antradienis, balandžio 01, 2008

Biblija. Priminimas

Kažkaip pagalvojau, kad dabar Biblija yra tiesiog viena iš knygų lentynoje, yra ir gražesnių, ir labiau krentančių į akį, todėl verta prisiminti jos istoriją.
Tai unikumas iš esmės ir nepakartojamas kūrinys. Ji parašyta per 1500 metų. Rašė apie 40 autorių, kurie gyveno skirtingu laiku. Ją rašė ir karaliai, ir piemenys, kariai, šventikai ir žvejai.
Rašydamas vieną kntgą, žmogus negalėjo žinoti, kas bus po jo - beje, pirmoji Biblijos kntga laikoma ne Pradžios, kur kalbama apie pasaulio sukūrimą, o Jobo. Kitų vadinamų šventraščių nėra net kaip palyginti - jie parašyti dažniausiai vieno žmogaus ir vienu metu, tuo tarpu Biblija parašyta per 60 kartų.
Tai didžiulė mozaika, kurią Dievas ir žmonės dėliojo į visumą, kol ją šiandien turime tokią, kokia yra.
Tuo labiau įspūdinga, kai žinai, kad visos Biblijos pranašystės išsipildė, o likusios - išsipildys. Sakykim, Jėzus šiandien pasaulyje priimamas kaip moralės mokytojas, politikas ir guru, savas bičas, tačiau Senajame testamente apie jį pranašauta, o atėjęs jis išpildo daugiau kaip 300 pranašysčių, pagrindinė iš jų "Ir neginčijamai yra didelė dievotumo paslaptis: Dievas buvo apreikštas kūne". (1 Tim. 3;16).

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jo.Ispudinga,tikrai.Siaip jau Biblija yra labai nepatogi mums knyga,bet galbut kaip tik delto ji ir yra Visu Knygu Knyga.Nepatogi,nes nera laisvalaikio skaitalas,laikrastis-ne vakaro zinios ir net ne lietuvos rytas,toli grazu.Nepatogi,nes ja reikia ne skaityti,o ja gyventi.Ant stalelio prie mano lovos visada gulį Biblija.Tai anaiptol nereiskia,kad jau super gyvenu Biblija.Dabartinis mazytis mano dziaugsmas-nereikia nuo savo Biblijos valyti dulkiu.Jau bus menesis kai nereikia;)
neri

Linas rašė...

va va dėl gulėjimo tai tu teisi, ir pas mane guli, aš dar kartais pasinešioju pirmyn atgal:) Labai ramina sąžinę:)

neri rašė...

Ne tik ramina,bet netgi savotišką pasitenkinimą (pasiteisinimą irgi) suteikia,tipo,aš krūts,ve,Bibliją turiu!
O dėl įsikūnijimo tai atsargiai,dabar plinta nauja mada LT,žmonės namus tėvus vaikus parduoda ir Sibiran traukia-ten naujasis kristus apsireiškė ir įsikūnijo.Visarionas ans vardu.
neri

neri rašė...

Identifikavausi netyčia, ajajaj... Biškiuką per anksti;) Kad jį kur... Tą internetą!..

Linas rašė...

jei susiruosi vaziuot, prisidesiu finansiskai:)

Anonimiškas rašė...

Jau padėjai;)
Visarionas ir jo komuna bus dėkingi už kad ir ne itin dosnią tavo auką.
Tad likit sveiki, neminėkit bloguoju...
neri

Linas rašė...

ale jie girdejau visas mergaites urvuosna užkapsto ir ten sedėt liepia. Aš ta prasme prisidėčiau, kad nupirkčiau lopetą tau, galėtai išsikapstyti:)

neri rašė...

Ai ai ai, kokie mes gudrūs, pirma siūlomės finansiškai remti, o gale tik lopetą bepasiūlom;)
Žinai, niekur nevažiuosiu. Geriau Bibliją skaityt:)