sekmadienis, balandžio 19, 2009

Braziliškas palaiminimas

Braziliškas palaiminimas
Šeštadienį buvau seminare, kurį vedė brazilai iš sekmininkiškos "Maranata" bažnyčios. Ši bažnyčia nuo 8 žmonių grupės per maždaug 40 metų išaugo iki milijono. Taigi, Dievo darbas tikrai įspūdingas, norisi pasižiūrėt ir pasiklausyt tokių žmonių.
Nepaisant to, seminare turėjau valdytis, kad išbūčiau iki galo ir neišeičiau anksčiau. Ne, ne todėl, kad buvo neįdomu, tiesiog beveik viską, kas ten buvo kalbama, gavau naktį prieš važiuodamas. Tada ėmiau sukti galvą, ką Dievas nori tuo pasakyti?Brazilai labai šaunūs ir jiems galiu išsakyti tik pačius geriausius žodžius - tikri darbininkai, visiškai ne šou žvaigždės ir net iškalbūs nelabai. Viena, ką jie pabrėžė ypač stipriai - Dievo darbas yra Jo darbas, o žmonės - tik tarnai ir jokios šlovės žmonėms.Pasėdėjau, ir supratau - tai ir yra jų žinia, Dievas tiesiog parodė, jog ir be brazilų Jis sugeba pranešti tą pačią žinią. Niekur važiuoti mokytis pažinti Dievą nereikia,nereikia blaškytis ir ieškoti žmonių, Jis yra tas, kuris ir čia sako... “Aš esu Dievas Visagalis, vaikščiok mano akivaizdoje...".Pradžios 17;1
Vienas klausimas, tik ar mes klausom, ką mums kalba, ir ar esam pasiruošę paklusti taip, kaip paklūsta brazilai?

6 komentarai:

Dalia rašė...

O kur tas seminaras vyko? Lietuvoj?

Linas rašė...

aga, Lietuvoj. Beje, kas man buvo ypač priimtina, kad jie aštriai pasisakė prieš "išskirtines" ir vedančias asmenybes bažnyčioje - žmonės nebeseka Kristumi, nebeklauso Dvasios, o "Dievo vyrais" tai tampa bažnyčių tragedija. Žiūrint į vakarus, ką te į vakarus, į Lietuvą, tai visiška, nors ir karti, tiesa.

Ogis rašė...

Nu jei turet omeny tokias asmenybes kaip Lediajevas ir Adeladza,arba Benny Hinas-tokios tipo diktatorisko stiliaus(ir netgi su klaidziamoksliu)-tai gal ir sutikciau..Bet siaip..Dievas visgi nera bardako ar anarchijos Dievas..Yra tie zmones-ganytojai kuriuos Jis paskyre-ir ne siaip sau del grozio kad jie sau ten butu..
Bet is esmes su tavim sutinku-zmogus neturi teises uzgozti savimi Dievo..Kartais ganytojai tai pamirsta aisku..Bet kur tu rasi tobula zmogu,Linai ? :) Jezus nebent toks buvo-skelbe ne save bet Teva-nesureiksmino savo vaidmens,nors zinojo ir kas Jis yra,ir kokia Jo misija..Mums tai sunku..Tad nesmerk,Linai,tu kurie siandien klysta..Ziurek ar pats stovi.. Nepyk :)

Linas rašė...

Oi Ogi,nepykstu, aš seniai jau guliu ir laukiu, kadu pakels many:) Manau, kad ir be tavo minimų Lietuvoj yra tokių fruktų, kur savo polinsius pristato kaip "gelmę ir mokytumą", kurio be jų pagalbos nepasieks niekas:)
Taip, visi netobuli, bet yra skirtumas tarp tarno ir "Dievo vyro" Apaštalai tarnavo bendruomenei ir ją saugojo, "vyrai" linkę komanduoti ir vesti, kur jie nori. Tai daug didesnė erezija negu įsivaizduoji ir didesnė už visų tavo minimų asmenų sudėjus.
Žinai kodėl? todėl, kad Ganytojas yra tik vienas. Žmogus atsistoja į ganytojo vietą ir sako:"Kaimene, marš mokytis, marš į pievas".O kaimenė klauso jo, užuot klausiusi Ganytojo. Netiki? Pabandyk, paskyti, kad kitaip mąstai - išlėksi su durim. Tai ne Biblinis valdymo modelis. Ganytojas savo avim rūpinasi, tuo tarpu "vyrai" - valdo disciplinos, biblinių eilučių pagalba.Bendruomenei tai kelias į mirtį. Šiuo atveju su brazilais sutinku visiškai.
Biblinis tada, kai

Ogis rašė...

Nujo...Bet sutik mums kaip zmonems iprastas toks modelis-Dievo vyras ir likusi tautos dalis :)Jisai tipo veda- mes tapu tapu paskui..Mozes sindromas :).Tai siek tiek sektos pozymis beje.Visos sektos turi si bruoza-turi savo "Moze".Be abejo,tai nebibline tvarka-juk Senoji Sandora su Jezaus atejimu neteko galios.Bet mums zmonems gyventi pagal sena tvarka lengviau-maziau atsakomybes tenka tada kiekvienam-tipo kam man mastyti savo makaule-yra gi vadas.. :)Beto jis gi neklysta-as tai galiu-todel nelysiu kur nereikia.. :)
Vargas tiems kas pasitiki zmogumi..Bet is kitos puses-mums truksta geru ganytoju.Turbut visais laikais ju truko.Zinant zmogaus egoistine prigimti tai istikimu ganytoju deficitas bus visada.. 1Petro laiskas 5:1-3

Linas rašė...

Nu katalikai tai išvis tvirtina, kad savo bažnyčią ant žmogaus Petro pastatė ir nieko:)
Tai sudėtingas klausimas, diktatoriška asmenybė gali vesti labai net pagal Dievo planą, o "švelnus ekumeninis avinėlis" gali tiesiai į dvasinę mirti stumti.

Faktas tas, kad Dievas nieko nedaro be žmogaus, tuo labiau be asmenybės. Tačiau reikia pasižiūrėti, kokia tos asmenybės įtaka, ar žmonės labaiu pažįsta Dievą, auga visokeriopai, ar miršta. Ir bus aišku. Mūsų nepašaukė prisidėti prie mirties.
Tačiau jei pastatoma valdžios piramidė, kuri faktiškai vieno žmogaus sprendimų laukia, tai ta pati katalikybė, tik popiežius kitas. A popiežiui, kaip žinia, visa bažnyčia priklauso, jis gi yra vyriausias ganytojas:)
O aš žinau, kad Kristus buvo pirmagimis iš brolių. Jei aš negaliu prieiti dėl per žemo savo lygio prie Ganytojo, arba būsiu po to nuskalpuotas - tai ne ganytojas ir ne brolis, o greičiau savanaudis avies kailyje.Bet čia jau tokios labai plonybės:) Kiekvienam, kaip rusai sako, spręsti pagal savo sugedimo laipsnį:)