antradienis, rugsėjo 20, 2005

* * *

Ateis ruduo, liūdnai stovės už lango
Stebės, ką kambarį veikiu
Ir medžiai kels šakas į dangų
Apnuogintas piktų šalnų

Ir bus gerai, ir bus laiminai
Kasryt nauja šalta šviesa
Žiūrėk, kaip žemė tyliai minga
Be priekaišto lyg užmiršta

17 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Ponas Linai, grazus eilerastukas, bet nepraleidinek raidziu :0) O man tikras ruduo sirdy :0) Galvoju, gal as klystu, gal man jau koks simtas metu, kad taip nyku :0)Patarle "viena beda-ne beda" teisinga simtu procentu :0)Kartais nemalonios smulkmenos tiesiog uzpjauna, gaila neturiu teisiu, isvaziuociau, kur nors, kur nera anei vieno zmogaus :0)

Linas rašė...

Mamka, kur nebus kitu zmoniu, busi tu;) O tai kartais da baisiau;)O kai bedos uzgriuna atsisakyk pasiduoti;)

Anonimiškas rašė...

As niekada nepasiduodu, tik kartais reik pabut vienai ir rimtai snektelt su keliom is tu vidiniu "as", kurios sustreikuoja ir ardo mano sielos harmonija :0)
Galvoju apie geruma...Zinai, drauge, kuri megsta sakyti tiesa i akis, mane taip anadien iskeike :0)Ji pasake, kad as turejau gimti ne situo laiku ir ne sitoj planetoj, kad ji noretu mane pakratyti, kad as atsipeikeciau, nes su savo gerumu as busiu visa gyvenima nelaiminga, o visi manim naudosis.Klause, kodel visada kovoju uz kitus ir niekada uz save.Cia siaip su darbdaviu vienu gavosi toks dalykas, as jam padejau padaryti toki darbeli, kurio nieks nenorejo daryt, o vietoj gero uzmokescio gavau ilgesnes darbo valandas ir didesni darbo kruvi :0)Nenoriu prasyt pinigu zmogaus, turincio kelis milijonus ir manancio, kad uz pinigus galima nusipirkt viska.Jis puikiai pats zino, kad yra man skolingas ir kito karto nebus.Ai, bet is tikro tai man jau seniai isvis reikejo iseit is to darbo, man tik zmoniu gaila, jie labai faini :0)
Tai va, nuo tos dienos ir prasidejo "kaip diena, taip naujiena" :0)Jau kaip ir butu laikas baigtis nemalonumams, nes siandien laukiu atvezant lango :0)
Maciau Roberta per telika, tikrai tikrai ten jis buvo :0) Robertai, jei skaitysi, linkiu tau laimes, tik ne viska maciau :0)

Anonimiškas rašė...

Nu per ta langa ir islisi is nemalonumu;)
O drauge teisi tik is dalies. Tai, kas atrodo logiskai, ne visada veikia. Gerumas niekur neprapuola, neabejok.Labai apsimoka buti geru zmogum, labai, net jei ir atrodo, kad patiri nuostoli. Jezus sake:"Kraukite sau turta danguje". Taigi, geri darbai - musu turtas danguje, kuri patys susikraunam.Todel nebijok gyventi kitaip negu visi;) Zinok yra ir daugiau tokiu zmoniu, tu ne viena, tik tau juos susitikti kazkaip reikia. Bijau, kad milijonieriu tarp ju nera;)
Ten tikrai buvo Robertas i as maciau. Nu gyvenimas romano vertas.
Linas

Linas rašė...

Robertai, nu zmones zmones visada palaiko. As ir mamka palaikau, kad jinai nauja langa statosi;) Permainos yra gerai;)

Anonimiškas rašė...

Langas tvarkoj :0) ner ko noret, pas drauga firmoj sakiaus, jis pasirupino :0) Tvarkaus savo reikaliukus po truputi, bet vienam gale lopau, kitas byra :0)Siandien bent atsikraciau, kad nepaduotu manes i teisma :0)Jau i tokias smulkmenas, kai pamete viena mergyte mano grazu auksini zieduka, net nekreipiu demesio :0)Kai kam is seimos pavoge dvi reikalingas knygas, neina ju gaut, tai irgi i Vilnu i spaustuve susiskambinau, bet kazka reiks rast, kas vaziuos is draugu pakeliui, arba paciai vilktis pasitrainiot i sostine :0)Bet vistiek siandien suzinojau vel toki dalyka, kad gavau kaip slapiu maisu per galva :0) Ai,viskas bus gerai, jei bent tas paskutinis dalykas susitvarkys,nes tai liecia mano pati brangiausia zmoguti :0)

Anonimiškas rašė...

Aciu, Robertai, bet as geriau pati :0)nuvaziuosiu ta prasme, gal prasiblaskysiu :0)As is kauno :0)

Linas rašė...

Nu, Mamka, pas tave ir reikalai, tikrai uzjauciu.o i teisma neskubek, jei gali;)
Beje, ar tavo visas gyvenimas toks chaosas, ar istaikai ir ramesniu periodu;)?

Anonimiškas rašė...

Nu siaip tai as ramybes isikunijimas :0) Jei galeciau, ne per duris is namu neiciau, tik skaityciau, megsciau ir pan. :0)Bet kartais neiseina :0) Jau net teatre pamirsau kada buvau, butinai reiks susiruost, bent i pantomima (labai megstu) :0)

Linas rašė...

Nu va kur tos idealios namisedos moterys gyvena, Kaune pasirodo;)O as galvojau, kad tik provincijoj tokiu lobiu buna;)
O jei rimtai, tai jeigu aplink chaosas, tai pagalvok is kur jis kyla. Tik is pirmo zvilgsnio atrodo, kad tai nuo musu nepriklauso.
Cia tau Robertas galetu geriausiai paaiskint, anas irgi tiesiog ramybes isikunijimas;)

Anonimiškas rašė...

Tai as suprantu, kad daug kas nuo musu priklauso, t.y. nuo manes mano gyvenime, bet as gi ne angelas,zmogus esu, negaliu visko idealiai padaryti, kad pasekmes butu idealios, gi ir man reik isbandymu gyvenime, nes taip ir uzsisedeciau namie :0)Suprantu ta reikala ir rimciau, bet nesigilinsiu :0)
Siandien grazu dalyka perskaiciau: "Tiketis, kad pasaulis su tavimi elgsis garbingai, nes esi geras zmogus, yra mazdaug tas pats, kaip tiketis, kad bulius neuzpuls, nes esi vegetaras." D.Holis :0)

Linas rašė...

Oi ne, as apie ne apie tai kalbu. Krikscionis gali valdyti savo gyvenima. Yra Dievas, yra Jo valia kiekvieno zmogaus gyvenimui, ir jeigu esi Jo numatytoj vietoj, taves niekas uzpulti negali, is visur iseini galva iskeles.
Savaime aisku, ne todel reikia tiketi Dievu,nes tai butu savanaudiskumas, bet tikejimas tai duoda. Tau Mamka, reikia pasitikrinti buvimo vieta;)

Anonimiškas rašė...

Kokioj vietoj bebuciau, AS busiu toj vietoj ir nuo to priklauso viskas, KOKIA AS ESU ir kaip pasielgiu ar ka galvoju sirdyje :0)Blogos mintys, kaip ir blogi darbai gali duoti gryztama veiksma.Galiu pasakyti ir tavo zodziais, kad buvau panorus iseiti is Dievo skirtos man vietos :0)

Linas rašė...

Galiu nutiesti grandine - nesiseka, galvoji, kad esi nevykelis, po to galvoji, kad niekas niekada nepasikeis, po to galvoji, kad niekam taves nereikia, po to prieini isvada, kad reikia pasitraukti. Viskas logiska. Tik visa esme, kad tai ne musu mintys. Kiekvienas zmogus yra atakuojamas tuo paciu. Biblija kalba apie ore viespataujancia dvasia, kuri ir perduoda tokias mintis. Gerai zinau sita giesmele, taciau tereikia jai pasipriesinti, ir viskas isgaruoja.
Gerai, mamka, kad esi valinga. geras bruozas.

Anonimiškas rašė...

Ne tokia mano grandine :0)As nesu nevykele ir taip negalvoju :0)As esu reikalinga begalei zmoniu, nes as su jais puikiai sutariu.Taip, as noreciau kai ka pakeisti, bet negaliu del savo moraliniu isitikinimu ir blyn, del to, kad tikiu Dievu.Gyvenime labiausia gaila tik to, kad nebegaliu daugiau mokytis, nes neuzdirbu pakankamai, o mano seimoj yra kam to labiau reik negu man :0)

Linas rašė...

Mokytis del karjeros? Nu cia gal reikia, bet siaip as i moksla ziuriu labai skeptiskai - dar viena biurokratine struktura ir tiek. Mokslas nieko esminio, be ziniu man nedave. O ziniu galim ir namuos pasisemt;)

Anonimiškas rašė...

Prie ko cia karjera, karjera galeciau daryti ir su dabartiniu issilavinimu, bet nedirbu pagal ji.Tai kaip tu nusisneki "mokslas be ziniu nieko nedave".Tai blyn tam tikrose srityse ir butinai reik tu ziniu, juk del to ir mokinas zmones. :0)Ai, nenoriu kalbet apie tai.