šeštadienis, sausio 15, 2011

Norisi judėti

Elektroniniu paštu kasdien gaunu viagros reklamą ir kelionių pasiūlymų. Ima atrodyti, jeigu niekur nekeliauji, tai tavęs kaip ir iš viso nėra.Pagalvojau, vis dėlto pati įdomiausia, sunkiausia ir pavojingiausia yra kelionė savo viduje. O, kiek čia pasiklydusių, kiek nusilpusių, pasimetusių net ir žuvusių. Nerasi kitos tokios pavojingos vietos Žemėje.
Daug lengviau yra nusipirkti brangius bilietus ir išvažiuoti, negu ryžtis pereiti savo sielos labirintus. Nežinia, kokius gyventojus ten sutiksi. Dažnas nujaučiame, kad ten tūno Pyktis, galanda peilį Kerštas, lankstosi prieš pasistatytą altorių ir save garbina Egoizmas, dainuoja sau giesmes Savigarba, guli išsitiesęs Tinginys,  apsisiautusi drobulėmis stovi Baimė. Be to, nėra gido, nėra minios, paskui kurią trauki negalvodamas. Eini vienas, apgraibom ir patamsyje. Kiekvienas sutiktas įteikia ne gėlių, bet parodo, kas esi.
Daugelis dėl tos priežasties niekad čia neužsuka, bet ir pabėgti nuo šito suvokimo, kad tokia vieta yra, negali. Apaštalas Paulius Biblijoje užrašė:“Aš žinau, kad mano viduje negyvena joks gėris“ ir desperatiškai šūkteli:“Vargšas aš žmogus, kas mane išvaduos“.
Ar turi, kas šviečia šitoj kelionėj? 

4 komentarai:

Zita rašė...

Aha, jau turiu kas šviečia šitoj kelionėj :) o kad atrastum reikia paklaidžiot. Kaip žinosi, kad tau reikia šviesos jei nebus tamsos.

Olgerdas rašė...

Labai jau raideles mazulkos:)... Regejimas mano dar geras tai matau, ale kitam tai nekas...
Beje, nuo emailo siuksliu filtru gi yra begales, naudoju juos pats. Uztat man niekas apie viagra ir neraso:)

Linas rašė...

aciu brangieji, za patarimus:)

Kristina rašė...

Geras zodis;) Linkejimai baznyciai:)