penktadienis, gegužės 15, 2009

Kai reikia atitraukti ranką

Pasitelkiu į pagalbą Vanilda Bordieri. Jos giesmė "Tik Dievas gali daryti stebuklus"

"Tik Dievas gali daryti stebuklus, tik Dievas

Jis gali atverti neregiui akis ir prikelti mirusius, tik Dievas gali išsklaidyti depresiją tavo gyvenime, nes jam priklauso valdžia ir jėga. Jis niekada nepailsta ir nesutoja".

Žiuriu, oi kokie protingi pasidaro žmonės, kai kas nors prakalbsta apie stebuklus. Mano galva, tai ne kas kita, kaip tas pats fariziejiškumas - mes turim įstatymą ir pranašus, kokie dar stebuklai, kokie dar fokusai, cirkai, mums užtenka visko, tenedrįsta kas nors ką nors daryti ar bent minėti.

Deja, tai nieko naujo - Biblija rodo, kur beėjo Jėzus, visur buvo "budintys" fariziejai, susilaukdavo panašios reakcijos, vis siekdavo panašaus tipo išminčiai "demasuoti" Jėzų, kad viską ką jis darė, ne taip, ir ne iš ten jo jėga - ‘Štai rijūnas ir vyno gėrėjas, muitininkų ir nusidėjėlių bičiulis’, arba “Jis išvaro demonus demonų valdovo Belzebulo jėga”. Tokius pat vertinimus girdime ir šiandien “Dabar mes žinome, kad Tu demono apsėstas!". Jei tik kažkur atsiranda Dievo judėjimas, iš karto atsiranda ir judėjimas, siekiantis jį "demaskuoti", įdomiausia, kad "demaskuotojai" laiko save sveikais, protingais ir tvirtai tikinčiais krikščionimis... bet kalba panašiomis frazėmis kaip fariziejai. Beje, jie kaip ir farziejai be nepasitenkinimo, skepticizmo ir "sveiko proto", jokios galios net savo gyvenimams neturi. Taigi, už fariziejiškumą jie sumoka aukštą kainą jau dabar. Iš esmės patys būdami pikti, jie negali kitokios žinios ir pasiūsti, kokie yra patys, tokius mato ir aplinkinius.

Mano galva, reikia būti ganėtinai aklam, kad manytum, kad Dievas pasiklaus tavo didybės nuomonės, ką Jam, kur ir kaip daryti, per kokį žmogų veikti, o per kokį ne.

Vanilda dainuoja "Tik Dievas gali daryti stebuklus", o aš pridurčiau, Dievo ranka nesutrumpėjo.

6 komentarai:

Ogis rašė...

Oho...kazkas mano vieta silta uzeme..Juokauju..
Kol manes nebuvo ziuriu kastai naujo vyksta cia..Poezijos skyrelis tipo..
Linai gal pratrink tas nesamones.Poetas atsirado mat..)
As tai biski isvaziaves buvau o laptopo neturiu tai tik dabar prisedau.Nesimiega tai skaitau viska kas po ranka papuola :)

Linas rašė...

Nu aš pagal charakterį turiu ne vieną "karštą" gerbėją, su pilnatim būtinai kas nors atsikrausto:) Beje, tas poetas jau kuris laiaks pageidauja tavo pasto:)
Va teks ir tau dienorasti uzsivesti:)

Ogis rašė...

Tingiu as su tais dienorasciais prasidet..Galo krasto po to nebus su raseivom.
Tik nesumanyk jam mano mailo duot :)Pagal poezija matau kad neverta su juo prasidet :)
As beje kazkada esu rases biski eileracius,proza..Bet dabar retai ka beparasau..

Anonimiškas rašė...

Beje ar sudetinga bloga uzsivest ?Nieko apie tai nenusimanau ir kol kas negalvoju bet siaip klausiu..

Ogis rašė...

:) nuva net vardo nespejau parasyt..pats komentaras isisiunte :)

Linas rašė...

Nieko tokio, visi turi trukumu, as iki siol eiles kalu ir nieko:)
Aisku, kad jokiu pastu niekam nedalinu.
Dienorasti tikrai lengva uzsivest, tik paskui sunkiau jo neuzmest, nes jis kaip automobilis - pastoviai degalu reikalauja:)