penktadienis, liepos 10, 2009

Šventojo Maiklo Džeksono atlaidai?





Turbūt pagalvojote, kad tai absurdas, tačiau spaudoje pasirodė pranešimai, kad apie tai visu rimtumu mąstoma Vatikano koridoriuose.
Prieš Maiklo Džeksono laidotuves Vatikane kilo rimti debatai. Hierarchai, vadovaujami paties popiežiaus Benedikto XVI neatlaikė visuomenės spaudimo ir ėmė svarstyti galimybę paskelbti anksti mirusį popkaralių … šventuoju. Tiesa, pokalbiai bažnyčios tarnų yra ne apie tai, kokį muzikinį indėlį įnešė dainininkas, o apie tai, kad eilinį kartą viešai pademonstruoti Katalikų bažnyčios galią ir kilnumą. Praneša “Life.ru” ir "Newsru.com".
Monsinjoras Biuaenselta ruošia visus reikalingus kanonizacijai dokumentus. “Didžiulis pasaulinis rezonansas privertė Vatikaną galvoti apie kanonizavimą.Negalima ignoruoti pasaulinio skausmo ir masių nuotaikas, kurias sukėlė artisto mirtis. Žmonės reikalauja kanonizuoti artistą”,- tvirtina monsinjoras.
Tiesa, jis sako, kad kanonizauojant artistą reikia įveikti keletą kliūčių ir jos viai ne dainininko gyvenime ir elgesyje(dainininkas buvo apkaltintas pedofilija), o tame ar buvo jiskatalikas ar ne. Vatikanas tikslios informacijos sakosi, kad neturi.
Tiesa, aš neatmetu,tiksliau norėčiau tikėti, kad tai gali būti tik šiaip kažkieno spėlionės, nepagrįstos išvados. Nors iš kitos pusės visai tikėtina, kad tokie procesai biurokratinėje sistemoje, kokia yra Vatikanas, gali vykti. Man būtų gražu, pavyzdžiui, skelbtų Marijos škaplierinės ir Maiklo Džeksono atlaidus vienu metu.
Įdomu, tik kieno jis būtų globėjas? Turbūt turinčių priklausomybę vaistams arba priklausomybę plastinėms operacijoms, o gal net ir visų dainuojančiųjų. Žodžiu, jei titulas bus, paskirtį surasim.

3 komentarai:

R. A. rašė...

O tau Linai, kartais neteko rašyti į "Šluotą"? Talentą turi. Gal vertėtų tą žurnaliuką atgaivinti ;)

Olgerdas rašė...

Na liuks parasei siaip jau...Be abejo,pernelyg didelis demesys siai kontraversiskai asmenybei matomas plika akimi.Is kitos puses-katras cia yra tarp musu tobulas ir be nuodemes ir be klaidu?Gera kartais pabajeruot,pasijuokt-nieko nesakau...Na,bet verciau manyciau nesijuokt is kito nelaimes.Pats karta apie tai rasei.O Dzeksono gyvenimas yra istisa nelaimiu virtine.Kompleksuotas zmogelis buvo.Koks jo ten tas indelis i muzikinio gyvenimo izda?Nezinau,manau kad zmones labiau trauke jo tie keistumai negu jo muzika.Nes dainos jo neturi siaip jokios vertes menines,nors be abejo kai kurios yra patrauklios savo stilistika.Esu klauses jo muzikos anksciau.
Vertinant manau verta prisimint liaudies patarle:juokiasi puodas kad katilas juodas...
Beje is kur tokia ingformacija gavai?Nesu mates niekur apie ta "kanonizacija".Duok kokia nuoroda ar ka.

Linas rašė...

Oi Joakimai, gyvenimas toks juokingas, kad Šluotai išsilaikyt jokių šansų:)