šeštadienis, vasario 16, 2008

Marijos žemė -rezultatai

Lietuva vadinama Marijos žeme. Puikus sumanymas, deja, turintis ir savas pasekmes. Lietuva tuštėja - išmiršta, išsivažinėja. Tuo metu, kai pasaulyje daugėja gyventojų, mūsų tauta nyksta. Paradoksas, tačiau taip yra. Yra ir priežastys objektyvios, bet yra ir tai, kad tauta per amžius darė tai, kas prieštarauja Biblijai ir toliau žada tai daryti. Biblija pasakoja vieną istoriją kas nutiko Izraelyje, kai jis garbinti ėmė dangaus karalienę - būtent šiuo titulu Katalikų bažnyčia tituluoja Mariją.
Paskaitykime, sutapimai stulbinantys;
"Mes darysime tai, ką pasižadėjome: smilkysime dangaus karalienei ir liesime jai geriamąsias aukas, kaip mūsų tėvai, karaliai ir kunigaikščiai darė Judo miestuose ir Jeruzalės gatvėse. Tada turėjome pakankamai maisto ir nepatyrėme pikto. Kai liovėmės smilkyti dangaus karalienei ir nebeaukojame geriamųjų aukų, kenčiame nepriteklių ir žūstame nuo kardo ir bado. Argi mes smilkėme ir liejome aukas dangaus karalienei be mūsų vyrų žinios?
Jeremijas atsakė vyrams, moterims ir visiems žmonėms: “Smilkalus, kuriuos Judo miestuose ir Jeruzalės gatvėse deginote jūs, jūsų tėvai, karaliai, kunigaikščiai ir visi žmonės, Viešpats prisiminė.
Jis nebegalėjo daugiau pakęsti jūsų piktų darbų ir jūsų daromų bjaurysčių, todėl jūsų kraštas tapo dykyne, pasibaisėjimu bei keiksmažodžiu ir liko be gyventojų, kaip matome šiandien.
Kadangi jūs tomis aukomis nusikaltote Viešpačiui, neklausėte Jo, nesilaikėte įstatymo, įsakymų ir nuostatų, todėl jus ištiko šios nelaimės, kaip yra šiandien”.
Biblija, Jeremijo pranašystė
Va ir atsakymas.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Šiandien pasakiška diena pas mus! Sniegas girgžda po kojom, šviečia saulė ir pilnas kiemas katinų, besišildančių prieš saulę :0) O viena draugė pareiškė, kad žada atvažiuot dar mane su gimtadieniu pasveikint :0) Juokdarė. Jau kitas gi greit bus :0)

O paskaičius tavo parašymą, pagalvojau: gerbti ar garbinti? Ką reikia gerbti ir ką garbinti? Ar tavo supratimu reikia garbinti Jėzų? Jo darbus? Kodėl?
Aš kažkaip daugiau linkstu prie gerbimo- paprasto, kasdieniško, žmogiško... Tiek Dievo, tiek žmogaus. Nelabai suprantu visokių šlovinimų, garbinimų, aukojimų ir pan. Nesuprantu, kodėl žmonės įsivaizduoja galintys kažką aukoti Dievui, jei ir taip viskas jo :0) O žmonės vis bando jam kažką pakišti: Dieve, tau aukoju savo darbus, savo dieną ir pan. Gal tu supranti?

Anonimiškas rašė...

Pilnai Jums pritariu. Aš seniai galvojau panašiai ir ieškodama bendraminčių radau per Google jūsų straipsnius. Lietuvoje mažai skaitomas Dievo žodis, mažai studijuojamas. Visa tai pakeičiama blizgučiais, Marijos paveikslų garbinimu, pasakojimu apie "stebuklus", "Marijos apsireiškimus". Kas skaito Šventąjį Raštą, žino, ką apie tai sako Dievo Žodis.

Linas rašė...

Nu Mamka, sniego nebėr:) O dėl gerbimo ir garbinimo yra skirtumas.
"Viešpatį, savo Dievą, tegarbink" - tai yra įstatymas. Draudžiantis garbinti bet ką, kas yra ne Dievas.
Jėzus yra Dievas, kuris atėjo ir apsireiškė kūne. Todėl jį ir reikia garbinti. Tuo tarpu žmogų, kaip šiuo atveju Mariją, garbinti yra nusikaltimas Dievo įstatymui.
O gerbti reikia visus, kiek įmanoma. Bet jei aš gerbiu Mamką, tai nesiklaupiu prieš ją.
Iš kitos pusės - viskas yra Dievo, tu teisi, tačiau ar mes esam Dievo, va kur klausimas. jei taip - garbinti tą, kuris tave sukūrė nėra problema, o garbinimas tėra tik viena iš bendravimo formų, bet privaloma.

O dėl antro komentaro - taip, šiuo metu net linkstama ekumeniškai nutylėti tai, kas neparanku, bet aš tylėti nesiruošiu, kas neteisinga, tas ir neteisinga, tuo labaiu, kad tai pražūtinga(o savo tautą aš myliu) mūsų tautai.
O skaitančių Bibliją nėra jau tiek mažai(net ir per mišias viešai skaito ir net bučiuoja knygą), tačiau žymiai mažiau norinčių jai paklusti. Va kur bėda.

Anonimiškas rašė...

Sveikas Linai,
Tai pasirodo viskuo kaltas ne Landsber..is, o Marija!?! O ash vis durnius galvoju... Gyvenimas lietuvoje gereja :) emigruoja vis maziau tautieciu, kyla atlyginimai :) shauniai vyksta svietimo reforma :) mazeja korupcija ir t.t. ir t.t... Bet vistiek sh... ant lietuvos gaunasi.. Pasirodo priezastis paprasta. Viskuo kalta Marija. Buciau ne katalikas pacituociau istrauka is Sventojo Rasto apie atpirkimo ozi :p. Reik perspeti viso pasaulio katalikus iki ko gali privesti pamaldumas Marijai :)
Arturas