trečiadienis, gegužės 10, 2006

Laisvalaikis


Taigi va šventės praėjo. Buvom prie Bebruso ežero su kolegom, plaukėm su dideliu laiku, jis sugedo, tada atplaukė mažas laivelis, vardu "Petrusiukas".Jis nuotraukoj.
Tai ir buvo geriausias nuotykis. Po to, deja, buvo biški avarija, kolegos apsidaužė ir sudaužė mašiną.
O "Petrusiukas" paliko pats geriausias - pagalvojau, kad žmogus, kuris davė vardą, turi neblogą jumoro jausmą.

19 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Smagu tau turbut tikrai buvo :0)

O man siandien buvo paskutine darbo diena... Ir man vienisa, liudna, ilgu kai ko, net ne del darbo, ir apskritai...As eisiu paverkt. Ir be to, as noriu suniuko, mazo toiterjeriuko, kurio vardas butu Bruno. Ir nezvenk, kad toks vardas butu. Musu suniuka uzmuse pries kaledas, vaikam sakiau, kad suvezino, liezuvis neapsiverte pasakyt kas buvo, nenoriu, kad jie nekestu tu zmoniu...Bet tie suniukai brangus, tai turbut neturesiu...Ai, einu sau...

Linas rašė...

Nu, Mamka, neliudek, tu zmogus organizuotas, greit nauju draugu rasi, aisku, jei noresi. As pav esu konservatyvus -nauju draugu netrokstu.
Klausyk, gal geriau katina isitaisyk? Jie irgi lab gerai stresus nuima.
Nu ir aisku -sekmes tau naujam darbe.

Anonimiškas rašė...

Nieko tu nesupranti. Visai nieko. Uztenka man tu draugu su kaupu :0) O katinu as nemegstu, t.y. nelabai megstu, o suniukas galetu miegot ant mano pagalves, tilptu toks maziukas :0) O naujam darbe as seniai visus zmones pazystu, man ne stresas, man liudna... Del daugelio ivairiu dalyku. Nors siandien ryte biski prajuokino viens vyras, isivaizduoji, 6-a ryto, einant i darba, norejo mane pavezint :0) Apakau :0) Kai man buvo 17-a, tai suprantu, baisu budavo, kad masina sustoja ir diedai siulo pavezt, bet dabar tai mirk is juoko, turbut bevaziuodamas nedakuslino, prie ko stoja :0) O dar masina tokia "kruta" :0) Bet po to, kai pasakiau ka jam galiu pasiulyt uz pavezinima, jis kazkaip greit persigalvojo... :0) Nu, einu skaityt knygu prisinesiau kruva, o tiesa, niekad neklausiau, tu be biblijos dar ka skaitai? :0)

Linas rašė...

Ot Mamka tu ir poririjusi visokiu dalyku, nabaga motorista nugasdinai i jam nuotaika sugadinai, o anas kruta tacke tikejosi tave apzavet:)
Tikrai, nieko nesuprantu -sukinejiesi kaip daugiakampis -rodos issizfuoji viena kampa -fit, ir pasisuki kitu:)
O del knygu, tai paskutine perskaiciau "viena su dukra". Kazkaip emeiau vertint daugiau ne menines o realiais faktais pagristas. Dabar skaitau "kaciuku ABC" ir "kibirkstele".
Gal biski veliau imsiu ka skaityt, dabar dar nenoriu ir ne todel kad nevertinciau. Supranti as devynis metus atkaliau korektorium - tai mano darbas buvo skaityt ir skaityt, tai net Biblijos normaliai skaityt negalejau - akys pirmyn atgal lakste. Dabar nebedirbu sito darbo, tai bandau atsigaut, gal veliau ka skaitysiu.

Anonimiškas rašė...

Nu mamka dajoš. Jeigu jau tikintis tai nieko daugiau apart biblijos skaityti neturetu. Pralinksminai. :-)

Anonimiškas rašė...

Tai as tik klausiu protingo. Dabar zinau, kad dar reiktu paskaityt "kaciuku ABC". Ir as eisiu pasiieskot :0)

Anonimiškas rašė...

Nu va, pirmiausia, tai ziurejau per tv3 apie viena is kvepavimu. Nu ir keisti tie zmones kartais, taip is sono paziurejus :0)
O dabar as jus tuoj apsviesiu. Kaimyne atnese tokia knyga, kuri apibudinta "tai vienas geriausiu vadovu, kaip dziaugtis DIDINGAIS MEILES SANTYKIAIS" Va taip ir parasyta su didelem raidem :0) Nu jau galvoju, kai perskaitysiu, tai jau su vyru ir visais kitokiais vyrais bus ciki :0) Bet kadangi matyt esu nepakankamai protinga ir siuolaikiska, tai pajegiau paskaityt iki tokios tik isimintinos vietos, net noriu su jumis pasidalint, kad ir pas jus darna seimoj butu... :0)

Jusu santykiai nepasikeis per nakti. Suseskite drauge su partneriu ir sudarykite plana, kaip juos atnaujinti. Jusu plane gali buti:
1.Po viena meiles laiska kiekviena savaite
2. Po viena staigmena kiekviena menesi
3. Po tris planuoto intymumo kartus kiekviena savaite
4. Po 2 dvidesimties sekundziu bucinius kiekviena diena ir t.t.

Tai daugiau jau neistveriau skaityt :0), nes nusivyliau savo galimybem. Matyt jau man nelemta bus but laimingai niekad su savo nestabilia psichika, kai kartais noriu myletis tris kart per diena, o galiu nenoret buciuotis visa menesi :0) Varge varge, kokia as netobula, vis dar svaigstu apie aistras, spontaniskuma santykiuose, netiketumus... O pasirodo tiesiog nemoku planuot :0) Eisiu bandyt susiplanuot, remiantis ta neitiketina filosofine knyga:
1. 3 kart per savaite numaut vyrui kelnes pries miega, kad jis galetu pasijaust vaiku ir islieti savo emocijas gailiai pravirkdamas (nes ten pas autore kursuose visi masiskai verkia)
2. menesi negaminsiu valgyt, kad vyras nesijaustu kaltas, kad as del jo aukojuos ir neisitrauktu i blogus iprocius
3. Sutvarkysiu visus jo finansinius reikalus,kad jis galetu isigilint i savo emocijas ir suprastu, kaip mane myli (nu cia mazdaug paimsiu jo alga ir isleisiu, kad jam nereiktu sukt galvos, kur padet pinigus) ir t.t.
Man tai po teisybei mano planas daugiau patiko, gal pradet knyga rasyt? :0)
O dabar pries miega einu geriau pasvaigt su senukais Achmatova, Jeseninu, Degutyte arba Sirviu... Ir nusluostyt dulkes nuo Hemingvejaus dar mano neskaitytos knygos...Net nezinau ir kaip man ta savo intelekta pakelt iki nors kokio vidutinio lygio :0) Bet is tikro ir visai rimtai, tai debileju savo darbe, o gal nuo amziaus. Su tokia psichologe kalbejau, siaip pazystama, atmintis mano suslubuoja. Bet ji juokias, kad visos taip sako musu amziaus moterys, o dar kokia siaubingai issiblaskius pasidariau, man tai visai nejuokinga. O tiesa, taip man kazkada nieks ir nepasake, kai klausiau, tai as sakau - Balzakisko amziaus moterys skaitos nuo 30-ies metu, va, internete paskaiciau :0) Taigi, as ne tik balzakisko amziaus, o netgi gabalu daugiau, vat.
O dar siandien prisiskaiciau apie Ferma teorema, bet ne viska supratau, tai cia su tokia bobule kavinej papliurpem apie ja, buvo idomu pasidare :0) Bet neturejau per daug laiko isiskaityt normaliai, nes vaikai vis veja mane nuo kompo :0) Jau tikrai labanakt, isipliurpiau tai nerealiai :0)

Linas rašė...

Nu mamka, tu i duodi:)as tokiu knygu -as jus pamokysiu praturtet, mylet i gerai jaustis - neskaitau jau seniai:)Nu as jau beveik isivaizduoju, kaip man zmona pries miega kelnes mauna:))))
O jei rimtai, tai turejau daug vargo su vienu zmogum, prisiskaiciusiu tu: "myledamas save busi laimingas" ir kitu niueidzo stiliaus knygu.
Anas vobsce buvo realybes jausma pametes -gyveno kaip serialuose ir da plius ikrito i gilia depresija.

O del intelekto nesijaudink - visi to paties molio.Tik vieni buna daugiau knygu perskaite, kiti maziau:)
Man atrodo, kad tu save vis bandai primieruoti standartui - geriau nemieruok, susitaikyk, kad esi amzinas "nestandartas", butent tai ir yra geriausia tavo puse - zmones tai patvirtintu:)
Tu geriau Majakovski skaityk - ypac kur apie meile raso, anas nepalieka tu sentimentaliu nuosedu.Is rusu da Feta gali paskaityt, savotiskas labai, o is lietuviu susirask Slaita Vlada ir Jona Meka - nepakartojama poezija.:)

Anonimiškas rašė...

Sveiki. Kaip jusu gyvenimai, ziuri, verda. Keliones, permainos.
Man, mamka, liudesys nera labai nemalonus jausmas. Kartais net patinka. Aisku, tam reikia salygu, pvz. ramaus kampo, kur niekas ant sprando neliptu. Prisedi, paliudi, po to taip ramu ant dusios pasidaro. Kardinaliu permainu nemegstu. Tada guodziuosi, kad nepraeis nei pusmetis ir viskas susitvarkys.
Pats paskutinem dienom su kate draugauju. Vienam pazystamam pries keleta metu itaisiau kaciuka, kad po skyrybu su zmona maziau depresuotu. Tai posiolei anie dviese (su kate) ir gyvena. Tik kai turi kelioms dienoms isvaziuot, visad manes praso kate priziuret. Meginau as ja karta pas save atsivezt, tai vargse pirma para pratupejo po sofa, antra - po spinta, o likusias dienas - ant palanges. Daugiau taip nekankinu - kai tik reikia, metu viska ir persikraustau gyvent pas kate. Ziema ji mane kazkaip ignoruoja - didziausias draugas jai buna radiatorius. O dabar koks meilumas. Vakare koki pusvalandi ji miauksi, pasakoja apie savo gyvenima, uzsilipa ant keliu ir prasosi glostoma. Miegot isitaiso tai ant pagalves, tai prie sono - bijau, kad nenugulciau. O ryta, bestija, prisiplesia anksciausiai ir lenda ar tai buciuotis, ar tai uostinetis, bet labai kutena su savo usais ir prizadina.
Siaip si kate labai apsiskaiciusi: kai tas prietielius skaito namuose knygas, kate visad lipa jam ant keliu ir skaito kartu.
Tai tiek siam kartui. Laikykites, balzakiskas jaunime:)))

Anonimiškas rašė...

Pamirsau pasirasyt pries ankstesne rasliava.
Istroskusiems meiles lyrikos siulau paskaityti paskutinio Literaturos ir meno numerio rubrikoje De Profundis spausdinama Zofijos Virganavicienes-Subaciutes Aktualiaja meiles lyrika. Rasti galima per www.culture.lt. Kaip Linas rase - visko skaityti nesam ipareigoti, bet sita tai reiketu.

Linas rašė...

vo neidelas apsireiske, katiniska meile deklaruodamas,nu manau, kad ir as sutarciau su visais, kurie peliu nemyli, nes jos turi iproti stipt:)
I meiles lyrika aki uzmesim, dekui uz pasiulyma.

Anonimiškas rašė...

Linai, taip, fetas grazu :0) Skaiciau jo eilerasti "babocka" ir prisiminiau, kaip mane choro vadovas buvo taip pramines kazkodel :0) Majakovskis tai jau ne, aciu. Mekas fainas, daug fainu yra, bet vistiek achmatova, cvetajeva, jeseninas nepakartojami. Ir man nemaiso sentimentalios nuosedos :0)
Neidealui tai didelis aciu, jau labai labai nepakartojama ta jo "meiles lyrika", eina jis sau :0))) O katinai man nepatinka, kai jie trinas apie kojas, man noris spirtelt gerai, laikiau as, kai kitur gyvenau ir peliu buvo :0) Jei katina pasiguldai ant pagalves, tai jo plaukai ir usai lenda i burna, o suniukas palaizo nosi, jis protingas buna, o katinai mandri, o suniukai istikimi :0) As pasiilgau gyvuneliu, seniau pilni namai buvo: ziurkenas, juru kiaule, suo ir papugos, o dabar nieko neliko...

Linas rašė...

Ak, tu svolačiau, bledūne,
Labai mėgai ištvirkaut,
Susiradęs kokią Dūnią,
Visada tikėjais gaut.

Nu neidelas, tu ku?
Nors tik tiek nuostabu, kad moteris raso, o publikuojama skyriuje "culture" - is kart suprantu, kad nesu kulturingas:)
Tu geriau apie katinus, katinus, pasakok:)

Anonimiškas rašė...

O man ta lyrine heroje patiko: moteriske tvirtu moraliniu poziciju, turi gyveniskos patirties, neabejinga visokioms negerovems, zino ko nori. Neabejotini jos estetiniai kriterijai (plikas kaip tilvikas - negrazu). Labai graziai nusvieciama moters pasiaukojimo sioje zemeje misija - tie blyneliai i lova, plovas. Kiek daug panasiu atgarsiu yra mamkos pasisakymuose: negaminsiu valgyti, numausiu kelnes, kad jaustu vaiku. Nesupratlyvos jus Zoses - cia visa moteriskos sielos gelme atsiskleidzia, jos taurumas.
Labiausia man ten patinka komentarus skaityt. O jus, matosi, litmenio neskaitot, kitaip butumet zinoje, kad De Profundis yra grafomanijos pavyzdziu ir siaip linksmu dalyku skyrelis. Uzkibot:) Isivaizduoju, kad rasiusi moteruke yra pensininke, Kazlauskaites personazo Dvyracio zyniose paneles mokytojos prototipas.

Anonimiškas rašė...

Lino pageidavimu dar apie kates. Cia nukopijavau tos kates (vardu Sigute) seimininko laiskeli apie vienos nakties nuotykius:

sianakt po atkaklios ir permainingos kovos pagalve laimejau as. Prasibudom abu apie 2 nakciu, girtuokliai po langais plepejo, takso lauke... Ir prasidejo zutbutine kova. Teko panaudoti siuos veiksmus: nuvertima nuo pagalves, nukrapstyma, gasdinima mosikuojant ranka... Sigute pasitelke greitas kontratakas ir selinanti laukima. zodziu, abu saziningai nemiegojom iki kokiu 4, budejom, sekem vienas kito veiksmus. Jau tik prisnusiu - Sigute tuoj kesinasi uzgrobti centrine pagalves pozicija (but miegojusi ant krasciuko, nebut tokios kovos)... toks musu gyvenimas... iki - r

Gal, kaip mamka raso, su sunim paprasciau.

Anonimiškas rašė...

Neidealai, su sunim ne paprasciau, juos vedziot reik, bet jie man mielesni, nes kates galvoja: "zmogus manim rupinas, maitina, myli, turbut AS Dievas", o sunys galvoja: "zmogus toks geras, jis manim rupinas, maitina, myli, turbut JIS Dievas". Tai va toks skirtumas tarp ju. Kates uzpyksta ir privaro i batus, o suo supranta viska, atleidzia ir vistiek tave myli...As aisku nenoriu but suniui "dievu", bet man jie labai patinka. O katinai keicia seimininka, jie gana lengvai iseina pas ta, kas daugiau lepina. Buna gal tokiu susimylejusiu, kaip tas tavo, bet mazai :0)
O del eilerasciu, tai geda prisipazint, bet tiksliai paskutinis apie ta plova man irgi truputi primine mane :0))) Ir mes ne zoses, mes gi vertinam, as gi pasakiau aciu :0)

Anonimiškas rašė...

Atsiprasau uz zose. Nedasuto, kad padekos tokios nuosirdzios (bo buvau pasiustas ir sau, ir kaciu aprasinet). Atleiskit, buvau pasikeles didyben, neivertinau, kad ir jus tokie pat jautrus eiliuotam zodziui ir giliai prasmei.
Del gyvuneliu, tai megstu ir kates ir sunis. Kartais pagalvoju, kad jei butu salygos, noreciau suniuko. Bet tas sunu prieraisumas truputi gasdina: bijau, kad nebuciau geras "tetis". Uz prieraisuma reikia atsakyt tuo paciu, o laiko gali neuztekt. Kai iseisiu i pensija ir gyvensiu kaime, tada turesiu ir suni, ir kate, vot, ir dar ozka su oziukais.

Anonimiškas rašė...

As kai neiseisiu i pensija (stazo niekad neuzsidirbsiu, nes daug metu nedirbau) :0), bet pasensiu irgi gal eisiu gyvent i kaima :0) O sunim nereik "tecio", jie draugai :0)

Linas rašė...

Klausyk, neidelas, a pasikeisk slapyvardi i "Lyrikas" ar dar kaip, zinai, kai tik noriu i tave kreiptis ir pradedu rasut "Ne-" - is kart puola juodos mintys i tu man tokiu neigiamu personazu pieiseisi. A?:)