarp Dievo ir zmogaus. Jis yra Romos imperijos pasekejas, kuri suskilo i 10 karalysciu Dan.7,24. Jis sunaikino tris tautas, kad taptu karalyste. Jis pakeite Dekaloga . Jis persekiojo krikscionis. Ji garbina visi valstybiu vadovai ir t.t.

Jehovos liudytojus as gerbiu uz ju darba vaiksciojant nuo duru prie duru. Man paciam jie atnese Biblija ir nora ja studijuoti. Su ju mokymu, o ypac pranasysciu- tikrai nesutinku, nes ju aiskinimai perdaug jau asmeniski, o ne globalus.

Judui,
antikrstas zodis turi tikrai ir kita prasme, ne tik priesingas Kristui, bet ir vietoj Kritaus. Butent ir yra visas setono tikslas buti vietoj Kristaus, o ne vien priesingas Jam.
Pritariu tau del tu stebuklu, bet tikrai teisus ir Linas. Negalime gesinti dvasios. Todel nelakstykime is paskos stebuklu, o melskimes patys ir Dievas darys per mus. Tada zinosime is kur ta Dvasia. Nebusime prismeigti kaip "muses prie sienos":) O is setono "grandiozinio sou" tik pasijuoksime:)

Linas rašė...

Apr.19,20 "...Juodu gyvi buvo imesti i ugnies ezera..." Negalime atskirti Logos (Zodzio) su Dvasia nuo Tevo. Taip ir iseina tada negalime atskirti antikristo su netikru pranasu nuo setono. Negalima du setono asmenis imesti i ugni, o viena palikti.
Toliau rašoma:"Ir nužengė ugnis iš dangaus nuo Dievo ir juos prarijo,o jų suvedžiotojas velnias buvo įmestas į ugnies ir sieros ežerą, kur jau yra žvėris ir netikrasis pranašas".
Taigi visi trys bus įmesti.

O dėl istorinių datų, man tai atrodo gryna interpretacija. Vėlgi pakartosiu, kaip Kristus yra asmuo, taip ir žvėris bus asmuo, žinoma, jo karalystė jau dabar meta šešėlį ant visos žemės, matom procesus politinius ir religinius.
Mano galva Arūnai 7da netikslumas yra tame, kad jų teologija paskutines dienas perkelia kitur, pririšinėja datas, ko visai nebūtina ir t.t. Tu atkreipk dėmesį į Danieliaus paskutinę savaitę.
"Jis sudarys sandorą su daugeliu vienai savaitei. Savaitės viduryje sustabdys aukų aukojimą ir ištuštins šventyklą, kad galėtų pripildyti ją bjaurysčių, kol sunaikintojui ateis numatytas galas”.
Istoriškai nieks negali įrodyti, kad buvo sudaryta sutartis, nutrauktas aukojimas, o šventykla buvo pripildyta bjaurysčių.Tuo labiau, kad buvo sunaikintas naikintojas.(aisku, bandoma metaforiškai įrodyti, bet tai vėlgi sakau - lyrika)

Laikrodukas stovi,kol Izraelis buvo išsklaidytas. Kad ji prasidėtų, turi būti
1.Atkurtas Izraelis,
2.Atkurta šventykla
3.Prasidėti aukojimas
4.Sudaryta sutartis.

Judas rašė...

"Judui,
antikrstas zodis turi tikrai ir kita prasme, ne tik priesingas Kristui, bet ir vietoj Kritaus. Butent ir yra visas setono tikslas buti vietoj Kristaus, o ne vien priesingas Jam."


Na,nereikia maisyti kai kuriu savoku.Pvz.Jezus evang.pagal Mata, 24:24 kalba apie netikrus kristus,kurie desis kristumi.Ju tikslas apsimesti kristumi,ir buti vietoje Kristaus.
1Jon. laiske kalbama apie antikristus,kurie jau pasirode,ir ju jau daug.Antikristai,- neapsimetineja kristumi,ju tikslas - neigti Kristaus dieviskuma,ir neispazinti Jo kaip Dievo, atejusio kune.
Danieliaus,2Teslonikieciu,Apreiskimo knygose minimas zveris,nedorelis,kuris bus pats Setonas kune,-visiskai neigs Kristu,ir naikins visus kurie tiki ir ispazysta Kristu.Jis sakys,kad nera jokiu dievu,ir jokio Dievo,Jis nestatys saves vietoje Kristaus,bet pats save laikys dievu,Jis sakys:as esu dievas,garbinkite mane.
Taigi,Antikristas,arba zveris is juros,negali buti popiezija,nes popiezija gi neneigia Kristaus

Arunas rašė...

Tarp antikristo ir netikro pranaso imetimo i ugnies ezera praeis nei daug nei mazai- tukstantis metu Apr.20,2. Be to atkreipkit dideli demesi ka Biblijoje simbolizuoja zverys. Tai politines valdzios- karalystes. Todel negali zverys buti asmenys. Antikristas- tai asmuo! Jis negali buti zveris !
Linai, kas liecia 7DA, tai siuo klausimu tu esi blogai informuotas, nes kokios pranasystes vyks ateityje yra atviras klausimas. O istorijos nesunaikinsi. Nepaneigsi pvz. kad 1929m Musolinis atkure Vatikana ir "Sv.Tevo" sosta? Be to atmink, kad kiekvienoje denominacijoje yra savu tiesos perliuku ir kas iesko, tas randa.
Del paskutines savaites as taip pat panasiai galvoju. Matau, kad Biblijoje labai daug uzsleptu dalyku. Pvz. kad ir Dovydo psalmes raso apie Kristu ir apie karaliu Dovyda. Ir kartais nebesupranti pazodziui, kam bepritaikyti eilutes, nes ne visada abiems tinka. Nors aiskiai zinome, kad apie abu raso. Todel galvoju, kad 70 sav. pilnai issipilde, bet ateityje turi ta pranasyste dar karta issipildyti visa, ne tik paskutine savaite. Tik ten buvo ilgiau (perverciama i metus), o ateityje realiai.
Toki ispildyma pranasysciu matau ir kitu, pvz. Dan.12,11-12 ar Dan.8,14. T.y. jau jos buvo praeityje, bet turetu buti ir ateityje. Man kazkaip tas laikrodukas nesimpatizuoja, nes tada gali daug kur ju prikrauti, kad pateisinti savo pozicija.

Judui
Taigi,Antikristas,arba zveris is juros,negali buti popiezija,nes popiezija gi neneigia Kristaus

Teisingai, neneigia. Bet sedasi vietoj Jo. Atleidzia nuodemes uz Ji. Per misias yra Jis. Ir t.t.
Be to jei tiksliau panagrinetume Danieliaus knyga ir Apreiskimu, tai viskas labai tiksliai atsiskleidzia.

Pameginkit zveri is juros atskirti nuo Antikristo ir viskas graziai gaunasi :)

Linai, as turbut invalidas, kad po kelis kartus turiu praeiti tuos zodzio patvirtinimus :)

Emanuelis rašė...

Uj, vienas uz kita protingesni, su savom nuomonem...:)

Judas rašė...

"Be to atkreipkit dideli demesi ka Biblijoje simbolizuoja zverys. Tai politines valdzios- karalystes. Todel negali zverys buti asmenys. Antikristas- tai asmuo! Jis negali buti zveris !"

Kodel negali,jei gali ir taip yra.:)Dan.8:20 Dviragis avinas....-tai medu ir persu karaliai,21.Gauruotas ozys yra Graikijos karalius.Graikijos karalius-Aleksandras Makedonietis-buvo asmuo,kuri Biblija simboliskai pavadino gauruotu oziu.

"Todel galvoju, kad 70 sav. pilnai issipilde, bet ateityje turi ta pranasyste dar karta issipildyti visa, ne tik paskutine savaite. Tik ten buvo ilgiau (perverciama i metus), o ateityje realiai."
Toki ispildyma pranasysciu matau ir kitu, pvz. Dan.12,11-12 ar Dan.8,14. T.y. jau jos buvo praeityje, bet turetu buti ir ateityje."

Arunai,tavo galvojimas neturi jokio pagrindo Raste.Galima galvoti,bet tas galvojimas buna toli nuo to,kas parasyta Raste.Gal turi ziniu apie 7-niu metu sutarti,kuria zydai butu sudare su kazkuriuo tai pagoniu vadu,ir kuri buvo nutraukta,praejus pusei laiko?Juk paskutine savaite prasideda nuo sutarties sudarymo.Bet zydu istorijoje tokios sutarties dar nebuvo,kaip nebuvo ir didziojo suspaudimo,kuris tesis 3,5 m,-iskart po sutarties sulauzymo.Be abejo, nebuvo ir antro Kristaus atejimo,kuris ivyks paskutiniosios savaites gale.Jei nebuvo tokiu ivykiu,tai kaip galima sakyti,kad 70 savaiciu issipilde.?
Danieliaus knygoje, kai kurios pranasystes jau issipilde,bet kai kurios dar ne.Lieka paskutinioji savaite.


"Judui
Teisingai, neneigia. Bet sedasi vietoj Jo. Atleidzia nuodemes uz Ji. Per misias yra Jis. Ir t.t.
Be to jei tiksliau panagrinetume Danieliaus knyga ir Apreiskimu, tai viskas labai tiksliai atsiskleidzia."

Ta,va,Arunai,reikia tiksliai nagrineti.Jei tiksliai,tai jau tiksliai :).Tiksliai perskaityk ka darys ir sakys Antikristas,kai atsises sventykloje.Juk viskas aiskiai parasyta,kad net nereikia nieko prideti,anei atimti.Nebus nei jokiu misiu,nei nuodemiu atleidimu :)

"Pameginkit zveri is juros atskirti nuo Antikristo ir viskas graziai gaunasi :)"

Ar zinai kas ivyko,kai Dievas ateme is Nebukadnecaro karalyste ir valdzia?Jis tapo kaip gyvulys,bejegis ir nieko nereiskiantis.
Jei pagal tave,zveris is juros tai politine jega ir valdzia,tai atskiriant zveri is juros nuo Antikristo,-tai Antikristas tampa visiskai bejegis ir nereiksmingas,o politine valdzia ir jega- abstraktus reiskinys...:)

Unknown rašė...

katik ziurejau tbn kanala, ten sake, kad leninas antikristas.jis ir buvo suzeistas i galva, bet isgyveno.

Linas rašė...

Jo, ir ko tik Rusijoj nepamatysi, kaip sakė vienas multiko veikėjas:) Kiekviena pranašystė turi aibes variantų ir aiškinimų, tačiau manau, naivu būtų Leninui leisti būti aprašytam Apreiškime. Tuo labiau, ne tik Leninas bet ir antikristas tokiu atveju jau turėtų būti įmesti į ežerą. Iš viso pripišti prie pranašysčių konkrečius asmenis labai rizikinga.

Anonimiškas rašė...

kad jus,broliai,bandot aiskintis pranasystes,yra pagirtina,bet man is salies stebint truputi gaila,kad matosi daug diletantiskumo(nesupykit).Siaip siulyciau idemiai perskaityti E.Vait"Didzioji kova".Esu giliai isitikines,kad tikrai neverta jums gaisti brangaus laiko,bandant vienas kitam irodinet savas tiesas,nes ne datu zinojimas ar nezinojimas atnes isganyma,o tik TIKRI,ARTIMI IR GLAUDUS SANTYKIAI SU GELBETOJU JEZUMI.Esu tikras,jei visu rimtumu pasvesite savo gyvenimus JAM,tai JIS tikrai ives jus i tiesos pazinimo pilnatve.Kartais musu isdidzios sirdys labai nenori priimti paprastu tiesu,kurios gali lengvai mus isgelbeti,bet ...deja,nes mes juk tokie protingi...

Linas rašė...

Ačiū už pasiūlymą, skaiciau, tačiau E.Vait knygos labai savotiškos ir ten yra akivaizdžių klaidų, o aiškinama pranašystės elementariuoju lygiu. be to viskas susiveda i 7da doktrinas.

Anonimiškas rašė...

kaip jau minejau,brolau Linai,jog busim tarp atpirktuju ne del kazko kito,bet butent del didelio troskimo buti kartu su musu Atpirkeju,pasvenciant savo gyvenima jam visiskai.Na o kas liecia "Didziaja kova" tai visu rimtumu siulau perskaityti(nepatingeti ir nepasididziuoti),nes ten yra stipri zinia butent paskutiniams laikams.Matau turi sveikos nuovokos del apreiskimo Jonui.Tik ar esi giliau susimastes del ko paskutiniaisiais laikais isiliepsnos finalinis konfliktas tarp Kristaus istikimuju ir setono(nepraleiks pro akis Apr12,17 ir Apr14,12).Sekmes,broli! P.s retsykiais mums pravartu prisiminti Hbr3,15

Linas rašė...

Ačiū, aš tikrai skaičiau ir namuose turiu, bet ne su viskuo sutinku.

O dėl minėtų vietų, tai apaštalas Jonas taip apibūdina Naujojo testamento įstatymą "O štai Jo įsakymas: kad tikėtume Jo Sūnaus Jėzaus Kristaus vardą ir mylėtume vieni kitus, kaip Jo įsakyta".
Manau, kad šito laikytis yra privalu:)

Anonimiškas rašė...

tarp kita ko,ar teko rimciau ir nuodugniau pasigilinti i 7da doktrinas ir kokiu budu bei keliu jos atsirado?(man yra isiminusi viena gera fraze is senos reklamos:ZVELK GILIAU...Beje mes ko gero visi puikiai suprantam,kad vien doktrinu raide nieko neisgelbes,jei kartu nebus dvasios(Kristaus laiku zydu problema)

Anonimiškas rašė...

matai,Linai,nelygu kokiu kampu mes savo nesutikima pastatom,t.y. kokioje dvasioje buna musu uzimta poza.Pasistenk suprasti mane teisingai,nes jokiu budu nesistengiu parodyti kieno nors pranasumo ar ko panasaus.Cia kalba eina apie amzina musu likima,o ne kokios nors lenktynes"kas gudresnis,norint suspindeti savo protingumu".Paprasciausiai gal tau truksta issamesnio susipazinimo,gal del ko nors esi iskaudintas ar nusivyles,o siaip, matau esi saunuolis

Linas rašė...

Ačiū, na iki šaunuolio man dar toli. Esu pakankamai įsigilinęs į doktrinas, todėl kalbu atsakingai, bet nemenkinu. Tikrai nesu nei įsiskaudinęs, nei nukentėjęs, nei nepatenkintas 7da. Kiek pažįstu, tai puikūs evangeliniai žmonės,atspindintys Kristaus charakterį, turiu pažįstamų ir t.t. Tiesiog manau, kad išsigelbstime tikėjimu, augame Kristuje, jei leidžiamės Jo vedami, jis ir atves kur reikia, o visa kita yra mažiau reikšmingi dalykai. Manęs nepiktina, jog suvokiama kitaip, nes bėgant laikui mes net tas pačias vietas suvokiame vis iš naujo, todėl neieškau tų, kurie pritartų man arba aš pritarčiau kitam 100 proc. Gelbsti Kristus, o ne mūsų išpažįstamos doktrinos, to visiems siūlau ir laikytis. Kristus vienija, doktrinos atskiria, žinoma, jos turi būti, bet pagrindas juk kitas tikrasis. Mes matome kaip per stiklą, todėl absoliučiai tikslių išaiškinimų nėra ir vargu ar bus.
Galima parengti Apreiškimo knygos studiją, tačiau šioje knygoje yra bent keli aiškūs klodai, kiekvieną iš jų galima išnagrinėti suprantamai, tačiau juos suderinti ir suprasti mano smegenys atsisako:) tai per daug sudėtinga. Vienas žmogus tiesiog to "neįkabins", o Dievas vienam žmogui irgi to neduos, nes Žodis - Jo nuosavybė, kaip parašyta "Aš neatiduosiu savo šlovės kitam".
Tai va taip mąstau.

Unknown rašė...

Taigi,Antikristas,arba zveris is juros,negali buti popiezija,nes popiezija gi neneigia Kristaus.

Nesutinku , nes akivaizdu jog popiežija save aukština , pasižiūrėkite kiek žmonių jam klaupiasi minios kaip prieš Dieva nors tai žmogus tarnas turėtu būti, jie net šventą raštą nori koreguoti pati dievo žodi tai baisu. Babelė ir yra Roma.su Visais savo popiežiukais : ( biblijoje atsispindi spalvos Apr18sk_16 vargas vargas didžiajam miestui vilkėjusiam ploniausia drobe purpuru škarlatu išsipuošusiam auksu brangakmeniais ir perlais.
Akibaizdu visa tai atspindi popiežiją, turtus.

Testemunho: pacto com o diabo rašė...

Liudijimas: jau daugelį metų ieškojau tikros šventyklos, kad galėčiau padaryti šventyklą, nes buvau daug sukčiavimo internete.Kai vieną dieną susitikau su mano draugu, kuris nukreipė mane į rimtą šventyklą, kuri su juo susisiekė 10 metų, kad jo gyvenimas changé.Il padėk man susisiekti su šventykla. Per savaitę mano gyvenimas pasikeitė. Aš tapau tuo, kas norėjau būti daugelį metų. Jei duosiu šį liudijimą, tai žmonėms, tokiems kaip jūs, kuriems reikia pagalbos, nes ta pati šventykla gali priversti jus grąžinti savo buvusią žmoną ar jūsų buvusį vyrą. Ta pati šventykla gali padėti jums rasti šypseną, kurią norėjote dėka 5 milijonų JAV dolerių, kuriuos jie siūlo pirmiausia po pakto, kad galėtumėte plėtoti savo veiklą ir realizuoti savo svajones. Tuo metu aš kalbu su jumis man, kuris buvo apgailėtinas, Aš esu milijonierius, ir aš aukoju asociacijoms nuo Covid 19 atėjimo.Čia yra šventyklos kontaktas, kuris leis jums rasti šypseną, kurią norėjote daugelį metų : espiritualtemplo@gmail.com

Testemunho: pacto com o diabo rašė...

LIUDIJIMAS: PAKTAS SU VELNIU . I am a woman and I have made the pact for 4 years. Taigi aš esu senas. I used to be a waitress in a restaurant. tačiau šiandien dėl pakto aš esu tarptautinių kompanijų, tokių kaip "Facebook", "twitter", "Renault", "Visa", "Western Union", akcininkas ....... Turiu įmonių visame pasaulyje. Aš labai džiaugiuosi savo vyru ir dviem vaikais. Viskas gerai. Dar kartą dėkoju šiai šėtono šventyklai, kuri padėjo man sėkmingai gyventi. tiems, kurie nori su jais susisiekti. čia yra jų adresas : espiritualtemplo@gmail.com

Anonymous rašė...

LIUDIJIMAS: PAKTAS SU VELNIU
Sveiki, draugai.
Aš susisiekiau su jumis po jūsų tyrimų mano forume.
Aš padariau paktą prieš kelis mėnesius dvasinės šventyklos dėka. 
Gavęs atlygį, kurio vertė yra 10 milijonų 500 tūkstančių dolerių, palikau nusipirkti namą Majamyje, kuriame šiuo metu gyvenu.
Aš valgau tai, ko noriu.
Aš geriu tai, ko noriu. 
Aš keliauju ten, kur noriu.
Dėl savo pinigų investuoju į savo įmones, kurios puikiai dirba. 
Dabar esu viešai prekiaujama multimilijonierius.
Čia yra prestižinės šventyklos kontaktas, kuris man padėjo: espiritualtemplo@gmail.com